Момчил Неков: Да се покажат анализи за болните животни

Постави под съмнение независимостта на френската лаборатория
Обновена: 18 юли 2018 22:44 | 18 юли 2018 22:15, Анисия Иванова
42

Важно е да се покажат резултатите от анализите, които са направени и в България, и в тази френска лаборатория относно чумата по животните в България, заяви в студиото на "Денят ON AIR" евродепутатът от ПЕС Момчил Неков.

Той настоява да бъдат показани документи, които да казват точно кои животни, в кои стада и в кои населени места са заразени, защото липсата на информираност, за която признаха и властите, плаши хората и призова управляващите да не си "измиват ръцете с Брюксел".

"В тази директива 119, в чл. 5 се твърди, че ако има заразено животно, стадото се евтаназира, но само това стадо", подчерта Неков.

Той настоя, че у нас няма резултати от анализи дали има заразени животни, а освен това според европейската нормативна уредба, умъртвяването е за точно определено стадо, другите в населеното място се поставят под карантина в радиус от 3 километра, а в радиус от 10 километра територията се поставя под наблюдение.

Евродепутатът беше категоричен още, че според същата директива заразените животни трябва да бъдат горени, а не заравяни, както се прави в село Шарково.

Момчил Неков изрази и съмненията си за независимостта на френската лаборатория, според която имало наличие на чума по животните в Странджа. Той обясни, че се е опитал да се свърже с въпросната лаборатория, но това не може да стане нито по телефон, а отговор по имейл все още очаква.

"Твърди се, че тези резултати са анонимни. Не може да се свърже животно с определен резултат. Този резултат може да е отвсякъде", настоя Неков пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Същите истерии бяха, когато ни затваряха реакторите на Козлодуй. Обясняваха ни денонощно, че реакторите трябва да се изключат, понеже централата била в много лошо състояние. Като минаха години след като спряха реакторите, това се оказа една лъжа. Френските централи, които са над 20 са много по-стари, но си работят и до сега, а показателите от нашите са в пъти по-добри от френските. Защо ли сега ми намирисва на същата история?някой има голяма нужда да избие всички животни, независимо болни ли
17
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом всичко е законно и изрядно, защо днес Бойко е разпоредил няколко бушона да изгърмят?
16
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз на комунисти не вярвам. Щом тоя червен депутат, шефката му и цялата червена пасмина са против тия мерки, значи животните трябва да се убият. Точка по въпроса. Всичко друго е съсипване на българското животновъдство.
15
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има решение БСП и ПЕС да изкупят оцелелите животни от тая местност по пазарни цени и да си ги изядат така най-добре ще разберем дали има заразени животни, защо не купуват, а се разкарват от студио в студио.
14
13
 
5
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Болните и здравите им приятели под ножа. Зарази не ща!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да кажат КОЙ пропусна заразени животни през границата! Онзи, вътрешният е като едра цедка - затворници, самолети, болни животни, мигранти! Всичко минава, а той твърди, че дъжд вали!
12
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там всичко трябва да се унищожи със нап.алм туй е изхода ,не може да се подлагат на риск живота и здравето на цялата държава в Странджа има биотерористи разпространяващи чyма.
11
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом като заради козите на една ревлива баба искате да рискувате поминъка на животновъдите в цяла България, давайте! Вдигайте червена врява!
10
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас стадата се смесват и извеждат заедно на паша. Стига с тази демагогия! Накрая ще тръснат една забрана за всички животни и тогава на бсп България ще им се види тясна.
9
21
 
7
 
! Отговори
Селянин с джип. преди 5 години
ББ го каза - ако не се вземат адекватни мерки и не се избият животните в тези няколко села, дори да не пламне заразата и да унищожи добитъка в цялата страна, поне 3 г България няма да може да изнася животински продукти. Това, вярвам, животновъдите от останалата част на страната няма да си го пожелаят и ще гонят всеки, който го допусне, с камъни.Затова Неков, Нинова, Резидентът Радев и останалата червена и3мет да си гледат работата.
8
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Овчарите да бъдат щателно разследвани дали са си ваксинирали овцете, където и като трябва по европейските изисквания, също и дали са купували животни от неевропейски държави, докате не мине разследването никой не трябва да получава нито стотинка отникъде.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството е пътник.
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е, но не показват нито френските, нито нашите протоколи! Направо избиват животните! А подходът беше направо мутренски!
5
1
 
35
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Всички сте от ефин дол дренки.Аз пък искам да знам имената и да видя дипломите на докторите ,които умъртяваха животните.Също и пробите поименно от козите на баба Дора.
4
18
 
7
 
! Отговори
Селянин с джип. преди 5 години
И като ти ги покажат, какво бе, Неков?БСП-то пак се опитва да яха някакви протести, ама селяните не са глупави. Старите хора помнят как им национализираха животните и земята през дивия комунизъм. Айде, баста!
3
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка бе пишлeме да не искаш да унищожиш поминъка на хората от цяла БГ откъде искаш разследване от Танганайка ли френските са измислени да докараме тогава от САЩ и целия свят за да узнаят всички че има чу.*** в БГ ,а зaщо от ПЕС не събирате средства за да помогнете на овчарите туй кажи и се махай.
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като ти ги покажат, какво бе, Неков?
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо някак си намирисва на далаверка а?