Три за (не)щастие. Третият вот (здравеопазване) отново не мина!

Опозицията не успя да събере 121 гласа и да бутне "Борисов" 3
Обновена: 24 окт 2018 10:19 | 24 окт 2018 10:05, Камелия Цветанова
118

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаквано кабинетът „Борисов“ 3 оцеля и при третия вот на недоверие към него, внесен от опозицията.

За да падне, са нужни гласовете на 121 депутати.

Срещу правителството гласуваха 99 законотворци от БСП и ДПС, а на негова страна бяха останалите 133 от ГЕРБ, Обединени патриоти и "Воля".

Още по темата
Този път от БСП внесоха вот на недоверие срещу правителството заради провал в сектора "здравеопазване".

Основният мотив на левицата е готвената от Кирил Ананиев реформа в здравеопазването, според която пациентите трябва да сключват задължителна застраховка и дружествата да покриват лечението им над 700 лева. Според социалистите това е геноцид.

На дебатите по вота през миналата седмица червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов, че по време на трите му мандата досега е сменил 10 министри и 8 шефове на НЗОК.

"В резултат на това управление здравеопазването е недостъпно, 80% от болниците са в три големи града, родилка трябва да пътува 80 км от Свищов до Русе, общинските болници фалират, дължат около 500 милиона лева и вече думите "достъпно" и "безплатно" трябва да се сменят с "връзки" и "пари", отсече тя.

От ГЕРБ пък отговориха, че за пръв път се атакуват намерения, а не реални реформи, защото предложенията на здравния министър все още не са станали факт.

"Здрав" вот на недоверие не се прави с "болни" аргументи. Така ресорният министър Кирил Ананиев отговори на всички критики на опозицията, казани по време на дебата по вота на недоверие.

Той увери, че е говорил с всички заинтересовани институции – пациентски организации, лекарския, фармацевтичния съюз, представители на държавни и частни болници, за да съгласува идеите си за смяна на модела.

Това е третият вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов.

Първият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3 беше внесен през януари. Той беше заради корупцията в страната. Вторият вот по темата "Сигурност" беше през юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
17
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Ето,толкова са ви промити мозъците,че удряте минуси и на очевидни факти ! Цяла София знае за къщата от 2 000 000 ? на финасиста ,ама инат ви не дава ...А тя е направена с крадени и от вас пари....
24
12
 
15
 
! Отговори
Православен преди 5 години
5-та коалиция Мутрата и неговите лакеи Сидеров, Търбуха, Симеонов и Марешки! Да се знае!
23
4
 
25
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Виденов е първият и единствен политик в БГ, който отказа на МВФ и СБ, среща със С орос и тръгна срещу Мултигруп. След отказа БГ да бъде разпродавана на чужди корпорации, Сорос му организира фалит - финансов.Мултигруп на среща с Русия на Елцин направиха една цесия с газ, за да вземат пари от Кремиковци и Булгаргаз, Виденов анулира цесията и отказа на рус. олигарси - започна БАНКОВАТА АТАКА.С оросоидете отстраниха Пирински и назначиха Стоянов за президент. С орос стана съветник на президента.
22
10
 
12
 
! Отговори
Винету преди 5 години
До активист на БКП. Айде стига си писал глупостти, бе червен галлош. Ако не знаеш Боко има и парцел на Луната.
21
1
 
4
 
! Отговори
Мангустан преди 5 години
Не е приятно да се признае, че здравната каца е незаконна, или поне противоконституционна, и вина за това имат некои отговорни другари, които още са в парламента.Да припомним, че по целия цивилизован свят, не само в Европа, имунитетът срещу съдебно преследване се отнася до изказвания направени в парламента, а не на пресконференции, брифинги, путиливизии и т.н.За криминални и други престъпления изобщо не може да става дума.
20
5
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Или налагаме МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ за парламент в два тура или ще гледате лошия цирк БСП срещу Герб до края на Прехода който е кръгъл.
19
1
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До АлекоНе съм решил ,а съм си такъв по рождение ! Ама такъв като теб трудно разбира и елементарни неща ! Но не си виновен ти ,такъв си се родил....
18
12
 
14
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Shark. Да, БСП носят само хаос и катастрофи. Но те нямат полезни идеи - това са или изостанали соц. намерения или голи обещания, които те после не изпълняват.
17
5
 
13
 
! Отговори
Митак преди 5 години
Мястото на комун е тата е в ъгъла,и само бой по канчето.
16
2
 
11
 
! Отговори
расате преди 5 години
До ШопоДемокрация в превод от гръцки означава народна власт.
15
10
 
19
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Важното е финасовият министър да си довърши къщата за 2 000 000? ,да купиме още някой друг остров или имение в Барцелона ,да крадем за да има за внуци и правнуци а народа кучета го яли...
14
10
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
наистина ли някой вярва че БСП и Герб не са едно и също нещо дето си подава пасове и се кара за пред камерите а реално си работят съвместно и са машата на олигархията за управление на страната.МПлугчиева /министър на БСП/ - Герб я прати посланник в Швейцария.ММанолова /острие на БСП/ Герб я направи омбудсманКирчо Добрев / шеф в БСП/ фирмите му работят добре с Герб властта.БСП не е алтернатива на Герб и нищо по-различно няма да правят от тях ако дойдат на власт.
13
3
 
12
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До Шопо. А ти как реши, че си умен?
12
10
 
20
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Лошото е,че народа е *** ! Те ви се подиграват,унижават ,повечето от вас мизеруват ,но държите да бъдете ,,демократи,, ...Ама демокрацията не се яде и няма да ви излекува...
11
6
 
27
 
! Отговори
ива преди 5 години
ще ги бутнат хората като платят 300лв. ток
10
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помним как БКП(БСП) криха информацията за Чернобил, под тяхно управление соц България е била вкарана в три фалита, накрая целият държавен резерв е бил изпарен, помним и системата с купоните, мораториума на външния дълг, довел до пълна изолация на страната ни от финансовите пазари, хиперинфлацията през 1996, откраднатите спестявания на хората и кредитните милионери, мутренските времена, куфарчетата и чувалите с пари, рекет, терор,кървави протести при Орешарски, КТБ, спрените еврофондове, ПОМНЕТЕ!
9
19
 
16
 
! Отговори
расате преди 5 години
БСП и със сатаната в съюз ще влязат, ако им гарантира вземането на властта. А който иска отново руска окупация, да върви в Подмосковието да "благоденства". Махайте се от България, родоотстъпници!
8
20
 
21
 
! Отговори
Shark преди 5 години
И по-добре че не мина. Пред варианта да дойдат БСП на власт предпочитам тези. БСП може да имат прекрасни идеи, но докато в листата им има хора с повдигнати обвинения, и тези хора са в НС и в момента, нямат шанс.
7
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само глупакът се спъва два пъти в един и същ камък! А БСП каква е?
6
18
 
11
 
! Отговори
ВИДИНСКА НАДЕЖДА преди 5 години
БСП ПОБЕДА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ ИЗБОРИ, ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС, СКПРЕВАНЕ НА ДРУЖБАТА С МАТОШКА РОССИИ, ВЛИЗАНЕ В ЕВРАЗИЙСКИЯ ПАКТ, ПО - ЕВТИН ГАЗ, ПО -ЕВТИНИ ГОРИВА, ПО -ВИСОКИ ЗАПЛАТИ, ПРИЕМАНЕ НА РУБЛАТА ЗА ОФИЦИАЛНА ВАЛУТА, ВРЪЩАНЕ НА СИВ, ПРОЗРАЧНОСТ, НИКАКВА КОРУПЦИЯ, НУЛЕВА ПРЕСТЪПНОСТ!НИНОВА И РАДЕВ ГАРАНТИРАТ!ДА НАПРАВИМ ОТНОВО БЪЛГАРИЯ ВЕЛИКА, ДА Я ВЪРНЕМ НА БЪЛГАРИТЕ!БСП - НАЙ - ДОБРОТО!