Опозицията: Мнозинството само си проваля кворума

БСП и ДПС за пореден път не се регистрираха
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

След провала на поредното пленарно заседание на депутатите опозицията обвини мнозинството, че само си проваля кворума или както определи ситуацията червеният Румен Гечев, "хванали са се за гушите".

От БСП и ДПС обаче днес за пореден път не се регистрираха, а и не изключиха, че ще имат същото поведение и през следващата седмица.

Все пак нито Румен Гечев, нито Хамид Хамид от ДПС отговориха категорично дали ще се регистрират във вторник, когато на извънредно заседание законотворците трябва да приемат бюджета за следващата година.

И двамата обаче повториха партийните си позиции, че няма да се регистрират, докато вицето Валери Симеонов не хвърли оставка. Левицата настоява за нея заради изказването на Симеонов за майките с деца с увреждания, които определи като "кресливи", а от ДПС искат главата му заради скандала с арестите в ДАБЧ.

Още по темата

От ДПС искат и другото вице от Обединени патриоти Красимир Каракачанов да напусне високия пост.

"Двама нови депутати – Красимир Каракчанов и Валери Симеонов, ще осигурят кворума", коментира Хамид Хамид.

Според Гечев левицата не бойкотирала законите, но си имала свой алтернативен бюджет и не харесвала начина, по който се налагало приемането на макрорамката за 2019 г.

"Мнозинство не идва на работа, явно те имат жестоки, непреодолими противоречия в коалицията, за което ние предупреждаваме отдавна", коментира той.

"Ние сме категорично против и този начин на приемането на бюджета, който е скандален и неевропейски, другите страни от ЕС от лятото осъждат бюджетите си, а тук правителството го приема на извънредно заседание в неделя, след това искат да претупат за дни бюджет за 45 милиарда лева и да прокарат това, което са заложили, без да се вслушват в препоръките на опозицията", скочи Гечев.

Халил Летифов от ДПС обясни, че днес депутатите от движението не са се регистрирали, защото мнозинството е длъжно да осигури кворума.

"Ние сме в бюджетна процедура и слушаме как правителството и мнозинството е стабилно, а когато се приемат бюджетите, нямаме кворум на работа, а ние искаме да видим тази стабилност вътре в пленарна зала", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
StevenRon преди 5 години
Hello
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ДПС като техния електорат-ромите.Бойкотират държавата но се хранят от нея.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алеко, оправдава ги напълно.Казано е: С каквато мяра мериш, с такава ще ти отмерят.
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербарите стига са миткали на екскурзии в чужбина.
14
1
 
12
 
! Отговори
до к.9 Сержант Цецо преди 5 години
До изнервенВие май че забравяте, че през 2013 г. БиБи с 106 депутати не се регистрираше и на въпрос на журналисти защо се държи така, отговаряше: Мнозинството да си осигури кворум. Сега Х.Хамид отговаря: Каракачанов и Симеонов да си осигурят кворум. Мисля, че това НС трябва да прекрати принудителната си ваканция и да не се напряга безсмислено да върши нещо. Цецо пък обещава "дисциплиниращи мерки". Така не става.
13
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НА ВРЕМЕТО ГЕРБ ХВЪРЛИ БУМЕРАНГА, СЕГА БУМЕРАНГЪТ СЕ ВРЪЩА ВЪРХУ ТЕХНИТЕ ТИКВИ.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия номера с кворума Герб ги измисли.*** не би се сетила.
11
11
 
5
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До 8. Глуппак, това, че ГЕРБ са постъпвали тъппо преди, не оправдава БСП и ДПС да правят същото. Защото се оказва, че са едни и също ***.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Mnogo pravilno ima pri4ini dokato tija deto ne sa jelani v politikata v nc forom saschto da ima samo prasni prikaski i visoki saplati komsndirovki sa bogataschite
9
4
 
19
 
! Отговори
георги преди 5 години
на цирка дните са преброени , да мислим кои нови клоуни ще си изберем
8
12
 
5
 
! Отговори
месара преди 5 години
ами бсп и дпс без заплати, щом не се регистрират!
7
18
 
7
 
! Отговори
изнервен преди 5 години
Стига с тая глупава теза, че управляващите трябва да осигуряват кворума. Другите за какво са избрани, да се хилят подло отвън и да саботират. Като си сериозна опозиция, влизаш в залата и се защитаваш с аргументи, а не със селски евтини номера.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 5Ха-ха! Та нали това е резултат от властта на народа! Как лъжливо, неграмотно и крадливо племе ще избере честен и кадърен политик? Стамболов го е казал за българите след османското владичество. За съжаление важи и за българите след социалистическия режим. Капитализъм със соц съзнание не се прави!
5
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Власт дайте на народа!И тези самозабравили се депутати ще бъдат уволнени дисциплинарно.Защото,ако някой работник си позволи да не отиде на работа,безпричинно,ей тъй щото така иска,работодателят моментално ще го изхвърли навън,на борсата.Няма да плащаме заплати за безхаберници.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Циркът е пълен, от цялата работа дано поне карикатурата WC си подаде оставка.
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава липса на кворум е най-точният пример какво представлява нашата обществена организация в България. Малцинството бойкотира, а от мнозинството да има и минимално количество тарикати, ето ти провал. Съвестните хора/сред депутатите все пак има и такива/ биват смятани за балами. Това междувпрочем не е само български патент и се среща и в много други обществени организации. *** пример е футболът - агентите на футболистите са едни обикновени извивачи на ръце.
2
11
 
8
 
! Отговори
степан преди 5 години
ДПС изобщо трябва трябва да се заличи от регистрацията.
1
11
 
10
 
! Отговори
chetin преди 5 години
i dvete sa nay kradlivite partii