Край на сагата "Маринов". Властта: Разумът надделя!

Цветанов с упрек: Радев не намира време да дойде в парламента
Обновена: 19 сеп 2018 13:13 | 19 сеп 2018 13:07,
67
Край на сагата "Маринов". Властта: Разумът надделя!
Снимка: Булфото

След като сагата с неподписания указ приключи, управляващите изразиха задоволство, че държавният глава Румен Радев е освободил главния секретар на МВР Младен Маринов и неговата кандидатура за вътрешен министър ще може да бъде гласувана утре.

"Тази сага вече приключи, радвам се, че разумът надделя и тази страница е затворена. Процедурата ще бъде приключена в утрешния ден", коментира шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Още по темата

По думите му държавният глава е бил посъветван да застане на тази позиция.

"Съветниците на президента дават подобен съвет и той, вслушвайки се в тях, взима една такава хард позиция. Няма закон, който да изисква тази съгласувателна процедура. Има подзаконов нормативен акт, според който трябва да има съгласуване между Министерския съвет и президента при назначаването на главен секретар", настоя Цветанов.

Той бе категоричен и че необходимите документи са били пратени още при първата кореспонденция с президентството.

"Същите документи са изпратени от вътрешния министър и няма абсолютно нищо ново. Това, което направи Валентин Радев вчера, е да повторим същата кореспонденция, със същите приложения", каза вторият човек в ГЕРБ.

Цветанов каза и че се надява в бъдеще да няма такъв диалог между институциите и посочи, че именно президентът е избрал този тон. Той коментира още, че за година и половина държавният глава не е намерил време да дойде в парламента и да направи обръщение към депутатите.

Шефът на ПГ на Волен Сидеров също поздрави президента за решението му и се зарадва, че е "надделял здравият разум".

"Беше излишно това упорство от страна на президента, радвам се че той се е коригирал. Иначе влизахме в един наистина конфликт между институциите, за който няма реална причина. Чух в думите му "законност", няма нищо незаконно за предлагането на Младен Маринов. Оттук нататък следваше една битка напук, която е излишна и вредна за държавата", коментира Сидеров.

Той отново потвърди, че всички партии от "Обединени патриоти" ще гласуват "за" назначенията на новите министри. Но само от НФСБ ще гласуват против оставките на досегашните министри.

Червеният Антон Кутев увери, че за утрешното гласуване на промените в кабинета цялата парламентарна група на БСП ще бъде в пленарната зала. "Днес дойдохме заради културния чек, утре ще дойдем именно за това гласуване. Това са точките, за които ще бъдем в зала, за останалите ще бъдат по 20 човека", обясни той.

Соцдепутатът коментира, че кога президентът ще подпише указа, си е негов избор.

"Според мен имаше някакво съизмерване на рейтинги и сила институционална, което беше ненужно. Фактът е, че това приключва по този начин", заключи Кутев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
11
 
! Отговори
nn преди 5 години
До АнонименБО .....К......ЛУККК Е цвцв
41
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СладуранкаТой е много образован човек и с много доказани качества - лични и професионални!така е. Назначи полковата *** Деса за ПР на поделението с/у 400лв на месец. Накара МВР и НСО да покрият катастрофата на баща му. Мълча като зaдник, когато поп Кирчо го нахока пред камерите. Напоследък надмина *** по наглост.
40
14
 
6
 
! Отговори
Предлагам! преди 5 години
Предлагам, генерал Деса да заеме мястото на президента Р.Радев. Повече ще й отива, а и ще може да си показва тоалетите. То, сега се вижда, че мъжът й за нищо не го бива. Като си няма никаква друга работа, се опитва да работи "заяждане" и "саботиране" на правителството. Досущ като баба си Корни! Да опитаме с нея...
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък си мислех, че държавността и стабилността са надделяли :)Тия театрални постановки вече ни втръснаха.
38
14
 
8
 
! Отговори
ЗАЩО??? преди 5 години
Пита се, защо Р.Радев накара правителството да внася 2 пъти едни и същи документи, за да подпише указа. Или е много пр.ост и т.ъп, или се заяжда, така както той умее. И какво постигна с това? Смях и подигравки, както и срив на авторитета му, ако изобщо го е имал.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изместване на полюсите
36
12
 
8
 
! Отговори
Р.Радев много слушка преди 5 години
Така е, като много иска да се прави на интересен и велик, сега всички му се подиграват. Същите документи, които искаше са внесени още миналата седмица. Тъ.пи съветници без акъл са го обградили. Целта беше да се прави на важен и да го дават по TV, че иначе хората съвсем ще го забравят.СМЕХУРКО!!!
35
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При т емерута Цевтанов е така - Радев и да подпише указа и да не подпише указа, все е виновен и работи срещу правителството. Това от само себе си идва да покаже, колко е умствения багаж на Цецо.
34
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв разум, бе Цветанов. Просто ви накара да спазите закона. Нали в една мафиотска организация думата `закон` нищо не значи. Крайно време беше да я научите.Като ви избират прости като вас така става. За три мандата не научихте, че в тая страна има закони.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разумът на Радев надделя , а инат проявиха други.
32
6
 
22
 
! Отговори
Сладуранка преди 5 години
Генерале, Президентът Радев не е шофьор на самолет! Той е много образован човек и с много доказани качества - лични и професионални!А Вие специално, се научете да пишете и да се изразявате на български книжовен език, защото имате много грешки смислови, граматически, пунктуационни и т.н.
31
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 5 години
Точно така Куроедов - още много има да го ядеш. Сега ти дават да избираш мажоритарно и пряко само президент - без власт. Властта ти я подреждат едни други хора.
30
6
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Радев е пряко и мажоритарно избран от българите - кой от тия е избран така. Без мажоритарен избор - тия хора в парламента са НИКОИ. Послушници на ББ/КН/АД.
29
19
 
8
 
! Отговори
Генерал Куроедов преди 5 години
Шофьора на МИ-17 няма никаква реална и приложима власт и правомощия..Може само да чете Наздравицата за Нова Година, и да връща закон, ако не му допада...ПОВЕЧЕ НИКАКВА ВЛАСТ НЯМА, летеца Радев .
28
6
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
цецо със 6 апартамента,който нанесе безумна щета на българските граждани със простащините си и българия беше ОСЪДЕНА В СТРАСБУРГ ДАВА СЪВЕТИ СЕЛЕНДУРИНА.
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един въпрос: Новият министър ще чертае ли графики с намаляваща и сведена до нула престъпност?!
26
16
 
6
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарка "истина" нинова, как така не е взела думата, да не би да е между хората, или на СПА процедури.....?!
25
3
 
11
 
! Отговори
ХАХА преди 5 години
До АнонименЦВ е долен ***
24
23
 
4
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Случихме на проактивни безделници в президенството (включително "генерал" Деса), които много си падат по микрофони, прожектори и завирането на носовете си нявсякъде, където не им е работа; все ги сърбят да 4вършат" работа, и като нищо не правят, поне пречат където и както могат.Веднъж се наложи и "президентът" да свърши нещо, и той се възползва от чудесната възможност да саботира правителството със сакралната думичка "закон" - както той си я разбира.Добре, че е Деса да "оглави" мигрантите.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На никой реално не му пука :) вие си говорете каквото искате :)