Радев зове: Да отстояваме демократичната държава!

Поздравителен адрес на президента за годишнината на Конституцията
Обновена: 14 юли 2018 17:34 | 14 юли 2018 17:02, Анисия Иванова
64
Радев зове: Да отстояваме демократичната държава!
Архив: Булфото

Днес, повече от всякога, сме призвани да отстояваме демократичната, правова и социална държава, която често е поставяна на изпитание. Това се посочва в поздравителен адрес на президента Румен Радев по случай 27-годишнината от приемането на Конституцията на Република България, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Адресът е произнесен на Конференцията, посветена на 27-годишнината от приемането на Конституцията на Република България, 13.07.2018 г.

Ето пълния текст на поздравителния адрес на държавния глава:

"Приемете моите поздравления по случай 27-ата годишнина от приемането на Конституцията на Република България.
Тържествено подписаната на 12-и юли 1991 г. Конституция на Република България въплъщава най-високите постижения на модерния конституционализъм – закрилата на основните права и правовата държава, разделението на властите, контрола за конституционност. Достоен е стремежът на създателите ѝ да съчетаят демократичното начало и конституционните традиции от Търновската конституция.

Наложителните "поправки", произтичащи от непосредственото действие на правото на Европейския съюз, доказаха, че целта да бъдем пълноправна част от модерна Европа преминава през зачитането на националната ни идентичност и гарантирането на върховенството на конституцията.

Погледнато от дистанцията на времето, за скромните си 139 години българският конституционализъм има своите постижения, но и неуспехи. Въпреки това, макар и трудно, конституционното съзнание бе съхранено.

Днес, повече от всякога, сме призвани да отстояваме демократичната, правова и социална държава, която често е поставяна на изпитание. Убеден съм, че за да постигнем просперитет, трябва заедно да защитаваме справедливостта, да зачитаме правата и свободите на личността, да пазим Конституцията си.
Честита годишнина!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
31
 
! Отговори
akud преди 5 години
радеф форсирай си самолета към кремъл и ни остави нас Българите да се оправяме, бляткаСелскааа
34
5
 
28
 
! Отговори
fisher преди 5 години
Крадеца вика дръжте крадеца. Типично за комуниста лицемерие.
33
9
 
9
 
! Отговори
Не нам тия.. преди 5 години
Приказки,прикази,празни приказки и локуми!30години грабеж,геноцид и безчинства!Демокрация ще има само,когато бъдат *** СДС-айдуците,които за 30г. смениха боите, колите и жените !На Сашо Нереза,на ДрагалЪвский наш Ай дук,на Пастиркин,на Катъря,Бакъря и още 200-300)айдуци им се пада най-първото място!
32
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свикай армията и ги арестувай тези дето не спазват демокрацията там в Драгалевци се разхожда на свобода един доказан продажник, ко ни държиш речи.
31
6
 
16
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо мафиотската организациятоплофикация-софия не спазваконституцията ? Оставка и за тозивмирисан президент !
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, глупости! Диктатурите понякога вземат властта с избори, но никога не си отиват по демократичен начин!
28
6
 
14
 
! Отговори
таню скариди преди 5 години
браво браво адмирации бачо румен с поредното силно послание...ама само на думи,браво интелигентен начетен разбиращ от всичко...е и какво от това нещо има само представителни функции и това е!!!.а за това за военните,моля моля само без епитети колко са велики всеки който е карал казарма знае какво представляват военните,за това колко са умни и велики да разправят на тези които не са се докосвали до казарма...апропо коментара не е за *** а за нормални читатели ако ги има все още!!!!!
27
6
 
8
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Хората от този район много отдавна говореха,че щом 1 животно е болно в Турция го гонят към България.Компенсациите са150-250,а само малко агне е 250 лв. Голямо животно от добра порода 1500. Оградата я няма,само на места.Българо-турска дружба
26
4
 
17
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
До антисоросоид 23 *** вие комунделите взимате власт само с оръжие и преврати.Кво до праиш?
25
4
 
18
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Радев се указа Евроатлантик , а БСП го нарекоха обединител , щото щял да ни обединява с Русия.Ха , ха..!
24
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ли му е написал речта?
23
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При назначен Гл. Прокурор , отмяна на закони и назначен шеф на праляментра от СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ ,за какво разделение на властите , основата на демокрацията може да се говори в мафиотска България !!! Не се отказвай г-н ПРЕЗИДЕНТ , народа ще се вразуми !!!
22
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев,въвеждай военно положение,че не останаха хора в тази държава,живеем в диктатура и страх!Какво чакаш?
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев,въвеждай военно положение,че не останаха хора в тази държава,живеем в диктатура и страх!Какво чакаш?
20
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Радев - да отстояваме отстояването. Кухо.
19
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев мъдри само лозунги, лозунги и пак лозунги. Така е най- лесно и просто. С маршова стъпка напред към светли бъднини.
18
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев защо да защитаваме една мафиотска държава защитаай си я сам.
17
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунист да призовава за защита на демокрацията ...?!Стига ве :)))))))
16
11
 
28
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?