Скандали и рокади: Нови министри – стари проблеми!

Виждаме ли институционална битка или е дълбока стратегия?
21 сеп 2018 11:45,
14

Депутатите вчера освободиха от постовете им подалите оставка министри на регионалното развитие Николай Нанков, на транспорта Ивайло Московски и на вътрешните работи Валентин Радев.

На тяхно място народните представители избраха предложените от премиера Бойко Борисов кандидати за нови членове на правителството, съответно Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов. Тримата нови министри положиха клетва и от днес заемат овакантените министерски кресла.

Все пак гласуването на кандидатурите беше придружено от грозни скандали между опозиция и управляващи. В същото време репликите между премиер и президент не стихват и упреците продължават.

Още по темата

Според политолога Цветанка Андреева смяната на министрите уж трябваше да има оздравителен ефект, но всъщност стана точно обратното.

"Противопоставянията в коалицията и в НС все повече се изостриха. Новите министри разбуниха отново духовете в правителството. Радев не просто удовлетворява егото си, той вече реализира по-дълбока политическа стратегия. Тук вече не става въпрос за институционална битка, може би по-скоро за задълбочена стратегия", подчерта още Андреева в "България сутрин".

Тя е на мнение, че Радев вече "играе" на политическата сцена като политически водач, а не като президент.

Според Недялко Недялков въпросната криза с неподписания указ беше инсценирана от президента, за да се привлече общественото внимание.

"Формално всичко почна от неиздаването на указа за Младен Маринов. Егото на президента явно бе накърнено от минали събития. Предстои номинация на посланици, а се говори, че там също има дрязги. Борисов най-после удари по масата и каза на Радев да направи партия или да оглави БСП", коментира още Недялков пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ивайло/ромчето от ГЕРБ го освободиха накрая , въпреки това до ден днешен си мълчат за ромския му Произход , толкова ли е страшно ако се разбере , що за простотия в таа Държава
7
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Най-добре всички да се самоубият. Да направят нещо хубаво за народа.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БСП НА ВЛАСТ! КРАЖБИ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ, УБИЙСТВА, ИНГЛАЦИЯ, ФАЛИТ! БСП ГО ГАРАНТИРА!*** НИНОВА - ТЕХНОИМПЕКСА ЩЕ ПРИВАТИЗИРА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА БЕЗ ДА Й МИГНЕ ОКОТО!ПОМНИМ ЖАН ВИДЕНОВАТА ЗИМА И ОТКРАДНАТИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА ХОРАТА!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идва народният съд за организираната престъпна група Гроб!
4
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** Радев да подаде оставка като мъж във връзка с катастрофата, при която баща му с мощен 400 коньов мерцедес E class E55 AMG преази като куче един инвалид в трикола и дори не слезна да му помогне, а навярно звъня по мобифона, за да изкарат потърпевшия виновен!
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Австрия и Белгия се мобилизират да спрат всички евро средства към България, заради безконтролната корупция и усвоявания от олигархията. Според тях ГЕРБ спазват евро законите само на документи. Съвсем скоро пирамидата ГЕРБ ще рухне с гръм и трясък, а българите ще станат по бедни и от сега, в задаващата се световна криза. В същото време 22-годишният зет на Каракачанов, все още студент, е назначен шеф на комисията, която ще избира нови танкове за българската армия.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат : ,, Досегашната мърлява работа в МВР ......" на Бойчо от Банкя / б.б./Президентът Радев това каза !!!!Герберотъпчета , оценка на досегашния минетстер и бъдещия минетстер е дадена от СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ !!!!
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бре, как ми се догади изведнъж...