Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева

Борисов доволен, хвали приходните агенции за работата им
252
Хазната препълнена, излишъкът – над 2 млрд. лева
Снимка: Булфото, архив

Планът за приходите в бюджета за годината ще бъде преизпълнен. С това се похвали премиерът Бойко Борисов пред министрите в началото на днешното правителствено заседание.

По данни на финансовото министерство излишъкът към края на юли е над 2 млрд. лева.

Само за изминалия месец в хазната има близо 310 млн. лв. повече.

"Знаете, преди година и нещо, като поехме управлението, колко беше - 3.7 дефицит, маса плащания без обезпечения", коментира данните Борисов.

По думите му приходните агенции и службите се справят добре срещу корупцията и контрабандата и материалният израз на работата им са парите в бюджета.

"Това е за тези, които казваха, че сме задължили държавата и следващите поколения. То е точно обратното", обобщи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са откраднатите пари от пенсионерите и безработните. Постоянно вдигат и данъците и осигуровките за бедни, а плоския данък си е 10 %.
63
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво следва от това, че сме забогатели ли? Това за хвалба ли е? От ЕЦБ му казаха на бате, че социалните ни разходи и системи са на нивото на африканска държава и така няма да влезем ни в еврозоната ни в шенгеня. Хората ги е страх от нашата мизерия и няма да ни пуснат нищо, че издържаме на глад и мор.
62
0
 
24
 
! Отговори
Ddd преди 5 години
Не знам за какъв излишък говори, но пенсионерите продължават да гладуват с 250 месечно.
61
0
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ТИ СЕ БУДАЛКАШ БЕ:ИЗЛИШЪКА НЕ Е 2 000 000 000 А Е 20 000 000 000; ДРУГИТЕ 18 000 000 000 ЩЕ ТРЯБВА ДА ГИ ВЪРНЕШ
60
1
 
13
 
! Отговори
Петров преди 5 години
Боко: вместо планирани 100 пожара запалихме 105. Преизпълнихме плана, другари. Ура.
59
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подценени приходи! За това положение има две възможни причини. 1 Некадърен финансов министър.2 Умишлено подценени, за да може да се раздава без контрол.
58
2
 
18
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СУДЖУК И БИРА,ШИШИ ПО 1 МИЛИАРД НА ГОДИНА СИ ПРИБИРА,И ГЛЕДА СЕИРА НА ГЕРГОВ ПАНАИРА.....
57
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви излишъци, какви 5 лв?Всичко е точно, а МРЗ в Бг е най- ниската в ЕС- 200Е.Вместо хвалби за милиарди, вдигнете минималната раб. заплата! Още сега.Излишъците изобщо не ни касаят.МРЗ трябва да стане 700-800лв.
56
3
 
16
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Ю ху....богата държава.Гувнойко...съберете дупетатите и си гласувайте по една хубава премийка така гледам по сметки ви се падат по 6 милиона на всеки ...ей ...за добрите резултати..Не ни мисли нас-свикнали сме ,ще изкараме и тази година в мечти пък дано се споминем и да свършва ....
55
3
 
12
 
! Отговори
extremist преди 5 години
СУДЖУК И БИРА...
54
5
 
6
 
! Отговори
Той преди 5 години
Абе тука някакви хора бълнуват някакви откраднати милиарди трилиона билиони евра, левове, японски йени и т н. Вие окачени ли сте, кой ви лъже и кой да ви вярва на тъпотиите? Всеки нормален би гепил кинтите и да си бие камшика. От простотия неможахте ли да измислите по хубави лъжи.
53
1
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 5 години
От управляващите в момента има бая кандидати за национален герои и не само от тях ,но все пак те катдидатстват вече 10 г.
52
8
 
19
 
! Отговори
До Един от Северозпа преди 5 години
Гербаджиите изтеглиха 16 милиарда за 2 години или 10 милиарда долара, това е повече отколкото изтеглиха "лошите" комунисти за 45 години. А за връщането не питай, гербаджийското счетоводство си е като счетоводството на бореца. Там има две сметки: "Взех му" и "Даде ми".
51
5
 
7
 
! Отговори
До Бойко преди 5 години
Е с тази фукария,ще береш ядове!И кьораво и сакато,и мързеливо и работливо ,паре ша сака!Не дай бог да дойде Курнелчето,ша ги опрат за 1год!
50
6
 
19
 
! Отговори
А дали? преди 5 години
От 16-те милиарда заем, които изтегли тиквеното управление, само това ли остана?!Ще фалирате държавата с това нескопосано и мизерно управление.
49
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орешарски искаше да тегли 1 милиард заем, и ореваха орталъка, протести, бели рояли, платени протестъри. А тези до сега колко заеми изтеглиха? Скубят ви всеки ден навсякъде и по всякакъв начин, гаф след гаф, Гинка, закони за цигарите, тол такси, и какво ли не, но щом ви влиза бавно, май е приемливо и се свиква....
48
4
 
12
 
! Отговори
Протестър преди 5 години
И защо пускате такива новини, ние сме се настроили да сваляме правителството вече, платено ни е всичко. Имаме по 1 бутилка чешмяна вода и 2 пакетчета слънчоглед, да мине времето докато протестираме. Кофти, че се удовлетворят всички искания и ние вече искаме само оставка на правителството - незнам защо вече.
47
5
 
16
 
! Отговори
extremist преди 5 години
В БЪЛГАРИЯ АСФАЛТА ИМА СРОК НА ГОДНОСТ 4 ГОДИНИ(ИЗ "ЗАПИСКИТЕ НА ЕДНА ТИКВА")
46
5
 
23
 
! Отговори
все нови щуротии преди 5 години
Такова нещо ,,ИЗЛИШЪК,, няма !!! Това означава ,че на някой му са взети много повече пари от колкото трябва и после как се разпределят тези пари ---добрият бащица казва на кой по колко със фразата,,АЗ Дадох,,
45
1
 
17
 
! Отговори
extremist преди 5 години
А ПЪК В БЪЛГАРИЯ ОТКАК ПАДНА КОМУНИЗМА ДАНЪКОПЛАТЕЦА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТЪРВЕ ОТ БАНАНИ