"Воля" за проваленото заседание: Цирк с процедурни хватки!

Упрекнаха отсъстващите, че не мислят за проблемите на хората
Обновена: 27 сеп 2018 14:07 | 27 сеп 2018 12:37,
26
"Воля" за проваленото заседание: Цирк с процедурни хватки!
Снимка: архив, Булфото

Депутатите на Веселин Марешки определиха проваленото днес пленарно заседание като "цирк с процедурни хватки".

Четвъртъкът се оказа почивен ден за народните избраници, тъй като депутатите не събраха необходимия кворум. БСП и ДПС не се регистрираха в пленарната зала, имаше отсъстващи и от управляващите, които били в командировки.

Още по темата

От опозицията не пропуснаха да припомнят и че кворумът е отговорност на мнозинството, каквато беше позицията на ГЕРБ по време на управлението на Пламен Орешарски.

"Според нас от "Воля" грижата за гражданите трябва да я доказваме като работим всеки ден пълноценно в пленарната зала, а не като правим циркове с процедурни хватки и проваляме работата на НС", настояват депутатите на Марешки.

Те упрекват отсъстващите депутати, че не мислят за проблемите на народа, а обществото очаква именно това и парламентът да работи.

"Как да обясним на майките на децата с увреждания, които една година стоят пред сградата, че на ДПС и на БСП нещо им е хрумнало и провалят парламентарния ден? Как да обясним на пенсионерите, които така и не видяха обещаната минимална пенсия от 300 лева? Какво да кажем на  малкия и средния бизнес, който също се надява на адекватни управленски решения, защото се задъхва от административни пречки?", питат от "Воля".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Циркаджии Сте всички до един там гн Магарешки!
21
0
 
2
 
! Отговори
НЕ Е САМО НС преди 5 години
ТО ЦЯРОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ Е ЦИРК, ВИЖТЕ КЛОУНЪТ НА ГАСТРОЛИ В НЮ.ЙОРК
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАРЕШКИ КАТО МИСЛИ ЗА НАРОДА, ЗАЩО БЯХА САМО ТРИМА НЕГОВИТЕ ДЕПУТАТИ ДНЕС?
19
0
 
2
 
! Отговори
няма време... преди 5 години
Ако до няколко месеца не се вдигнат поне 2 пъти всички доходи в България(включително и пенсиите), разбира се и с финансовата помощ на Европейският съюз, ще има тежки народни брожения и много българи ще напуснат страната с непредвидими последствия за България. Какъв е смисълът да нямаме практически външен дълг (и да се хвалим неуместно с това), а народът да се гърчи в недоимък, а гърците да имат повече от 500 милиарда евро външен дълг и 5 пъти по-големи доходи и пенсии от нас ?
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросите, които задава Марешки, не кореспондират с управленската програма на ГЕРБ.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АМИ ТО ЦЕЛОТО НС Е ЦИРК !
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марешки, с вас и без вас, все тая! От вашата работа дори повече губим отколкото да печелим! Заплати, жилища, командировъчни, коли! И като се заработите, всичките ви закони ни удрят по джоба! Затова, бегом обратно по селата, че поне реколтата да приберете!
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магарешки цирк на Андрешко !
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този немога да го разбера каква роля върши. Уж е против всички а се наду.пва на всеки. Такова вле.чуго не бях виждал. То бива да си ли..зач но този направо е Шпакловчик 5 разряд. Докога такива ще са в парламата. Тези които са гласували за това недоразумение заради 20 ст по евтна нафта ли го направиха дупетат. Ах вашта *** недондо.сена.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя жив ли е още?? Малее...38787
12
14
 
8
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
До кога ще Ви обяснявам, че БСП и ДПС са ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ, които работят срещу българския народ! Спомнете си атентата в църквата св. Неделя! Спомнете си атентата на гара Буново и гара Пловдив! Тези две "партии" трябва да бъдат ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН!
11
2
 
16
 
! Отговори
Грозно! преди 5 години
Така е ,като нямат отговорност и дисциплина! ПОЛУЧАВАТ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ, БЕЗ ДА НОСЯТ НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ ! Ако при всяко отсъствие се отнема от седмичната им заплата ,ще видете каква посещаемост ще има въпреки ,че пак нищо няма да направят !
10
15
 
10
 
! Отговори
Просто леваци преди 5 години
Първа БСП, още по времето на първия кабинет на Борисов се мъчеше да отсъства и така да съсипва заседания. После и го върнаха при Орешарски и то болезнено, тъй като нямаха реално мнозинство, а само 120 депутати. Сега пак номера, могат да провалят някое заседание, но са дотам. Впрочем, точно по времето на Орешарски, Миков броеше и тези в залата, които не са се регистрирали....
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е работа на опозицията да им прави кворум, нали така казваше Борисов.Марешки като дясна патерица на управлението да не се оплаква, а да прави кворум.И да се благодари, че е в парламента, защото в другия няма да влезе. Е, освен като разни биковци и др. подобни, които си продадоха душите.
8
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скрий се бе Тиквен лакей.Лъжлива и крадлива варненска мутра.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ананиевидна идея: Вместо да ги избираме на 4 години, да се направи реформа в законите и да се избират 4 конкуриращи се парламента. Един ляв, един десен, един среден и един неориентиран. Всеки си избира парламента и си плаща на него данъците. Така ще се осигури конкурентност и пазарната икономика, която много я уважават ананиевидните, ще покаже предимството си.
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на другите избори Марешкище удвои резултатът си минимум.
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавният парламент не е конкурентоспособен. Ако по предложение на Ананиев сега имаше 5-6 парламента, които да се конкурират, сега конкурентния парламент щеше да вземе решение. Ананиев ви каза, че трябва демонополизация на парламента и министерски съвет. Няколко здравни министъра, за да има конкурентност. Всеки си избира парламента, на който да си плаща данъците. Това е пазарна икономика.
4
4
 
18
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Аптекарят свири в оркестъра на простотията, която властва в България.
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този да ми говори за процедурни хватки е висша форма на лицемерие... Уж неговите депутати бях избрани с мажоритарни избори и какво стана, накара ги сами да се откажат от мандатите си и на тяхно място си вкара роднините като депутати... и същият този да ми говори за морал и хватки... същия бок лу к е и той....