Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!

Имаме френски хеликоптери, вече ще произвеждаме авиочасти
314
Борисов откри завод: Ставаме по-независими от Европа!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че се радва на инвестиции, които влизат в страната ни.

"С това производство, с тези заводи, се прави брутен вътрешен продукт и ставаме по-независими от Европа", каза Борисов по време на официалното откриване на завод за самолетни части край Пловдив, инвестиция на френска група.

По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас.

"Радвам се, че след като България закупи най-модерните, скъпи и добри френски хеликоптери, вече имаме завод за производство на авиочасти. Доказахме, че е по-добре да сме партньори в ЕС и България и да има производство", подчерта още българският премиер.

"На тези инвестиции се радвам, а не на тези от 2008 г., които бяха в соларни паркове, бума в строителството, разпродаването на електроразпределителните дружества, американските централи, търговските вериги, чиито капитал излиза обратно от България", каза Борисов.

Той обаче акцентира на това, че има проблем с работната сила, защото инвеститорите искат още работници.

По думите му правителството полага усилия чрез програми за повишаване на квалификацията, както и с активната работа в училищата и образователния сектор като цяло.

"Искат да се изказват нашите колеги от опозицията, аз ги разбирам, но нека да видят какво сме направили, да дойдат, да видят тук. Когато говорят за непрозрачна администрация, да дойдат и да питат тук чужденците. Злословейки за България, те не разбират, че това ще се върне като бумеранг при тях", коментира министър-председателят.

Заводът за авиочасти е в индустриалната зона на Пловдив, на площ от 5 декара и ще произвежда елементи за вратите на самолетите Еърбъс 320 и 330, както и друго оборудване. Очаква се да бъдат разкрити 200 работни места.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
21
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Не е точно завод,а заводченце.Даже не за врати,а за части от врати,демек нещо с малка принадена стойност и ниско технологично.Няма електроника или даже електротехника.Ами то един цех от завод"Електроника " беше повече от 5 декара.Но и този завод е добре,поне не е шиене на *** или потници,но с чужди суровини.То и тук суровините най-вероятно ще са чужди,а от нас ниско платената раб.ръка./Раб.ръка- някой да не я сбърка с робска ръка /
81
0
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Не се казва за каква сума е инвестицията!5 декара не е завод, а цех.Преките чужди инвестиции включват "Дялов капитал и акции и дялове на инвестиционни фондове - реинвестирана печалба", което показва, че Борисов лъже с "По думите му голяма част от инвестициите не се водят преки, защото не идват директно от Франция, а през търговските дружества, регистрирани у нас." или още по-лошо е напълно некомпетентен да е министър-председател , а най-лошото е, че хем лъже, хем е некомпетентен!
80
4
 
26
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 5 години
със 60 милиарда заем от Европейската банка управлява Бойко , ама иначе ги раздава ...10% вдига заплатите 100 милиона дава за стадионче !Европа почва да си ги иска ,как няма да се вдигат данъци,налози и добавки за здравеопазване !добре ли е Бойко , да няма да ги връща Баце !Аз и вие ще му ги връщаме , той ще реже лентете само !
79
4
 
15
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Бойко - взимай под ръка *** и се махайте докато е време от парламента и ВЛАСТТА че ще ви стане тясна държавата !
78
2
 
23
 
! Отговори
Българин преди 5 години
10% от догодина вдига заплатите в Бюджета Баце!Лентореза се развихри , взе да работи ,опитва се да се вклини при хората и народа ,който дои три мандата !Къде са парите от заемите бе Бойко ?60 милиарда сте потрошили ГЕРБ за 9 години ?????за едно заводче с 200 човека персонал ли ги даде ????
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заготовките за дръжки за врати, калайджиите в Столипиново ли ще ги отливат ?
76
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах заводът на Бойко ли е, или на Бълаграската държава ?Или май нито едно от двете.Ако заводът е частен, френски - Мутрьо по каква работа е там и защо пак се пъчи пред журналистките ?
75
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Ще правим дръжки на врати за Еър Бъз и ще връщаме заемите на Бойко от 60 милиарда към Европейската Банка , а Бойко ще си реже лентете и ще говори за независимост а !Евалата ЕФЕНДИ БОЙКО !
74
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Частите нали знаете кой ще ги произвежда??? Братята и сестрите на Чикита правеща кроасани в Чипита :D
73
0
 
16
 
! Отговори
- преди 5 години
Всички се бутат в Пловдив, а то там вече няма свободни кадри. Странна работа, скоро някои инвеститори, които до скоро са търсили само евтиния труд ще бягат май.
72
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква лента реже Боци като тоя завод е частен ! Какво става в тая държава ? Аз помислих, чедържавата е построила завод а то некакво частно дружество посредник на френска фирма . Аесектербе.
71
0
 
22
 
! Отговори
ударник преди 5 години
Търговски дружества произвеждат самолетни части в Пловдив? Това виц ли е?
70
1
 
21
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Три мандата дръжки на врати !Четири мандата ще стигнем до вратите !Петия мандат на Мутрата ще отваряме и затваряме вратите !ах ха ха ха ха ха
69
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И КАКВА ТОЧНО Е ЗАСЛУГАТА НА ВИНЕТУ ЗА ТАЗИ ФАБРИЧКА?
68
12
 
5
 
! Отговори
hard преди 5 години
Бойкоооо, вятър те вее на бяла кобила ! Не от ЕС,от русията трйбва да сме независими !
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 62До Браво, Бойко!Прочел ли си Винету?--------хвани винету за хойа
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АВИОЧАСТИТЕ СА ДРЪЖКИ ЗА ВРАТИ .
65
1
 
22
 
! Отговори
Българин преди 5 години
60 Милиарда си изтеглил за три мандата управление , от Европейската Банка ?Къде бе Бойко я виждаш тази независимост - къде ?
64
0
 
16
 
! Отговори
до 55 преди 5 години
До АнонименНе се знае дали наистина е френска инвестиция. борисов обикновено лъже.
63
2
 
23
 
! Отговори
измисленият Генерал преди 5 години
все едно гледам бай Тошо ама кво ли се учудва той си е нашетоо момче от БКП