По заповед на Борисов: Порожанов потегля към регионите с чума

Министърът ще информира засегнатите стопани за обезщетенията
Обновена: 14 юли 2018 13:27 | 14 юли 2018 13:10, Александър Попов
68
По заповед на Борисов: Порожанов потегля към регионите с чума
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще посети всички населени места, където има открити огнища на чума. Обиколката ще започне от село Шарково, област Ямбол.

Още по темата
Премиерът разпореди на министър Порожанов да се срещне с всички засегнати стопани и фермери и лично да следи изпълнението на мерките срещу разпространението на чумата по дребни преживни животни.

На министър Румен Порожанов е разпоредено също да информира стопаните на евтаназирани животни за реда и условията за получаване на обезщетения.

В село Шарково стопани са излезли на протест и не разрешават на ветеринарните власти да евтанизират останалите в три стопанства 400 животни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
26
 
! Отговори
11111 преди 5 години
Колко жалко, че без височайша разрешение и заповед министър Порожанов не обикаля българските избиратели. ЕЙ МИРОПОМАЗАНИ ХРАНТУТНИЦИ..НИЕ НАРОДА СМЕ ВАШИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ НИЕ ВИ ПЛАЩАМЕ СМЕТКИТЕ..НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ, ЧЕ ОТ КЪДЕ У ВАС СРАМ.АКО ГО ИМАХТЕ НЯМАШЕ ДА СТЕ ТАМ КЪДЕТО СТЕ. ПОЧЕРПЕТЕ ОТ ОПИТА НА ВОЖДА ВИ г-н ПОРОЖАНОВ НА ВРЕМЕТО КАТО ГЛ СЕКРЕТАР НА МВР БЕШЕ ПОСТОЯННОТО ПРИСЪСТВИЕ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧКИ В ДЪРЖАВАТА..ТАКА СЕ ПРАВИ ИМИДЖ.
30
5
 
39
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
вижте ЛУКАВИЯ на снимката!
29
3
 
29
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Този пък Порожанов,не се досеща сам какво да прави, та трябва някой друг да му нарежда.......СМЕТ.....
28
4
 
31
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
сега каво става?..-Баба Пена с голям зор отгледала 50 добичета,но..НЕ,дайте да й ги "ефтанизираме"!..а мръвка ,мляко и вълна?...-"Нема страшно,че си ги внесем от Пустинята"..............................Това Е част от ГЕНОЦИДА,на който е подложен това древно,но уви ЗАСПАЛО племе-българското..
27
0
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ако се вярва на Захария,а аз нямам НИКАИКВО основание да не му вярвам,в "Записките" си той споменава,че в Делиормана заможните са имали стада от по няколкостонин хииляди глави овце и кози..Тия "от средня ръка"-по 5-6 хиляди.."Най-долнята ръка" люде са имали поне по 100-200 "глави"....По времето на "селянина от Правец" колко броеха овцете в България?..-Няколко милиона глави..Не знам точно,но всеки може да провери-има безпристрастна статистика..Е,НЕМАЛО ли е чумa по овцете тогава?!?!
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАЩо не станеш дописник на позитанци.Явно си навътре в нещата,но не си даваш сматка,че изобщо не ни интересуват,както и тъпия ти вожд.
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мис бикини Борислава Йовчева кой набор е?
24
27
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Има и по-лошо... - Кутев призна, че на "Позитано" върлува СПИН... - уж Столетница, ама шавала...
23
0
 
33
 
! Отговори
а бе... преди 5 години
...не го карайте човека да си цапа лачените обувки в кал и животинска мръсотия.Не виждате ли колко с брилянтинен , като кокона е. Нищо общо със селското стопанство.
22
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма чуми, няма холери.Борисов е най-голямото бедствие, което сполетя тая територия.
21
19
 
12
 
! Отговори
СуперБойко преди 5 години
Бойко пак се намеси и оправи нещата.
20
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво ни е чумa като имаме Герб?
19
1
 
35
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
тогава Бориссоф,наший генерал,ревна гороломно:-"Пэшо Порожанов,в твойта обиколка аз поверих имиджа,лъжата и себе дори!...Глей да ги залъжеш подобаващо..Така,както само ние умеем"...
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто герберско племе,все султана трябва му нареди да си върши работата, за какво си отглеждаме толкова некадърни и крадливи чиновници незнам.Държавата е на автопилот, но е известно, че вечно не става така и накрая следва шумна катастрофа.
17
1
 
13
 
! Отговори
Б.Б преди 5 години
Заповядвам на всички които пишат тук глупости да си самоударат по два шамара
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо г-н Борисов не отиде. Спомняме си го като главен секретар на МВР присъстваше винаги на всеко произшествие с журналистки. Това с животните също е много голямо произшествие - съдбата и трудът на хилади хорица.
15
0
 
15
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Това звучи страшничко, не е като Борисов нареди...
14
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че в БаТман та да реши проблените на всички! Не знам само за какво плащаме огромни суми за заплати на всякакви министерства и учреждения! Напълно излишни са!
13
2
 
44
 
! Отговори
XA-XA-XA преди 5 години
Боко двуличника е много загрижен за фермерите след като умори стотици животни опита се да убие кравата Пенка, сега е прaтил Порожанов и какво ще направи Порожанов след като ти не си със него да му заповядваш.
12
2
 
46
 
! Отговори
Запушил си ухото преди 5 години
Вижте как самодоволно си е запушил ухото да не чува протестите. Даже му е смешно дето хората дето гледат животни няма с какво да се прехранват. Бойко евтаназира България малко по-малко всеки ден.