Отговорността за кръвта на пътя няма да е размита: Ще се носи!

Всички служби по пътна безопасност – ведно и под премиерски контрол
29
Отговорността за кръвта на пътя няма да е размита: Ще се носи!
Снимка: архив, Булфото

Всички служби, които имат отношение към пътната безопасност в министерства и ведомства, ще се обединят в една структура.

Принципното решение за това е било взето на среща при премиера Бойко Борисов, съобщи след нея заместникът му Томислав Дончев.

Звеното вероятно ще бъде подчинено лично на министър-председателя.

"По този начин няма да има типичното, особено в критична ситуация, разделяне на отговорности", обясни Дончев.

Тепърва ще се конкретизират детайлите – структура, състав, правомощия, но техническата работа по темата започва днес.

Министър Дончев уточни, че КАТ остава в МВР, а новото звено ще има отговорността да прави политики в областта на пътната безопасност, а за целта ще се използва и експертният потенциал на неправителствени организации. Още чиновници обаче нямало да бъдат назначавани.

Според вицепремиера е необходим преглед на всички компоненти, което включва образователната система, обучението на водачи, издаването на свидетелство за провоуправление, състояние на пътната инфраструктура, ефективност на контрола.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отговорност ще носят само беззащитните.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Създаването на нова структура е откровено признание, че държавата сама себе си не може да контролира и създава пирамиди от органи! Вместо да намаляват, тунеядците се размножават!!! Аман от тези!!!
25
0
 
6
 
! Отговори
НЕ ВЯРВАМ преди 1 година
100% отговорността ще се размие! Ще се бавят експертизи, ще се подменят резултати! Ще се броят пари за адвокати, съдии, експери и за когото трябва. Ако някой обере пешкира, то ще бъде шофьорът. Досега няма виновни и осъдени на по-високо ниво от най-ниското! Спомнете си дискотека Индиго, пожарът във влака със затворени врати, избухванията във военни обекти и много др.
24
0
 
5
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Както казват прокурорите и съдиите " Общественното мнение надделява при вземане на съдебно решение".Но....трябват и обективни доказателства.Имало е сигнали и от КАТ за проблемният участък.Кой или кои длъжностни лица ще бъдат привлечени за "престъпна небрежност"??? Мантинелата замонолитена ли е по " канона" на закона,както и на проекта?Имало ли е кал по платното в резултат на непочистени канавки?и т.н.
23
0
 
8
 
! Отговори
Логика преди 1 година
И започна лапането : МВР обяви обществена поръчка за 1 150 000 лв. без ДДС за външна фирма, която да изготви модел за оптимизиране на вътрешноорганизационните процеси в МВР.
22
0
 
10
 
! Отговори
хх преди 1 година
отваряйки постоянно нови звена,органи,комисии,агенции и прочие ДОКАЗВА БЕЗСИЛИЕТО,БЕЗОЧИЕТО и КРАЙНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ НА ГЕРБ!!! "По този начин няма да има типичното, особено в критична ситуация, разделяне на отговорности", обясни Дончев. Точно така неуважаеми Дончев се размива отговорността която ГЕРБ НИКОГА не поема! НИКОГА! 3 мандата само си назначаваме бушончета...
21
1
 
11
 
! Отговори
стига нови правила преди 1 година
Необходим е преглед на всички компоненти, което включва образователната система, обучението на водачи, издаването на свидетелство за провоуправление, състояние на пътната инфраструктура, ефективност на контрола--- отново чрез бюрокрация към прогрес ,а е необходимо само да спрат да крадат и да си правят пътищата както трябва,не ми трябват нови изпити ,нови глоби ,нови правила само за пари,оправете си много ви се моля скапаните пътища и ни оставете на мира !!!!
20
1
 
14
 
! Отговори
реалист преди 1 година
АНТОН ТОДОРОВАТА ШАЙКА КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ИСКА КОНТРОЛА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ НЕЩАТА ИЗЛИЗАТ ОТ КОНТРОЛ. МОЛЯ ВИ ОСВОБОДЕТЕ НИ ОТ ВАШЕТО МАФИОТСКО ПРИСЪСТВИЕ, ЗАЩОТО АКО НЕ СТАНЕ ДОБРОВОЛНО, СКОРО ЩЕ Е ПРИНУДИТЕЛНО.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде още корумпирани герберастки чиновници на държавна хранилка.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално след като при всяка схема и трагедия няма отговорни и осъдени те да продължават да се случват. И вие, ако знаете, че ще ви се размине ще си въртите далаверите.
17
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1
Прегледай пак записа, там се вижда че инвалида се блъска в мерцедеса. Препоръчвам ти да свалиш и герберастките цайси щото явно ти пречат да мислиш!
16
1
 
24
 
! Отговори
Логика преди 1 година
В най-бедната страна в ЕС обаче с най- много депутати на 100 000 жители , с най-големите субсидии за партиите, с най - многото чиновници (8% от цялото население , 20% от получаващите заплата) , с най- много полицаи на 100 000 жители, с винетка по-скъпа от швейцарската народа ще носи още ********** !
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кел ще е файдата... нали пак ще са същите некадърници?!
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато видя хората подписали протокола за приемане на пътя край Своге в затвора тогава ще повярвам. Същи така няма да е зле и тези които са приели сигналите за същия този очастък и тях в кауша. Всички те са отговорни за тези 17 жертви
13
1
 
9
 
! Отговори
ДА ДА преди 1 година
Чувай Гергино !
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом две страни си прехвърлят топката с отговорността да се съдят и двете страни, ако са три да се съдят трите страни и т.н.
11
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха, ха цирка продължава, имах по високо мнение за тоя Дончо, но съм се излъгал!
За регистъра, а и сега, освен да предлага нови безмислени държавни структури друго главата му не може да роди!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак лозунги и гръмки фрази, докато се забравят нещата.
Всичко си тече по старому.
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вода4а на автобуса има свидетелство за правоуправлвние от 1977 година. Мислите ли 4е през тези 40 години не е можал да катастрофира поне 20 пъти. Но не е катастрофирал. Бил е вода4 и на линеика в София. Но ето 4е доидиха едни маисторета на пътища и наляха асвалт примесен с Варовик за по гладко пързаляне. На това място е имало десетки катастрофи като последната ТИР е отнесъл мантинелата и по време на катастрофата с автобуса мантинелата е била легнала да спи. КАТ е подавал сигнали но уви.
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който е слагал тебешир в асфалта да си понесе отговорността заедно с проверяващите качеството на асфалта.