Стефан Софиянски: България е министерска република

ГЕРБ копира модела от преди 1989 година, смята бившият градоначалник
Обновена: 24 юли 2018 14:24 | 23 юли 2018 22:19,
91

Бившият служебен премиер на България и кмет на София Стефан Софиянски е на мнение, че страната ни е министерска република, въпреки че в Конституцията е записано, че е парламентарна.

По думите му това е така, защото водещ е Министерският съвет. Софиянски беше категоричен още, че партия ГЕРБ е лява политическа сила.

"Това като концепция и разбиране е лява партия. Те фактически копират модела, който беше преди промените от 1989 година", заяви Стефан Софиянски в студиото на "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

Той обясни още, че има смесване на функции и неяснота в управлението и даде пример с това, че Народното събрание се бърка в работата на изпълнителната власт.

"Има и лошо разпределение на отговорностите и правомощията", добави още бившият столичен кмет.

Стефан Софиянски разказа също и за проект на нова Конституция, която е подготвил заедно със свои съмишленици. Бившият служебен премиер обясни, че техният проект се базира на по-съвременна форма на управление и съдържа изцяло нова глава - "Публични финанси".

"Тя определя паричните потоци и парите се движат отдолу нагоре. Всеки има ясно определени функции", подчерта Софиянски пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира още и българското председателство на Съвета на Европейския съюз и заяви, че България е объркала приоритета, който да изведе.

Стефан Софиянски каза също, че се надява на обединение на десните партии и самият той не изключва връщането си в активна политика заедно с партията си "Съюз на свободните демократи".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашизира се светът, фашизира се. Вярно е, че ГЕРБ прилага управление, характерно за времето преди 1989, но при частно владеене на средствата за производство и вече очертаната тенденция за увеличаване на средствата за въоръжаване, за какво говорим?
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61Сватът Божков държи националната лотария.Там печалбите са впечатляващи....винаги съм си мислел, колко са уязвими тези, които залагат на слабостите на човека и на масите като цяло.ами ако от утре, търкащите спрат да търкат и пушачите спрат да пушат - какво ше стане , кво ше правят тия "гении на мисълта и управлението"?
57
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как му е свъшило влемето.Мента Стоянова отдавна е минала пенсионната възраст за жени,но се пъне като мушица с премрела душица.Цецко Цачев и той догодина може спокойно да излезе в пенция.Вождът и той има юбилей,а пожарникарите се пенсионират доста по рано.Интересно,дали се е отказал от пенсията,която му се полага или я дарява?Софиянски не го мислете.Сватът Божков държи националната лотария.Там печалбите са впечатляващи.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
софиянец, верно, че разликата между "дясно" и "ляво" е в "свободата", ама не каза в коя свобода, защото те са 2 свободи - лична и икономическа.класическото "ляво" - голяма "лична" свобода, и малка "икономическа"класическото "дясно" - малка "лична" свобода и голяма "икономическа"диктатура - малка "лична" и малка "икономическа"либертарианство- голяма "лична" и голяма" икономическа.ти каква свобода предлагаш? според мен - хард вариант на класическото "дясно"!няма да стане тая!
55
6
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
По принцип е прав, но аз това съм казвал, много по-отдавна. Цитирайте ме, преди да ме перефразирате. ГЕРБ са БКП - тесни социалисти. Това е. Само, че техен много лош и некадърен римейк. Аз не знам, как толкова много хора, виждат нещо "дясно" в ГЕРБ. БСП са много по-десни към момента;)))
54
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свърши ти времето Стефчо! за времето си в което имаше две системни партии - СДС и БСП беше значима фигура, интилигетен, работлив, умееше сладко да говориш....но с годините стаха видни твоите далавери в общината, а и малко хора имат вече сантимент към теб - дълго си извън политиката .Живей си спокойно старините, защо се захващащ?
53
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпълзя от дупката си тоя червей болестотворен, причинител на зараза и сам по себе си *** във всичко, до което се е доближил. Той казва - за нас, десните... Кое му е дясното, че стана сват на Черепа ли? Що му давате трибуна изобщо на крадльото?
52
4
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Пак изпълзя тоя мазен мръсен, лъжлив и корумпиран кучеубиец! Спираше кастрациите на кучетата в София години наред, после изведнъж обявиха кучетата за болни /както козите на леля Дора и всички останали/ за да ги убият. Уж отиваха в екарисажа за изгаряне, а там само ги деряха и изпращаха за храна на свинете в свинарника на шефа на екарисажа Стоимен Марчев, който беше точно зад него....за удобство! Ето такива сатани ни управляват.
51
2
 
15
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
нагъл клептоман
50
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стефчо, Стефчо - лесно е да ломотиш така отстрани, ама като кмет на София 12+ години, не си направил нещо кой знае какво за София. Даже напротив - голямо нищо. Имаше шанс, пропусна го. Затова сега не критикувай. Нямаш право при твойте значими провали.
49
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най невинният български гражданин - над 10(десет) оправдателни присъди !Винаги с достъп до независимите български медии!
48
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав, точен. Така е. Един вид мека диктатура.
47
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиянски изобщо не ми харесва, но е прав. Баце казва какво да се случи в държавата, криейки се зад парламентарното мнозинство.
46
3
 
6
 
! Отговори
продължение преди 5 години
До Анонимен 45....обаче дойдоха истински патриоти,вкараха червените милионери в затвора,конфискуваха откраднатото,спряха кражбите и ...започна благоденствието на народа Без никакви заробващи заеми от СБ!
45
3
 
19
 
! Отговори
леля Пена преди 5 години
За съжаление е прав.За още по-голямо съжаление-целта е докопване до властта и далавери.Няма светлина на хоризонта!
44
6
 
18
 
! Отговори
Българин отново преди 5 години
Преди години Иван Костов го охарактеризира публично най-добре: П.о.м.и.я.р.
43
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Преди години Иван Костов го охарактеризира публично най-добре: ***.
42
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
29, НЯМА БЕЗПЛАТНО НИЩО- ВСИЧКИ ПЛАТИХМЕ ТОВА, КОЕТО СИ ИЗБРОИЛ ПО ДОЛУ С ФАЛИТА НА ЦЯЛАТА СОЦ СИСТЕМА ПРЕЗ 1989 Г , А СЛЕД ТОЧА ЧЕРВЕНИТЕ ПАРТИЗАНИ И ТЕХНИТЕ ВНУЦИ НИ СПРЕТНАХА НАД 300% ИНКФЛАЦИЯ, ФАЛИТА НА 12 БАНКИ ИЗЯДЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ДВЕ, ТРИ ПОКОЛЕНИЯ, ДЕСЕТКИ СИ СЛОЖИХА ВЪЖЕТО ОТ ОТЧАЯНИЕ, ОБЪРКАХА СЪДБАТА НА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ С 5 ДОЛАРА СРЕДНА ЗАПЛАТА, НО ЕДНА СУТРИН ЕДНИ МНОГО ВЕРНИ ЧЕРВЕНИ СЕ СЪБУДИХА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ И МИЛИОНЕРИ. ЧЕРВЕНИТЕ СМАЗАХА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД В КАЛТА.
41
2
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Избива хора и животни .
40
2
 
0
 
! Отговори
NEKOISI преди 5 години
До Yudeo= fahist B.B=SVETEC!!!!