Борисов говори с Ципрас, обеща помощ за пожарите

50 пожарникари и два пожарни автомобила в готовност за отпътуване
24 юли 2018 10:23, Красимир Ангелов
31
Борисов говори с Ципрас, обеща помощ за пожарите
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
"Изразяваме най-дълбоко съчувствие към пострадалите и близките на загиналите в огнената стихия, обхванала Гърция. С тревога и болка приехме вестта за бедствието, връхлетяло приятелския гръцки народ, довело до човешки жертви и причинило тежки материални щети", подчерта българският министър-председател.

Премиерът Борисов посочи, че България има готовност за оказване на техническа помощ за Гърция с 50 пожарникари и два пожарни автомобила.

Той допълни, че е разпоредил на министерството на вътрешните работи да предприеме незабавна организация при постъпило искане от страна на Гърция за получаване на международна помощ, модулът ни за наземно гасене на горски пожари да бъде приведен в готовност за участие по линия на механизма за Гражданска защита на ЕС.

Гръцкият премиер Алексис Ципрас благодари за предложената помощ от България и посочи, че при нужда ще търси българския министър-председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците имат самолети за пожарогасене, нищо, че изгониха дипломати, Ципрас да иде да се помоли за помощ няма да му откажат.
7
3
 
18
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Жалка работа сме, защото жалки политици си избираме.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ципрас как знае човека, а браво. Знае, че трябва да се обади на колегата си-пожарникар от съседна България.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно пожарникарите доброволно ли ще отидат или ще е по заповед. Много интересно...
4
1
 
12
 
! Отговори
Верно преди 5 години
До vladyСлед година и половина-две,като освободи завинаги настоящия си пост,пращаме нашия Главен пожарникар в Гърция!Халал да им е!Има си човека къде да живее там-хич да се не връща.
3
1
 
15
 
! Отговори
Ynd преди 5 години
Борисов да потърси помощ за себе си
2
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е да предложим помощ и трябва да го направим! На всеки може да се случи! Но жалкото е, че нашето е смешна работа нямаме никаква техника, един хеликоптер имахме и той падна... Пращаме само момчетата да гасят с голи ръце дето се вика. Но все пак нашите пожарникари са добри и знаят как да се справят, макар и без техниката, която заслужават.
1
1
 
27
 
! Отговори
vlady преди 5 години
Редно е д-р. Борисов като учен пожарникар да участва лично в гасенето на пожарите.