Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева

Борисов доволен, хвали приходните агенции за работата им
252
Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева
Снимка: Булфото, архив

Планът за приходите в бюджета за годината ще бъде преизпълнен. С това се похвали премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на днешното правителствено заседание.

По данни на финансовото министерство излишъкът към края на юли е над 2 млрд. лева.

Само за изминалия месец в хазната има близо 310 млн. лв. повече.

"Знаете, преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше - 3.7 дефицит, маса плащания без обезпечения", коментира данните Борисов.

По думите му приходните агенции и службите се справят добре срещу корупцията и контрабандата и материалният израз на работата им са парите в бюджета.

"Това е за тези, които казваха, че сме задължили държавата и следващите поколения. То е точно обратното", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Аз мисля щом има толкова излишък да увеличим броят на на "тъй наречените народни представители и заплатите им" какво друго да направят с тези пари .
123
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако има служебно то ще е на льотчика тоест на БСП, директно забравете за парите.
122
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е, ако след месец имаме служебно правителство, дали препълнената хазна няма да е празна.
121
4
 
22
 
! Отговори
Бойчо преди 5 години
Снимката показва всичко: "Не ме слушайте какво говоря. Почти нищо не остана от 16-те милиарда заем".
120
2
 
25
 
! Отговори
аник преди 5 години
Е как няма да е пълна хазната.Те измислиха всевъзможни данъци за нощно паркиране.за градушка нищо че тя бие.увеличиха винетките въпреки че пътя разбива колата и какво ли не.Ама пари за болните деца няма.Увеличиха си заплатите но не с 4-5 лв .като пенсийте.Абе за всичко има пари но бедността расте.
119
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Леле ако БСП докопа властта, не супата и казана ще отнесат, сега има.
118
12
 
4
 
! Отговори
комунист от народа преди 5 години
До Анонимен122Предлагам с въпросните пари да се осигурят безплатни бузлуджански кебапчета всеки ден.
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом хазната е препъленена увеличете мрз и пенсията на 300 500 лв пенсия и мрз 1500 и средна 2000 хората гладуват но няма да работят на мутри за 600 800 лв
116
1
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ИСКАМ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА НАРКОТЕСТ , С КРЪВНИ ПРОБИ, ИСЛЕДВАНИ ВЪВ ФРАНЦИЯ, НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ДЕПУТАТИ И ПРАВИТЕЛСТВОТО. ДА ВИДИМ КОЙ СЕ ПОЗНАВА ОТ БЛИЗО С КОКАИНА
115
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са наши пари, на народа! Да се направи референдум и да се вложат там където кажат хората. Да се заделят 150 млн.за лечение на деца.Господ ще възнагради държавата ни когато вършим добри дела!
114
1
 
25
 
! Отговори
extremist преди 5 години
TИКВА ТИ ТАЯ СУТРИН ИЛИ СИ УПОТРЕБИЛ НЯКВИ БЕЛИ ПРАШОЛЯЦИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ТОНУСА ИЛИ ОТ 16 000 000 000 СА ТИ ОСТАНАЛИ 2 000 000 000. НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ ЗА ВИЦОВЕТЕ ДЕТО ГИ ПЛЕЩИШ.....
113
1
 
23
 
! Отговори
той затова уволни... преди 5 години
...Ренета Инджова като шеф на статистиката- професионалист отвсякъде, човек отвсякъде, ум отвсякъде. Защото отказа да манипулира данните. И я смени. Сега вярвайте, ако си нямате друга работа, пълнете си вестниците с въздух под налягане.
112
0
 
22
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Тия пари са на пенсионерите,които са влагани във фонда 40 години,както и от вдигане на летвата за пенсионна възраст.Четем,че от контрабанда държавата губи по 2-3 милиарда годишно.Да сте чували осъден и в панделата крупен контрабандист-пребоядисан комунист???
111
18
 
5
 
! Отговори
ааа преди 5 години
До азЕдва ли ще стана пенсионер.Вие сегашните пенсионери ще изплюскате и изс-ерете всичко докато дойде моя ред.Тогава пенсионери няма да има.не си правя илюзии.
110
1
 
27
 
! Отговори
чудо преди 5 години
Пир по време на чума! Този тотално е загубил връзка с реалността.
109
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 5 години
До ааатъпако и ти ще станеш пенсионер и с тези застраховки, които плащаш ще ти е доста трудно да се оправиш!
108
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе глу пако народа умира от глад, олигарси те крадът здраво а ти се хвали!Румънците увеличиха пенсиите и заплатите с над 10%, подминаха ни от всякъде и твърдо държим последно по доходи в ЕС! Не те ли е срам да се хвалиш !
107
1
 
28
 
! Отговори
sf преди 5 години
Е то даже децата разбраха простите финансови принципи зад този излишък - всяка година се залагат приходи под реално очакваните - после бате Боце обяснява колко е велик, а излишъкът се разпределя по предназначение. Тези средства не са от бюджета и се разпределят по опростен механизъм от мутрака в ползва на глутницата. Твърде е жалко, че най-важният закон във всяка страна, този за бюджета, отново се прави с цел да обслужи популизма на управляващите.
106
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хазната препълнена, излишъци има. Това го казва Министерски съвет!В същото време пак министри казват, че пари няма за майките с деца с увреждания, за хората в неравностойно положение, за МВР, за армия и т.н. На кой-министерски съвет и власт да вярваме.
105
1
 
32
 
! Отговори
haha преди 5 години
Това финасово министерство е като министерство на пропагандата по време на Третия райх. Само излишаци и други бръщолевения, а пенсиите средно по 175 евро, заплатите по 400-500 евро. Баси стабилноста, баси икономиката. Те почнаха вече да ни убеждават, че сме добре финансово. Гьобелс е казал(министър на пропагандата) "Една лъжа, повторена 100 пъти се превръща в истина". Така се действа и тук.