Радев оптимист – очаква по-добри времена за армията

Предизвикателство пред армията: Ограничен ресурс!
31 окт 2018 13:30,
16
Радев оптимист – очаква по-добри времена за армията
Снимка: БТА

Убеден съм, че предстоят по-добри времена и Въоръжените ни сили ще имат ресурс за адекватно осигуряване на задачите в съвременната среда за сигурност. Това каза държавният глава Румен Радев на тържеството по случай завършването на "Випуск Ботевски – II смяна" на Военна академия "Георги Стойков Раковски", предаде "Фокус".

"Днешното събитие е важен ден от вашия живот. Убеден съм, че сте го очаквали с нетърпение и вълнение. Преди 22 години бях също като вас в този строй, с вашите надежди и амбиции. Успехът съпътства тези, които имат реалистични представи за бъдещето", заяви държавният глава.

"Миналата година ви приветствах с откриването на учебната година и споделих с вас някои очертали се според мен тенденции, че в обозримо бъдеще най-сериозният проблем пред Въоръжените сили - некомплектът на личния състав, няма да бъде решен. Напротив, че е твърде вероятно да се задълбочи. Че социалният статус на военнослужещите няма да бъде повишен или ако това стане, няма да бъде в тон с вашите очаквания. Че проектите за превъоръжаване няма да се реализират. Че остарялата техника ще се поддържа все по-трудно и ще продължава да ви налага ограничения за прилагане на съвременни тактики, техники и процедури и ще продължава да ни отдалечава от нашите съюзници като съвместимост", заяви президентът пред завъроващите. 

Той посочи пред курсантите, че  ще разполагат със значително ограничен ресурс, за да водят пълноценна и реалистична подготовка.

"Рискът при изпълнение на вашите служебни задължения ще продължава да расте. Доколко тези споделени от мен тенденции миналата година са реалност днес и ще бъдат в сила утре, ще прецените сами. Но едно е ясно, уважаеми випуслници, пред вас е път, осеян с предизвикателства. Път, по който от вас ще се изисква все повече", заяви президентът.

Той посочи, че пред армията стои предизвиквателство да се изградят съвременни отбранителни способности при ограничени ресурси.Вашите подчинени ще очакват от вас не само да ги командвате, а да ги браните и мотивирате в една сложна и динамична среда.

"Българският народ ще вижда гарант за своята сигурност. По този нелек път ще успеят тези, които са усвоили най-важните уроци на Военна академия, написани от славни поколение преподаватели и слушатели преди вас - да не разчитате само на добрата основа, която ви предоставя Академията, а да продължавате неотклонно да търсите нови знания и подходи през цялото си кариерно развитие. Да останете верни на своя осъзнат избор да служите на народ и отечество. Убеден съм, че предстоят по-добри времена, че българският въоръжени сили ще имат ресурс на осигуряване, адекватно на задачите в съвременната динамична среда за сигурност", коментира президентът Румен Радев.

"Пожелавам смелост, чест и достойнство по вашия командирски път. Да си български офицер е призвание", каза още държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
някой преди 5 години
И в западна Европа не се готвят за война,но си имат модерни армии....*** те са глупави хора ...а Борисов иска найлони по седалките на самолетите ....пилотите да седнат в нови самолети!!,Колко жалко е,че се принизяват нещата не до националната ни сигурност,ами до това ,че сякаш подарък за пилотите прави нашият любим премиер...***,той мисли за всичко
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По добри дни"....Да не би да се готвим за война.Само тогава за военните е 'добри времена".
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма проблем в армията, що се отнася до шапкарите (тия под пагон). Да му мислят цивилните служители, които сам самички са давали пари за да се изучат (за разлика от офицерите завършили военни училища), защото им искат висшУ, а нямат придобивките на тия под пагон, а в същото време се иска от тях да вършат повече работа.
11
7
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Деси е истинският президент на България. Тя трябваше да държи тази реч. А Румката все още не е екзекутирал Мишето.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос с повишена трудност:Някой знае ли защо все още не сме турски вилает !- Защото Радев ни е пазел (+)- Защото Турция не е ни нападнала (-)
9
5
 
10
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Радев,като кандидат за Президент казваше ОБЕЩАВАМ,а сега вече......... ОЧАКВАМ .
8
1
 
2
 
! Отговори
Кръстьо Костов преди 5 години
Къде по-добри от това ?Никой не мре и заплата получават ...Напротив, ще идват по-лоши .. но за около 12 часа, след което ще капитулираме.
7
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От както Радев е президент живеем много по добре. Сега искаме и Нинова премиер
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1А дано ! Всички българи сме оптимисти за това.
5
0
 
7
 
! Отговори
Президента ; преди 5 години
Пари нема ! Действайте.....кратко и ясно и още нещо; Новите танкове са насочени към полицията Бг ноу-хау -танк с буркан..
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добри времена за армията.Че то има ли армия.Това е пародия на армия.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зелени Чорапи.Това ли сънува нощес.Какви добри времена.От 20 години не може да купите два самолета.И ще ти кажа защо.Защото парите не растат по дърветата.Те одавна са откраднати от червената ,и синята мафия.
2
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Избери си за президент зелен чорап и не чакай да, говори, мисли и прави всичко само за армията! От де го натресоха тоя дето е за рециклиране не знам. Цачева може и да е грозна, но поне щеше да ни занимава с правни въпроси!
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев оптимист очаква по-добри времена за братска Русия.