Борисов се разпореди: ГЕРБ да не гласува за застраховките!

Премиерът иска широк обществен дебат по темата
Обновена: 4 ное 2018 18:26 | 4 ное 2018 10:18,
224
Борисов се разпореди: ГЕРБ да не гласува за застраховките!
Снимка: БТА

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на парламентарната група на партията да не гласува внесените промени в Кодекса за застраховането, докато не бъдат подложени на широк обществен дебат. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Още по темата

Промените бяха внесени от народния представител Менда Стоянова и касаят реда и условията за определяне на имуществените и неимуществените обезщетения при застраховка "Гражданска отговорност".

С промените се въвежда таван от 20 000 лева обезщетение за близките на починал при катастрофа.

На нея ще имат право съпруг или човек, живял на семейни начала със загиналия, както и на дете и на родител

Предложението идва след решение на Върховния касационен съд, с което бе разширен кръгът на роднини с право на обезщетение. Заради това цената на задължителната "Гражданска отговорност" се вдигна с близо 40% през тази година.

Застрахователният бранш обаче настоява промените да станат факт, защото според тях именно отдапането им ще доведе до драстичен скок на "Гражданска отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
26
 
! Отговори
До сега преди 5 години
все си мислех,че депутатите гласуват по-закон,съвест и вътрешно убеждение,а то било по-заповед,нареждане,разпореждане ОТГОРЕ,както едно време-от Политбюро на ЦК на БКП,тогава каква е разликата от тогава до сега?!?!?!
152
5
 
21
 
! Отговори
Кифладжията преди 5 години
Да, точно... Вдигнете застраховките, за да може целият народ да плаща масрафа на убийците по пътищата. Браво на гениалния мозък, бай ганювски!
151
0
 
13
 
! Отговори
от речника преди 5 години
разпоредителят, разпоредителя, мн. разпоредители, м.1. Служител в кино или в театрален салон, който проверява билетите и показва местата на зрителите.2. Господар.
150
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...abe vie na tova deto chakame da ni otpusnat evro-fondove za tova ili onova ...ikonomika li mu vikate ?!??
149
0
 
1
 
! Отговори
Zapitaika ydivitelna преди 5 години
САС тавана на обещетение при катастрофа, някой го готвят за убиване
148
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е аз вече като я платих кой ще ми върне мангизите или ще пия една студена вода.
147
1
 
31
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Аз искам да попитам защо никъде не се изкарва офгициална годишна статистика в застрахователния бранш /Приходи/ разходи/. То е ясно защо де и въпросът е по-скоро риторичен, но за пред хората се изкарва само какви са им разходите. Виждаш ли те милите изнемогват, а всички знаем как плащат
146
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че, г-жа Менда Стоянова нали си е от неговата партия и иска да ми каже, че не знае какво внасят подчинените му ?Айде стига ЦИГАHСКИ номера
145
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е вярно, че застраховките скачат заради изплатени обещетения за пострадали. Това са пълни глупости. Застраховките скачат заради липса на контрол или по скоро за да може някой да пълни повече гушата. Преди 15 год когато застраховката беше 70 лв. печалбата на застрахователите е 100 000 000 годишно. Говорим печалба. Представете си каква е била печалбата при ГО 200 лв. а да не говорим за сега след като я вдигнаха с 40% каква е.
144
1
 
6
 
! Отговори
не потемата преди 5 години
Вариации на тема име с промяна на втората буква:Манда женско имеМенда - от диал. "м е н а" - "годежен дар" (да порасне, да стигне за женене и да прати или да получи годежен дар)Минда женско имеМонда град в ИспанияМунда адиваси, народ в Индия
143
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако нямаш пари за застраховка и бензин,къде си тръгнал? Вдигнете за да има за пострадалите! Тука става въпрос за здраве!
142
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Застраховките трябва да поскъпнат,дали при ГЕРБ или при БСП няма значение! Трябва да има пари за лечение на пострадалите- достатъчни! Ако нямате пак пари,се возете в публичния транспорт,но и там има застраховка! Погледнете в нормалните страни колко струват здравето и живота!
141
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Победител 2019
140
2
 
31
 
! Отговори
реалист преди 5 години
ОСТАВКА НА ПРЕБОЯДИСАНИТЕ ЧЕРВЕНИ МУТРИ НАЧЕЛО С ВИНЕТУ !!!
139
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЙКО Е ВЕЛИК. МАЧКАЙ БОКЛ...... КАКВИТО И ДА СА : СИНИ , ЧЕРВЕНИ , ЖЪЛТИ ОРАНЖЕВИ НИЕ СМЕ С ТЕБ
138
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че Борисов като разпорежда на парламентарната група на ГЕРБ защо ни са тогава тези хранитутници от тази група. Да спат в парламента и от време на време да правят шоу ли , което ни излиза прескъпо на фона на най бедната в ЕС държава.
137
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХА-ХА-ХА !"Обидно е за самите дупетати от ГРОБ !Бащицата им нарежда какво да правят все едно са слабоумни."---Защо "ВСЕ ЕДНО СА"? Те "СА" си ... :)
136
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо и как тогава след като парламента не е гласувал измененията по Кодекса за застраховането - Гражданската отговорност поскъпна тихомълкам за два месеца два пъти или за автомобил до 1000 куб. сантиметра от 150 лв. стана 250 лв. Кой е разпоредил тогава парламента да гласува промените? Сега е ясно г-н Борисов се е бил разпоредил.
135
3
 
26
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Познавам ловджии които плащат по 15-20 хиляди за да отстрелят трофеен елен или глиган. Значи животът на един българин струва колкото едно диво прасе. Това вече е върхът на цинизма и апогеят на гербавата свинщина. Струва ми се че съвсем наближава времето когато ще запеят калашниците.
134
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Поправките са внесени от менда на 1 ноември"! Отбой - на 4 ноември... Менда от коя парламентарна трупа беше? Тотален хаос цари в управлението на държавата, вече 10 години. В герб никога не са били на ясно, какво трябва да се направи в жизненоважните сфери от живота, как да се направи и кога да се направи! За това сме на опашката.Харченето на евросредствата за инфраструктурата обаче върви по план! И това е основната причина, върхушката на герб да се крепи все още около 20-те процента...