От ГЕРБ виждат: Животът на хората у нас се подобрява!

Опозицията казвала на бялото черно и обратното
Обновена: 8 ное 2018 11:44 | 7 ное 2018 21:05, Камелия Цветанова
230

Депутатите приеха на първо четене Бюджет 2019. Предвиждат се 4,5 милиарда лева повече приходи.
Още по темата
"Този бюджет е резултат от доброто икономическо развитие на България. Ние стоим много добре като макроикономически показатели. Имаме нисък дълг, с тенденция да намалява.

Ако през 2007 г. БВП бе 50 млрд. лв., то през 2019 г. предвиждаме да стигне 116 млрд. лв. Не мога да се съглася с това, че хората не усещат подобряването на живота. Най-малкото се вдигат възнагражденията в държавния сектор с 10%, а в образованието с 20%. Увеличават се парите за стипендии за дуалната форма на образование. Във висшето образование се дават средства за студенти, чиито специалности са подбрани от бизнеса. Техните такси ще бъдат нулеви. Ще има увеличение на пенсиите след средата на следващата година. Заложени са политики, които хората няма как да не усетят", подчерта депутатът от ГЕРБ Мария Илиева.

Според нея е необходимо опозицията да бъде активна, но популистките изказвания, които казват на черното – бяло, трябвало да спрат.

"Демографската криза не може да се бори само с лозунги – трябват политики. Образователното министерство предвижда изграждането на облак с дигитални уроци. Трябва не само да мотивираме младите хора, а да ги срещнем с работодателите. Това, което се прави в системата на здравеопазването, е в правилната посока, макар и бавно. Доброто здравеопазване няма да стане с магическа пръчка. Трябва политическа воля и консенсус", отбеляза тя в "Денят ON AIR".

Акцентът в разговора се прехвърли и към поскъпването на данъка за старите автомобили.

"Искаме ли чиста околна среда? Променя се моделът. Автомобилите, които замърсяват повече, ще трябва да платят повече. Тези, които са по-щадящи, ще имат облекчение в данъка. За един стар автомобил данъкът ще скочи с 15 лева – не е чак толкова много", изтъкна народният представител пред Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още по темата: бюджетГЕРБBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
4
 
35
 
! Отговори
Тозтеатртсъмгогледал преди 5 години
Подобрява се живота на хората на ГЕРБ.На другите им е гореща супата.
111
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия нямат нито срам нито стахсамо една алчност ги гони - постоянно бълват измишльотини та се гаврят с хоратаще има и за тях видов ден дано да е по-скоро че бълтария да не изчезне до тогавакобургите не можаха да ни затрият ама тия са по-кадърни в затриването и не се знае
110
40
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е наистина Бойко изведе България от блатото
109
0
 
30
 
! Отговори
Криво виждат преди 5 години
Тез пак откриват "топлата вода" с дуалната с-*** за обучение. Ние учихме по-нещо подобно в електро-техникумите още в края на 80те. Няма нито един/на съвипустник безработен, а които учиха и ТУ са по цял свят. За жалост в Б-я останаха 10на човека в София, Варна основно. Реформи, реформи.....и накрая били функционално неграмотни младежите, ами те са продукт на тези експерименти в образованието, парите следвали ученика ..сега пък ще ги учат да стават меринджей и шофьори на тир и програмисти сигурно
108
3
 
41
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Вярно е. С повсеместна корупция и кражби живота на тиквите стана много добър.
107
36
 
5
 
! Отговори
иван програмист преди 5 години
Как да не ви харесва живота тук българия никога не е била толкоз добре за живеене кво само ревете
106
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109И назначи герберски връзкари- търтеи, при това неграмотни и некадърни. Затова ги намества само в администрацията, понеже са неспособни на труд, пък в администрацията труд не се полага, там си бъркат в носа и правят топчета. 4 такива герберчета има в нашия блок, чиновници. Прибират се от работа в 15:00 часа всеки ден.
105
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още като прочетох заглавието на статията останах без думи...............................................
104
1
 
40
 
! Отговори
Така е! преди 5 години
Благодарим за прекрасния живот, уникалния жизнен стандарт и светлото бъдеще! Нали?! Благодарим от сърце!
103
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОтдавна мина 22:00 часа. Стана време да си лягаш. Не им прави чест на ОП да включват към пропагандната си машина ученици и непълнолетни лица.
102
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99Тия думички ли ви накараха да наизустите в Централата на ОП?Шефът на Пропагандата яко ви промива мозъците. Добре ли плаща?
101
1
 
35
 
! Отговори
o/o преди 5 години
И като вземат от хората със стари автомобили още 10-15 лв към данъка ,въздуха по чист ли ще го направят?. Неее ,ще ги откраднат.
100
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ГЕРБ освен да тиражират фалшиви новини друго не могат. Аман от фантастика. Пак развяват "фалшив оптимизъм", както каза Президента. Или просто казано манипулират хората да повярват колко розов и безоблачен е живота им. Направо да се умилиш от благодарност към "незаменимите" управляващи и така 100 години напред... (ирония).
99
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Николко не е гушнал, паспорти не се продават при ГЕРБ, това са ваши червени комунистически измишльотени.
98
33
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм от 17 години в частния сектор, връзките ти трябват на теб, но сега Бойко ви би шута на вас червените връзкари-търтеи.
97
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 99Да излезе твоя гуру и да каже колко милиона гушна от продажба на паспорти и колко паспорти раздаде на чужденците!После ми разтягай локуми като ученичка кой болен, кой здрав.
96
1
 
34
 
! Отговори
хахаххахааа преди 5 години
Мда, подобрява се все повече на процент от хора, които само по екскурзии ходят и други такива ,,балъци'' като нас, които им бачкаме за жълти стотинки. Надявам се все повече хора да се изнесат оттука. Аз лично от около година си правя подготовката (събиране на пари, учене на език и т.н.). За заплати от сорта на 800-1000 лева, които не стигат за нищо, камо ли за нормален социален живот, не благодаря. Успех!
95
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 100НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ герб НЯМА ДА БЪДАТ ВЕЧНО НА ВЛАСТ. ПРИ НОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ТИ ЩЕ ОСТАНЕШ БЕЗ ВРЪЗКИ, ЩЕ ПОПАДНЕШ ДИРЕКТНО В ЧАСТНИЯ СЕКТОР, КЪДЕТО ЩЕ ТЕ ВИДИМ КАК ЩЕ ДОГОВАРЯШ ЗАПЛАТАТА СИ? НЕ ГО ЗАБРАВЯЙ!
94
11
 
0
 
! Отговори
До 97 НАГЛОСТ преди 5 години
Всичко друго добре, но не мога да разбера защо тогава ти изглеждаш в лицето все едно в момента те ебекоча на съседа?
93
0
 
37
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 5 години
ХАХАХААА АБЕ ТИЯ СЪВСЕМ ОТКАЧИХА..