Людмила Елкова е новият член на УС на БНБ

Президентът Румен Радев я назначи днес с указ
Обновена: 1 окт 2018 18:37 | 1 окт 2018 18:35,
5
Людмила Елкова е новият член на УС на БНБ
Снимка: Булфото, архив

Със свой указ президентът Румен Радев назначи Людмила Елкова за член на Управителния съвет на БНБ. Людмила Елкова е доказан професионалист в сферата на финансите и икономиката с дългогодишен стаж в Министерство на финансите, се посочва в съобщение от прессекратариата на президента.

В периода 2000-2002 г. е главен юрисконсулт в Дирекция "Данъчна политика" на Министерство на финансите, а от 2003 до 2009 г. е директор на същата дирекция. Отговаря за прогнозирането на бюджетните приходи и участва в разработването на консолидирания държавен бюджет и управлението на процеса по прогнозиране, анализиране и отчитане на изпълнението на бюджетните приходи, в частност на приходите от данъци и осигуровки, събирани от НАП и Агенция "Митници", както и във връзка с работата на международните финансови институции - МВФ и Световната банка.

Ръководител е на работни групи, свързани с хармонизацията на българското данъчно законодателство с европейското право в процеса на подготовка на присъединяването на България към Европейския съюз.

В периода 2003-2010 г. е член и заместник-председател на Съвета на директорите на Българската фондова борса.

Назначена е за заместник-министър на финансите през 2013-2014 г. и отговаря за държавния бюджет, държавните разходи, финансирането на общините, държавното съкровище и Дирекция "Национален фонд".

В същия период е заместник-председател на Съвета на директорите на Печатницата на БНБ, алтернативен управител на МВФ за България, ръководител на българската делегация в Международната банка за икономическо-развитие-Москва, член на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие", член на Управителния съвет на Националния доверителен екофонд.

От 2015 г. осъществява консултантска дейност в областта на финансите, държавните помощи, разработването, управлението и изпълнението на проекти, финансирани от Европейския съюз.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним я, помним я Елкова и от финансите я помним и от ДФ Земеделие... лакома кака, "алчността е добро" казваше тя. Сега вече Бог да пази БНБ и България.
4
0
 
2
 
! Отговори
Kiko преди 5 години
Очевидно - червена калинка на сини (ДПС) точки. Жална и майка на БНБто - ще се *** яко и от тук.
3
0
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
А може ли да готви тая кака? Тюрлю гювеч ?
2
0
 
6
 
! Отговори
Честен Милионер преди 5 години
Българи , бачкайте яко , щото аз трябва да водя любовницата на Хайти !
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък аз си мислех че само мъжете са с Членове а то се оказа чи жените имат Член. Людмила Елкова е новият Член.