Банов за пожара в Царските конюшни: Бесен съм!

Министърът обаче не възнамерява да подава оставка
30 юли 2018 10:23,
44

Министърът на културата Боил Банов не възнамерява да подава оставка заради пожара в Царските конюшни. Това стана ясно от изказването му пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Неговата оставка бе поискана заради забавяне на вписването на Царските конюшни в списъка с обектите от национално значение. Основната версия е, че палежът на емблематичната сграда е умишлен.

"Въобще не се бави, а е в ход процедурата. Ако има някакви спънки, те са в многото неизяснени собственици и дела които водят. Правим процедури, на които смислът е като дадем статут, той да не бъде обжалван в съда и да падне след два месеца. Целта е да издирим всички собственици, да спазим закона", заяви министър Банов.

"Седя зад това, което правя, искам да продължа да го правя", отговори той на въпрос за поисканата му оставка.

Той посочи още, че цялата сграда е в трета охранителна зона на София още от 2015 г. и там не може да се случи нищо като инвестиционно намерение, което да промени нейния облик.

Министър Банов подчерта, че дори да беше обявена преди месец за паметник от национално значение, сградата щеше да е под същия охранителен режим.

"Бесен съм от това, бесен съм, че гори културна ценност. Разбирам обществото, което също е бясно. Помагаме с каквото можем, но не можем да осигурим физическа охрана", заяви още Боил Банов.

Министър Банов изрази надеждите си, че МВР ще положи усилия за възстановяване на опожарената част от сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберски ***! На борсатааааа....
20
6
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Не защитавам мутренското правителство на Бойко, ама и вие, комунистите сте абсолютно същите престъпничи! И двете партии сте антибългарски и сте излюпени в един и същи полог, вече повече от век щедро обгрижван от азиатските окупатори.
19
7
 
16
 
! Отговори
Спаси София pedali преди 5 години
Правилно няма да подава оставка. Оставка могат да искат само ангажирани с културата видни софийски граждани а не някакви джендърско-комсомолски НПОта от типа на Спаси София които по цял ден висят в интернет и реват с пискливи гласчета за щяло и нещяло.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има голяма новина днес: свърши се с герб, спря им медийната подкрепа и тишина! Днес за 15 минути ги съсипа едно скромно момиче - журналист! Всичко ще излезе на яве! Тези гадини трябва до един да са в затворите! Крадци ньедни!
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зам министърът беше сутринта изключително неадекватен. Дали му въпросите предварително и въпреки всичко най-нагло нямаше никаква представа къде се намира! Само бръщолевеше как били обидени, понеже сме им казвали истината в очите, че са неадекватни и неграмотни! Вие сте истински *** и чалгари мутренски! Оставка до дупка! Да се махат герберунгелските прошляци завинаги!
16
1
 
18
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Две министерства не знаят чия собственост е постройка над 2000 квадрата на пъпа на столицата ! А дядо на село колиба да събори - 100 документа ще му искат !
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един *** от крадливата шайка на Суджуците.Тия не чувстват ли че вече стават смешни.
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като обявим тази руйна за безценен паметник какво ще се случи? Пазим тази обществена тоалетна за поколенията? Или пък ще водим туристи да видият неповторимата атмосфера на София? Какъв е плана, има ли такъв въобще? Едни НПО-та реват като женички, някакъв министър им прави мили очи, някакви общински бюрократи се обясняват като ученички и резултата е едно голямо нищо.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно беше да каже Бясна съм! Гледах интервюто! Абсолютен ***! Кой ги слага тези? Кой? Кой? Кой? Оставка моментално говедааааа!
12
2
 
1
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
А 9 тия стихове не са ТВОИ ! Що не сложи името В. Станков ? Или ще се оправдаеш , че тя творбата е по - дълга и са го отрязали ! И ние четем !
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така е в бокомутренската Чългария!Хаос,анархия и безредие!
10
1
 
12
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Министърът на културата изказва надежди МВР да положи усилия за възстановяване на сградата??? Този чува ли се какви ги приказва??? Оставка, веднага!!!!
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера този Клоун защо се прави на у-ла-в ?
8
1
 
18
 
! Отговори
ОтборО на ЗатворО преди 5 години
За герб има новина,казват, че била добра.И в централният затвор,има футболен отбор.бойко ще е капитан,цецко също ще е там.
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Отбора на затвора бяхме всички все диаманти! бисери от сой.Играехме на малките вратички.Треньор ни беше ха, познайте кой? Сергей Станишев. Вляво бе Първанов.Отдясно пас подаваше Доган.Спрял топката с гърди и на коляно,Бат Бойко беше вечен капитан! Кой свил от КТБ бая парички,кой касата партийна пък обрал,в Отбора на затвора бяхме всички добри мъже, достойни за медал!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е нивото на държавната администрация и на законодателите.Не знаят чии са имоти на пъпа на столицата и не могат да намерят решение.Ами вървете на май-ната си.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам защо са тези крокодилски сълзи! В центъра на София,занемарени и порутени сгради, без ясен собственик,без ясен виновник за скандални заменки и продажби! След дъжд качулка! На метри от министерства,президент,народно събрание,община!!! И както винаги трябва да има трагедия,за да си мръдне държавата ***!
4
0
 
12
 
! Отговори
Муто преди 5 години
Май, мястото на конюшните е овладяно от хора, които не са на ГЕРБ и от там идват всички проблеми! Те, навярно, са от извън парламентарната десница! Няма да има застрояване на огромна сграда там, докато, собствениците на терена не станат ГЕРБ-аджии, или не го продадат, на точни хора.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки малки душици с власт...ни управляват
2
0
 
16
 
! Отговори
кокала преди 5 години
'Министърът обаче не възнамерява да подава оставка' - веднъж като захапе кокала и не се пуска! Те за какво ти дадоха тия пари да забавиш вписването ако после ще секне далаверата!Ах какъв си нагъл *** ти!