Северозападът сам си е виновен за проблемите!

Експертът доц. Григорий Вазов е категоричен, че се развиваме
Обновена: 1 авг 2018 22:54 | 1 авг 2018 22:11,
104

Днес премиерът Бойко Борисов се похвали с бюджетен излишък от над 2 милиарда лева. Развиваме ли се и ако да, то как да задържим тези темпове?

"В момента имаме правилна икономическа и бюджетна политика. Имаме ръст във всички позиции. Държавата върви добре. Очакваният ръст на икономиката до края на годината вероятно ще скочи над 4%. Засега управлението е стабилно и не виждам значими политически сътресения за в бъдеще", подчерта ректорът на ВУЗФ доц. Григорий Вазов.

По негови думи все пак трусовете в еврозоната трябва да се вземат предвид. Дори климатичните условия могат да окажат влияние върху земеделската част от икономиката, поясни още той.

"Критериите за влизане в еврозоната са нормални и не са по-специални или по-стриктни за нас. Познавайки българската народопсихология няма да можем да влезем в чакалнята на еврозоната догодина. Но така или иначе сме тръгнали натам. Това е правилният път за нашата икономика", категоричен бе гостът в "Денят ON AIR".

Когато стане дума за икономическото развитие на България често се сещаме за Северозапада. Ако се развиваме, то хората там как усещат промяната?

"Северозападът си е виновен, че не е развит. Там има кметове, има управление, има всичко. Какво правят за себе си? Проблемът датира още от предишния политически строй. Северозападът лесно бяга от проблемите си", изтъкна ректорът пред Bulgaria ON AIR.

"Държавата не са само чиновниците. Държавата сме ние. Заплатите не могат като дъжд да идват отнякъде. Те са в резултат от производителност, която е в резултат от компетентността на произвеждащите. Не може само да плачеш, че са ниски работните заплати. Трябва да направиш нещо със себе си. Човек трябва да има финансова култура", заключи за доц. Вазов.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2018-08-01/byudzhetnata-politika-e-pravilna-razvivame-se-kategorichen-e-ekspert

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Спиридон Киров до 60 преди 5 години
Не е изкукуригалскъпоплатен е
93
0
 
3
 
! Отговори
GXZX преди 5 години
Тиквооо - Пожарникарска ти трябва да бъдеш съден за ГЕНОЦИД срещу собствения си народ. За трите си мандата ни прокуди .....2,5млн. българи във голямата чужбина.
92
0
 
1
 
! Отговори
7/8 преди 5 години
тоа Григорий кат бърбори иска да задмине отец нафърфори, ама не мое
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя умник първо да каже колко му е заплатата и с какво я изкарва пък тога да бръщолеви !
90
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
УБЕДЕН СЪМ , ЧЕ ВИЖДАМ ИСТИНАТА !!!- КАК СЕ ПУБЛИКУВА /ПА ДОРИ И В ИНТЕРНЕТ /- МНЕНИЕ НА ЕДИН ПОЛУУМРЕЛЯК -/ ПА БИЛ ТОЙ И ВАЗА В- ОТ БЪЛГАРСКИ РОД "БРАВО "!!!КОЙ ДНЕС В БЪЛГАРИЯ Е ЕКСПЕРТ И КАК НЯКОЙ Е ПРИЗНАТ ЗА ЕКСПЕРТ - ПО КАКВОТО И ДА БИЛО !?!?!? МИ АКО ПРЕЖИВЕЯ РАЗСТРОЙСТВО /ДРИШНЯ/ ЗНАЧИ СТАВАМ ЕКСПЕРТ ПО ... !?!?!?
89
1
 
1
 
! Отговори
kam4atka преди 5 години
etooo....bg decentralizaciata zapochna...sled 500 godini ste ima daje nov epizod......
88
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северозапада и специално гр.Видин постояно е очервеняван и видите ли затова са зле!Да,ама не!Първият демократично избран кмет на Видин е Дени Каменов/СДС/-4години ,по-късно ни управлява Иван Ценов /ОДС/8години грабеж и далавери ! Какво направи десницата за 12години,това ми отговорете?Герб вече почти 8год. като са стъпили здраво в общината и те не могат ,да се похвалят с нищо,освен ,че първият им кметВидов е осъден ,а си живее свободно!БСП има1/ЕДИН/пълен мандат ,втория не можаха да изкарат
87
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къдет е минал комунист трева не расте ..така викаше баба!
86
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проблема с врачнаско конкретно е , че там от 55г до сега управлението не се е променило ! от 55г до сега се управлява само и единствено от един и същи клан масови убийци от БКП!
85
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Аз съм от северо запада мишелин не дадоха 10% и закриха завода в Видин,закриха заводитеМонтана,Враца,Плевен и то демократите.Едно от големите беди при нас е кражбите полицайте си кротуват.По рано по селата почти всеки двор имаше кози,шилета прасета,караха се съседите няма да пасеш пред моя двор защото това е за мойте животни.А сега всичко е обрасло ако имаш животни крадците ще ти ги откраднат и никой не ги търси градините също пълно беззаконие в севро запада.
84
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като пътувам с влак забелязвам, че от Роман, Червен Бряг и Мездрахората стават все по изглупели и соц-носталгици.В купето ги слушам как още сънуват Тодор Живков, БКП и чакат партията да им построяла заводите и да ги извадела от калта. Колко хубаво било при "Партията и другаря Живков..."Този край никога няма да се оправи. Те просто са си комунисти и чугунени глави.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Прав еТи вЕрно ли в Североизтока брои 200 000лв за жилище? Палат ще да си купил за тия пари. В Североизтока цените на жилища са в пъти по- ниски, заради обезлюдяването. И каква работа си работил в Североизтока, че да събереш толкова пари, никой не плаща заплати повече от 400- 500лв нето. Освен, ако не е във Варна.
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роден съм там и до демокрацията имаше от пиле мляко ! - изнасяхме грозде ама грозде като сини сливи без преувеличение,домати като тикви и със страхотен вкус и какво ли не.Имаше една приказка че НАЧАЛНИКА тогава ходеше по Земята ! - сега е мизерия и няма работа или ако намериш за мин.заплата и рядко с трудов договор.
81
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Аман--------------------Там ви управляват все ***,бе какъв Костов.
80
1
 
18
 
! Отговори
Аман преди 5 години
До опетковТи сериозен ли си в думите си Преди демокрацията във Видин живееха 70 000 души и имаше поне 5 действащи предприятия. Хората имаха работа, забавление и почтен живот. Влез във Видин сега да видиш още от входа как те посреща демокрацията на Костофф. Абе вие хора да не сте живели в алтернативна реалност?
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Държавата не са само чиновниците. Държавата сме ние. Заплатите не могат като дъжд да идват отнякъде. Те са в резултат от производителност, която е в резултат от компетентността на произвеждащите. Не може само да плачеш, че са ниски работните заплати. Трябва да направиш нещо със себе си. Човек трябва да има финансова култура"Да си нагъл явно е модерно.
78
1
 
15
 
! Отговори
Свободен българин преди 5 години
Не съм съгласен с доцента. Да не сме дивия запад в америка през 17 век? Или забравя каква е ролята на държавата в икономиката?
77
2
 
11
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Северозападът сам си е виновен за проблемите! Защото е на Север и на Запад! Доволно се ухили някакъв си до цент!
76
8
 
7
 
! Отговори
Прав е преди 5 години
От североизточна България съм, баща ми беше пазач, майка ми сестра. Купих си апартамент за 200 000лв с труд и без връзки ама се иска бачкане, а българина е свикнал да чака някой да го оправи!
75
6
 
14
 
! Отговори
опетков преди 5 години
До Анонимен Видинчани дълго време (25г.) гласуваха предимно за червените. Бяха от червените крепости на БСП. Червените им кметове като скакалци огризаха каквото имаше за гризане. Народът свикнал само да краде при соца и да се излежава по канцеларийки, изведнъж видя, че трябва да се бачка за прехраната. Съсипаха де що беше останало от заводи и фабрики, гонеха всеки читав инвеститор и сега-олеле майко, давайте пари, инвестиции, стройте пътища.