Георг Георгиев: Няма предпоставки за предсрочни избори

Зам.-министърът на външните работи пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 27 окт 2018 21:28 | 27 окт 2018 21:20, Анисия Иванова
47

Управлението е стабилно, няма предпоставки за предсрочни избори. Бюджет 2019 е много добър, увеличават се заплатите в държавната администрация с 10%, на учителите с 20%, изброи зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Той припомни, че ще има увеличаване на минималната заплата, на пенсиите, чиито таванът става 1200 лв.

"Дори КНСБ, казват, че това е най-добрият бюджет. БСП това никога не са го постигали. Те могат само да яхват напрежения", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

По повод скандала с вицепремиера Валери Симеонов и обидните му думи към протестиращите майките той обясни: "Ние от ГЕРБ сме политически отговорни и когато се налага веднага подаваме оставки. Но не можем да се бъркаме в работите на ОП".

"Румен Радев нарече България "блато". Той си мисли, че е президент на блатото ли? Интересно ми е, така ли представя България на международните си посещения? Недопустимо е", каза още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Да ми кажете, че политиката на унищожаване на БГ - народ, здраве, криминални деяния облечени в икономичеси грабеж, съсипване на цели макроикономически отрасли, ракови заболявания, здраве на нация нямат алтернатива - Несериозно!Нямаме друг изход.Няма, просто няма.Не може да отиваш на преговори за газ, и Плевенлиев да насажда извънземни теории, просто не зная от името на какъв говори.При наличие, че не е избран от Норъдът, всички помним чувалите.Абсурдно, сюреалистично, подигравка с БГ
34
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Какво имаме - унищожаване на цял отрасъл.- незаконни субсидии - Олаф,неплатено ДДС и мита - ДАНС и НАПи невравомерна употреба на Държавен знак.Извинявайте, да ми кажете, че няма алтернатива е несериозно.Да не говорим за депутати със странни поръчки, и братята им печелят от Чикаго търгове - извинявайте...Или виждаме присъдите, и то сериозни, или хората излизат на улицат.Докато чакаме алтернативата подобни тарикати, унищожаващи БГ ни обричат на гибел и ракови заболявания.30 г. ни унищожава
33
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
В този смисъл да твърдите, че нямаме управленски потенциал, алтернатива е несериозно!Месо телешко и говеждо - внесено в опаковки 20, 25, 30 унции - имаме стандарти, то е произведено от... или за англоговорящи д-ви. Според Министерство на Земеделие -животното и употреба Държав. знак е живо и получава субсидия.Да, ама не, тук говорим за Измами- субсидии, държавен знак НПК, и неплащане на ДДС и мита - 2 милиарда загуби годишно.В същото време БГ производител не може да е конкурентен на 25 цента.
32
0
 
1
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Що за "химери" -нямало алтернатива.Има алтернатива, и тя е поетапно чистене на кърлежите!Дори в митологията "боговете" въстават срещу "титаните".Т.е., не може днес Москов да ми обяснява, че бил направил проектозакон, *** той зависел от социалното м-во. В подобни случаи, както при лекари и сигурност, правим консулт, събираме експерти от различни области и съчетаваме определена политика, зависеща от няколко институции. Така е във всяка област на управление!Трябва да излезем от рамките!
31
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Избори трябва да има, но само ако има някаква алтернатива. Засега такава няма, а варианта БСП-ДПС не е за предпочитане. Видяхме ги и тях, по времето на Станишев забравихте ли какво беше? Варианта с избори да дупка също не работи в момента по същата причина, няма алтернатива. А изборите са си пари, и то много. Нова формация трябва да има, но няма кой да я формира.Младите и те вече са с промити мозъци и много от тях са превърнати в партийни мекеренца.Читавите бягат навън или не се занимават с това
30
4
 
9
 
! Отговори
АБЕ преди 5 години
ГЕРБ СА РЕШИЛИ ДА ЗАГРОБЯТ БЪЛГАРИТЕ.....ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА..ЛИКВИДИРАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕТНОС...
29
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има поне 10 предпоставки за предсрочни избори!!!
28
2
 
11
 
! Отговори
Ели преди 5 години
управляващите няма да го приемат този Закон, не знам какво ще прави народът?30 г. нерешен проблем, става и с млади специалисти от Техническият, читава база данни, преброяване насел и изчистване на мъртвите души.Етнически вот и ценз.Това е първото изискване, за да почнем да градим държава.Хората които знаят са възрастни в редица сфери - сигурност, икономика, здраве, образование, а хората които могат ще си дойдат в България.Но нямаме време за губени, знаещите отиват в Рая, можещите извън БГ
27
0
 
20
 
! Отговори
Ели преди 5 години
За да махнем етническият вот, първо трябва да се приеме закон "който не е живял 6 месеца в БГ, да няма право да гласува".С извинение към сънародниците ни в чужбина, но няма друго, измислено от демокрацията решение.? И без средно няма гласуване.След преки избори една област- един депутат, Мин. съвет 15-20 човека..Нямаме полезен ход, губим си народът и държавата - това е истината.Не знам какво ще се прави, но не може да се продължава по същият начин.Изчезваме, това е истината.
26
12
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Избори сега няма да има.Както и напролет,Ако и напрежението през зимата да нарасне много.Просто още не е създадена формацията,която ще свали ГЕРБ от властта.Но и това ще стане след година и нещо.Иначе за ГЕРБ,БСП и ДПС са по-изгодни избори веднага,отколкото после-сега ГЕРБ има добри шансове да запази властта,а БСП да продължи да бъде единствената опозиция или дори нещо повече.Иначе на хората им е писнало от ГЕРБ и появи ли се нещо що годе читаво,краят на Банкянеца идва,а БСП пак си артисва.
25
2
 
14
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Подават сигнал до Държавни органи, те действително установяват, че има нарушение.Но било грешка, и дотам.По веригата са накачурени хиляди "Активни Роботодатели" - готвещи антипротести срещу хората. Немързеливите, красивите и умните.Страхотен скандал, да не говорим за здравето на нацията, и липса на правосъдие и закони. Представете си какво ядем, хляб - ГМО пшеница, мляко, плодове и зеленчуци.Гледайте вчерашното предаване на доц .Минчо Христов.
24
2
 
12
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
схемата. Доктор в техническият университет. Изпробват патента за произход. Казват, че първоначално месото е измерено в унции - най-вероятно закупено от англоговоряща държава, а после разопаковано и опаковано в БГ.Страшното е не - че телето е живо, че се получава субсидия, че би трябвало да е с размер на динозавър - тонове партиди, че най-вероятно месото е развалено, че има консерванти, че не се плащат ДДС и акцизи, а държавният печат.И ..., а пшеница, брашно, зеленчуци?50 ст., а за нас 15 лв
23
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Махайте се от власта!Не ви искаме!Не сте желани!Вън!
22
2
 
15
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Скандал! Спомняте ли си заразеното ирландско месо - хвърчаха оставки.Вчера пускам медия и Чудо.Оказва се, че дълбоко замразени 30-40 г. телешки и говежди меса, преди да им изтече срока на годност се продават на цена между 40 и 80 стотинки ЕДИН килограм, нашите търговци изкупуват месото и го продават на вериги магазини за 15-18 лв. килограм.Има печати, оказва се, че закланото *** е живо и се получава субсидия, според печата е произвело 18 тона месо.По-лошото ДЪРЖАВЕН ПЕЧАТ НПК.ДЪРЖАВЕН
21
6
 
28
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
С гласовете на ГЕРБ, Обединени патриоти, ДПС и Воля парламентът прие отново промените в Закона за държавната собственост, гласувани на 10 октомври, и по този начин отхвърли десетото вето на президента Румен Радев.Летище София, комунални услуги, общински болници, общинска собственост - смесени д-ва, вода, ток, парно, военни заводи.НОВАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ.ТЕЗИ 4 партии, никога не трябва да са във властта.Ограбването на БГ продължава!!!
20
1
 
7
 
! Отговори
до Изпецкан преди 5 години
Това което си написал е за Феодалния строй,не за демокрацията,ама ти откъде да знаеш,за тебе разлика няма
19
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки когато е на власт казва че не трябва да има предсрочни избори.Е гати шаблона.Сега разбрах че има такъв зам.министър,надявам се още закратко,барабар с цялото правителство,мнознство и т.н.Никой не е крал колкото тия
18
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти пък кой си и за какво се натискаш даваш интервюта. Утре ще си "бай НИКОЙ".
17
18
 
6
 
! Отговори
Изпецкан преди 5 години
Нормално е за една демокрация всичко да поскъпва и 98% да робуват на 2% елит. Това е съвсем нормално и е точно същината на демокрацията. Борбата е вие в кои проценти ще влезете.
16
28
 
7
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До бабата. Ами и ние живеем в БГ, бе *** червен, и виждаме, че не е баш така, както го виждаш ти през червените очила. Виждаме и подлите и мръсни номера на опозицията да клепа и да яхва нормални за една демокрация проблеми, за да се домогва до властта. Партизанска му работа.