Огнян Златев: България постигна порeден успех

ЕЦБ иска да е уверена, че банките са стабилни, обясни той
Обновена: 15 юли 2018 06:57 | 14 юли 2018 22:11, Анисия Иванова
25

В днешния динамичен свят България постигна порeден успех. Доказахме, че сме подготвени да влезем в предверието на еврозоната. България е заявила, че е готова. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Огнян Златев.

Според него ситуацията е такава и се налага в динамичен процес да има нови изисквания. Българските банки ще преминат т.нар. стрес - тестове, за да се убеди ЕЦБ, че банковата ни система е стабилна и няма да се повтори случаят КТБ.

Той обясни, че има допълнителни условия, които трябва да изпълним. "Банковият съюз е нов елемент, който се появи заради финансовата криза и ситуацията в Гърция, което Европа повече няма как да си позволи. Условията към нас не са проява на негативно отношение!", смята Златев.

ЕК е готова да помогне с техническа помощ, за да бъде по-лесно преминат транзитният период от около две години. Проява на политическа безотговорност е да се плашат хорага от приемането на еврото. Ползите са безусловни. Ще паднат лихвените проценти, страната ни ще получи голям кредит на доверие.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
16
 
24
 
! Отговори
Да преди 5 години
Това е новата дъвка на ГЕРБ,за заблуда на хората..
1
17
 
23
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Каква еврозона ,какъв успех?най бедната странна с най ниски доходи,тези придворни плянпачи само глупости говорят.