Цветанов: Новите министри по своя път и по програмата!

Управлението е без алтернатива, смята шефът на ПГ на ГЕРБ
20 сеп 2018 16:15,
27
Цветанов: Новите министри по своя път и по програмата!
Снимка: БТА

Новите министри вече поемат по своя път и ще продължат политиките, които са разписани в управленската програма. Това увери шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и настоя, че сегашното управление е без алтернатива.

Още по темата

"Днешното управление е без алтернатива и БСП бяха безпомощни в дебатите в парламента. Единственото, което могат да говорят от опозицията, е какво биха направили, ако днес управляваха. Но те са управлявали и всички сме видели техните резултати", отсече той.

В сферата на сигурността ще продължат назначенията на нови полицейски служители, ограничаването на престъпността и подобряването на инфраструктурата и пътната безопасност. Цветанов отчете и че по времето на управлението на Валентин Радев се назначени 1700 полицейски служители, а 600 души са напуснали системата.

Той добави, че финансовата дисциплина ще продължи в транспортното министерство и при Росен Желязков.

Цветанов похвали и работата на бившия вече регионален министър Николай Нанков. "Създал е много висока взискателност към този пост. Защото едва ли има друг експерт, който да познава всяка една пътна отсечка", коментира Цветанов.

Дали ексминистърът ще се върне като депутат, или ще стане заместник на Петя Арамова, обаче било решение на премиера Бойко Борисов.

"Премиерът ще прецени дали ще бъде назначен за зам.-министър, но смятам, че ако се стигне до там, ще бъде едно добро решение, за да се продължи работата по ТОЛ системата и по останалите програми", коментира вторият човек в ГЕРБ.

Цветанов каза и че се обсъждат имена за нов главен секретар на МВР, след като назначеният за вътрешен министър Младен Маринов оваканти поста. Този въпрос обаче бил от компетентността на премиера и МВР шефа, трябвало да мине и съгласувателната процедура с президента.

"Тук няма как да не се направи съгласуването, когато става дума за назначаване. Преди да бъде обявено едно име, ще мине съгласуване между изпълнителната власт и президентската институция", увери той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То управлението на Сталин е било безалтернативно :D
2
1
 
27
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Дори липсата на правителство е по-добра алтернатива от сегашното загробване.
1
1
 
22
 
! Отговори
Владо преди 5 години
На какво отгоре Цветанов хвали Нанков, че не се сещам?!