БСП иска: Ревизия на пътища, независима експертиза

Всички виждали магистралите в какво състояние са
69
БСП иска: Ревизия на пътища, независима експертиза
Снимка: Булфото, архив

Депутатите от левицата поискаха независима техническа експертиза на проблемните пътища в страната.

Според Елена Йончев, ако няма от какво да се притеснява, правителството би трябвало да подкрепи искането на БСП.

Червените внесоха искане в АПИ  за независима техническа експертиза на автомагистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", както и на Околовръстното на София и първокласния път Видин - Кула.

От БСП предлагат експертизата да се направи независима европейска лаборатория, за да бъдат резултатите реални и безпристрастни.

Целта на проверката е да се покаже дебелината на пластовете на пътищата, техният състав и да се сравни даденият участък с първоначалните планове.

"Искаме да получим отговор краде ли се от българските магистрали, защото тяхното състояние е видимо за всеки от нас, без да се прави техническа експертиза. Много често след като бъдат направени пътищата, започва и техният ремонт", коментира Йончева.

Според нея доста хора смятат, че голям процент от обществените поръчки за магистрали, се връща към властта.

Тя смята, че независимата техническа експертиза не дискредитира българските строители, напротив – това било единственият начин професионалистите да бъдат защитени.

"Имаме прекрасни пътни строители, прекрасни инженери и те вероятно са принудени да правят компромиси, попадайки в определена среда, в която се дават обществените поръчки. Те са длъжни да правят компромиси, за да получат работа", допълни още Йончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе защо липсва в проверката пътя през Своге дали щото ремонта е правен по времето на Орешарски
6
2
 
13
 
! Отговори
Камата преди 5 години
Брее,та то няма магистрали,пътища,които да са качествени и не крадени.То няма строители,инженери,общи работници,които да не са корумпирани.Ленчеее,това ли роди умните ви главички от БСП.
5
6
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До шматка Стига скандали в държавата! БСП освен да иска, трябва да започне и да дава! Най-вече заграбеното от тях!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виадуктите и тунелите преди Ботевград - там безкрайни и вечни ремонти ли ще бъдат. Всеки уикенд са огромни задръствания. От години се ремонтират, то няма край.
3
6
 
13
 
! Отговори
kiro преди 5 години
хахаха... Всички знаем че ако такава независима експертиза от европейска фирма или институция се направи, 98% от инфраструктурата, гордостта на Асфалт Паша ще бъде затворено за движение поради опасност за живота на водачите.Такава експертиза ОПГто никога няма да допусне.Имайте предвид че Боци и ОПГто станаха много силни, де факто могат да правят каквото, ама каквото си поискат. Нещо като саудитците...Не може никой да ги мръдне вече от власт, освен военна окупация от чужда държава.
2
4
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Правилно.Нека експерти и лаборатории да кажат.Това си е един вид граждански контрол.Дори и всичко да е наред следващите ще си имат обица на ухото
1
11
 
9
 
! Отговори
Шами преди 5 години
Бабо Ленче,да не пропуснеш пътя между Горно и Долно нанадолнище.Смятам,че много са краднали там.