БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!

Червените искат промени в четири ключови сфери
21 юли 2018 16:11,
211
БСП със заявка за властта: Не предлагат алтернатива на ГЕРБ, а на системата!
Снимка: БТА

С проекта "Визия за България" БСП дава заявка за управление на държавата и алтернатива на системата. Не предлагаме алтернатива на ГЕРБ, а алтернатива на системата, днес не се обръщаме към политическите си опоненти, обръщаме се към народа си, заяви при представянето на проекта в НДК лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Още по темата

Тя допълни, че не претендират, че са всезнаещи и затова се обръщат към всеки сънародник с молба да чуе идеите на левицата и ако има желание, според възможностите си, да се включи в процеса.

По думите на Нинова системата убива, както първи са го изрекли майките на децата с увреждания, и затова тази система трябва да бъде сменена. БСП започва разговор за тази промяна и ще подложи проекта си на широко обществено обсъждане.

БСП предлагат промени в четири ключови сфери - икономика и доходи, регионално развитие, здравеопазване и образование. Предлагаме да спрем разграбването на националните богатства, заяви Нинова и допълни, че в момента не обществото, а малцина се възползват от тях.
Тя каза, че БСП не е против концесионирането, но балансът е бил нарушен и трябва да се възстанови. От БСП предлагат онези стратегически обекти, които са забранени за приватизация, да бъдат забранени и за концесия. Да не се дават на концесия БДЖ, летища и пристанища, "Български пощи", многопрофилни болници, плажовете, ВиК сектора, НДК, филмова индустрия, БЕХ и др. Тези предприятия да не се управляват на партиен, квотен принцип, а на конкурсно начало, искат от левицата.

Трябва да започнем да градим собствено българско родно земеделие, което не е зависимо само от европейско финансиране, каза Нинова. От БСП са за намаляване на ДДС върху храните.

БСП предлага адаптиране на образованието към дигиталното поколение. Това е бъдещето на младото поколение, закъснели сме, каза Нинова. Тя призова да се използват иновационни образователни технологии - облачни технологии, учене в мрежи и др. По думите й сега системата кара децата да наизустяват без да анализират. Трябва да се наблегне на възпитанието и на културата, смята тя. Не на джендър идеологията в българските училища, призова Нинова и с това предизвика аплодисменти в залата. Съвременните християнски ценности са ни по-скъпи от третия пол, допълни тя.

От БСП предлагат безплатни детски градини, един учебник за един клас за цялата страна. Според Нинова общественият ресурс трябва да отива за държавните и общински училища.

В сферата на здравеопазването от БСП предлагат намаляване на ДДС за лекарства, медицински изделия и храни. Предлагаме ежегодно държавно определяне на цените на лекарствата от реимбурсния списък и медицински изделия, каза Нинова. От БСП искат и забрана на реекспорта на лекарства. БСП иска премахване на търговския статут на държавните лечебни заведения и замяната му с принципно нов статут, отговарящ на социалния характер, същност и насоченост на здравеопазването.

Регионализиране на икономиката, предлагат още от БСП. Предвиждат създаване на фонд за сближаване между регионите и приоритетни програми за изостаналите региони.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи и партията да обсъди ревизия на решението на конгреса за влизане на България в еврозоната и приемане на еврото.

Предлагам да отворим тази дискусия, въпреки решението на конгреса и ако стигнем до друго, по-разумно, по-полезно и по-важно за народа и националния интерес решение, нищо не пречи да го ревизираме, каза Нинова. "Моля Сергей да не се сърди, защото този доклад беше негов на конгреса, ние споделяме всичко това, но нека да помислим", обърна се Нинова към лидера на ПЕС Сергей Станишев. По думите й животът и условията са се променили и БСП трябва да е адекватна към тази промяна.

"Нека да проведем разговора за България, за българската икономика, за цените, за стандарта на живот. Нека не бързаме. Дайте да забавим с ежедневното напиране сега и веднага еврото и да ни приемат в еврозоната. Предстоят ни много сериозни разговори", каза Нинова. Тя заяви, че дори чужди експерти са предупредили страната да не влиза в еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
9
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
До 25.. когато Борисов е въртял бухалки, тя е въртяла далавери за милиони, и е била заедно с режисьорите на бухализма.. Никъде по света не я взимат за сериозен политик. ***..от тия пискащите..И Борисов не е цвете, но за момента по добър на сцената няма..
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, отговаряла е за Техноимпекс и е проверяване от Прокуратурата, има достатъчно ирформация в нета, прочетете си!
26
7
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Давай по бързо с общественото обсъждане,че тия сегашните че ни изморат...
25
9
 
9
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Но Гинка ме изкефи как я затапи .. от тогава Корнелка не коментира Гинка..
24
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво е по-лоша от Борисов? Не я харесвате, защото не е въртяла бухалка ли?!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До рубладжийски партии,за съжаление вече можем да сложим И ГЕРБ в списъка,а алтернативата на тия са психичнодесните,екоталибаните и комунистите-либерали на Христо Иванов,Радан Кънев и високия генерал Атанасов,с една дума ЖАЛНА БЪЛГАРИЯ!!
22
3
 
11
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
До 27, с какво е купила каквото и да е купила? Да не би да е брала домати в Испания?Защо ние с теб не си купим?
21
9
 
14
 
! Отговори
Мартинтази преди 5 години
Тази и в Русия не и обръщат внимание. Прекалено е ниско за ниво политик.. Тя не предлага никаква алтернатива, само знае да критикува действия или бездействия, реално не върши нищо.. само лае..
20
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова не си е купила цялото предприятие Техноимпекс, а акции от Техноимпекс, така че спрете да пишете глупости.
19
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс"Този въпрос са и го задавали много пъти, но една дебeлocepa и дебелокожа крадла няма съвест!
18
7
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До въпрос към ***.По същия начин, както всички сега "олигарси". Да не мислиш, че и те са спестявали от закуски сутрин? Говоря и за приближените до Герб и СДС фирми, както и за тези, до БСП.1989-та всички имаха 200-250 лева заплата, по една панелка, и един автомобил в семейството. Изведнъж, много другари и господа, показаха завидни икономически умения и от нищото станаха Някои. Едни ги застреляха на по 30, други основаха по някои институт, трети, по-умните, стояха в сянка, и плащаха нагоре
17
7
 
13
 
! Отговори
Мартин преди 5 години
Вярно, дразни по-малко от Съсела и Плевела, но Техноимпекс, птиватизаторка.. Сдс.. Какво ли още не.. алтернатива правила.. да намери в тълковния речник значението на тази дума и да си посипе косите червени с пепел..
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази ще ви омайва, ще ви говори благи приказки и всичко това докато се докопа до властта, след това грабеж на всички възможни нива и огромна трагедия за целия народ. Но за щастие това вече сме го виждали и никога няма да ги допуснем до властта, НИКОГА.
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само данък ДДС за храни и лекарства по-нисък одобрявам,останалото Е НЕОБОЛШЕВИШКА ПЛЯ..ВА от другарката КОСТОВИСТКА ВЪРЛА КОМУНИСТКА!Какво се случва с тая жена бе хора,дълга коса лишсипуска,хихихи,нещо започва да ми прилича в лицето на дж,,ър в пола от едни специални квартали!!Не мислите ли че Нинова е много погрозняла,явно и на море е била,тц ИЧ не ми Аресва,сорка.
14
9
 
18
 
! Отговори
въпрос към Курнелия преди 5 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
13
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безплатни детски градини? Ако Нинова ги финансира с парите, които БСП открадна от България няма проблем1
12
8
 
12
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Ако БСП беше приемлива алтернатива,то ГЕРБ щеше вече да е само лош спомен!Ама не е...В БСП още не са уточнили дори отношението си към ДПС,ако е по стария начин-много здраве да имат за властта.Не виждаме и дори желание за отстраняване на червените феодали.Икономическата им програма-от друго време.Външнополитическата-също.Въобще-умряла работа.Ако ще махаме омразния ГЕРБ-трябва нещо по-свястно,иначе нема нужда...
11
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Maмка ти мъpшава да...! Какви очи имаш та да заяваваш заявка за властта! Не се ли наяде *** пaчa? Още ли кожи искаш да сваляш от гърба ни? Ти срама имаш ли?
10
10
 
13
 
! Отговори
9 преди 5 години
Докога ще ни досаждате с тези мухлясали комунисти!?
9
14
 
18
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Господ да ни е на помощ, ако челвените мухоморки тръгнат да реализират тази програма. Отсега мирише на силна намеса на държавата в частни дела, от които бъкел не разбира.Да не говорим, че за този комунизъм v2.0 ще трябват тройни данъци на сегашните.На екзалтираните комундеда, които се радват отсега като малко дете ще им кажа, че когато нещо е твърде хубаво, за да е истина, то най- вероятно не е истина.