Борисов поздрави Македония за поканата за НАТО

"Още една цел, поставена от българското председателство, е постигната"
11 юли 2018 20:50, Красимир Ангелов
16
Борисов поздрави Македония за поканата за НАТО
Снимка: Булфото

"Много добри новини от Брюксел. НАТО официално отправи покана към Македония за стартиране на преговорите за присъединяване към Алианса. Поздравявам моя колега Зоран Заев за тази сериозна стъпка напред", написа премиерът Бойко Борисов в профила си в социалната мрежа Facebook.

Още по темата
"Още една цел, поставена по време на българското председателство, е постигната. Положихме големи усилия и съм радостен от този напредък", пише още министър-председателят.

От Външно министерство също приветстваха решението от Срещата на върха на НАТО за започване на разговори с Република Македония за присъединяване към Алианса. От МВнР  определиха решението като решаваща стъпка към нейната евроатлантическа принадлежност.

"Подкрепяме решимостта на правителството в Скопие да продължи с прилагането на реформите и с укрепването на добросъседските отношения", съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

От министерството заявяват, че от своя страна ще продължат да оказват необходимата подкрепа в духа на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, който беше подписан през 2017 г. "Разглеждаме постигнатия напредък и като успех на нашата активна политика за европейско и евроатлантическо бъдеще на целия регион - успешно реализиран приоритет и в рамките на приключилото преди дни Българско председателство на Съвета на ЕС.

Поканата към Република Македония е ясно потвърждение, че политиката на "Отворени врати" на Алианса остава валидна и допринася за сигурността и стабилността в евроатлантическото пространство", посочват още от МВнР.


16
Още от Общество
Симеонов готов да сезира ЕК за Закона за горивата
Напиши коментар Коментари
14
2
 
3
 
! Отговори
Слава Украiни преди 1 седмица
Даваш по морду на РУСИЯ, это ПРИЯТНО! СЛАВА ГЕРОЯМ АТО СЛАВА!
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
`Дет се вика "голям праз"! Тая умряла милитаристична организация се чуди как да се напълни с нови членки, които да плащат като улави вноски, че да и закърпят финансовия батак!
12
1
 
3
 
! Отговори
до ПиринскаМакедония преди 1 седмица
Нямаш си идея, колко грешиш.
Там за където си тръгнал, надявам се ние вече се връщаме.
11
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на нашите братя македонците !
Вън руския империализъм от македонските земи !
10
1
 
5
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
боре, признай си любовта към серж и си се вземете най-накрая, стига се крихте от жените си!
гей браковете не са забранени от съда ви на "зидаро-мазачите!! :-)))
9
12
 
5
 
! Отговори
Пиринска Македония преди 1 седмица
Сега вече българчета патриотарчета ке требе веке да свиквата с факта , че ние сме македонци ,а не българи .И имаме право като македонци в България на всички човешки права , а именно право на сдружаване , на манифестации и събори , на весници ,радио и телевизионни програми , на черква и училища , на културни, обществени и политически формирования и т.н.Нали се подписа Договора за добросъседство ? И повече да не ви чуваме да ни нападате .Ясно ?
8
3
 
9
 
! Отговори
Име преди 1 седмица
присъединяването към алиянса не дава никакви гаранции срещу поделяне по "братски" на територии. в.ж. кипър. другарят борисов е от партята на зайко-кукурайко и световня джендър цоцоализъм, където пак са блеснали житата... начело със серж. :-)))
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Върни сужука бе.
6
2
 
17
 
! Отговори
Позор преди 1 седмица
Б Б репортува пред САЩ,задачата е изпълнена,а България кучета е яли.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубаво ги поздравява, ама ЗАЩО НЕ ГО ПОКАНИХА при подписването, като е заслуга на българското председателство? Или те май не знаят. :)
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напиках се от възторг като прочетох какво е написал нашето генийй г-н Борисов.
3
3
 
20
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 седмица
БОРИСОВ , НАТО ЩЕ ОСРЕБРИ ЕНЕРГИЯТА , КОЯТО ВЛОЖИ ЗА МАКЕДОНИЯ ,ТОГАВА ВЕЧЕ ЩЕ СИ КУПИШ ОСТРОВ В ГЪРЦИЯ . ТИ СИ ПРОДАЛ СЪВЕСТТА И МОРАЛА СИ ЗА 30 СРЕБЪРНИКА .ГАДНЯР ІІІ
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Добре, че Македония поиска да влиза в НАТО и ние по стар шуробаджанашки навик решихме да ги уредим да членуват и да пазят САЩ от Русия ако Путин реши да напада САЩ
1
11
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Добре дошли, приятели и съседи!

Да се готви и братска Украйна!