Eвродепутат с надежда: В "Шенген" – скоро!

Уморих се да бъдем дежурният виновен, подчерта Андрей Новаков
Обновена: 9 ное 2018 21:57 | 9 ное 2018 21:10, Красимир Ангелов
21

На конгреса си в Хелзинки "Европейската народна партия" избра Манфред Вебер за свой водещ кандидат за изборите за Европарламент през 2019 година.

Още по темата
"ГЕРБ подкрепи Вебер. Той направи нужното, за да се извини и да обясни думите си. Премиерът Борисов направи изключително трезв анализ на всичко, което се случва в ЕС. Той лансира отдавна идеите си за справяне с няколко от проблемите на Европа, а сега се оказва прав. Той направи една от най-силните речи. Европа минава през един от най-трудните си моменти. Все по-трудно е да каже някой, че трябва да сме обединени и да търсим общото. Надявам се много скоро да влезем в "Шенген". Много колеги казват, че България е държана прекалено дълго на полусъединител", отбеляза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

В студиото на "Денят ON AIR", той подчерта, че има държави в еврозоната, други не, едни са в „Шенген“, други не, едни подлежат на мониторинг, други не, това показва, че очевидно има двоен аршин.

"За да станеш част от клуба на най-богатите в еврозоната, трябва да си показал много търпение. Никой не иска криза като гръцката. Банковата ни система засега изглежда стабилна. Ако питате мен, България трябва да бъде приета в "Шенген" утре. Тези, които изтъкват недостатъците ни, трябва да направят мониторинг у нас. Уморих се България да бъде дежурният виновен. Дори имаме странното удоволствие да ни критикуват", категоричен бе той.

По въпроса дали участието ни в ЕС е финансово изгодно, гостът уточни, че по груби сметки ще получим 4,5 пъти повече от това, което внасяме в евробюджета.

"Ако внасяме 1 млрд. лв., ще получим 5 млрд. лева. Парите от еврофондовете няма да секнат. Ако искаме да бъдем нормална държава, то нека се държим нормално. Компаниите, които си позволяват да третират хората от Източна Европа като второ качество хора – трябва да им се наложи много тежка глоба, а ако повторят – да им бъде отнето правото да продават в Източна Европа. Силата е в нас. Достатъчно е ние да си повярваме", заяви Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза евродепутатът ни вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПО БЪРЗО В ЕВРОЗОНАТА И ЖЕЛЯЗНА ФИНАНСОВА ДИСЦИПЛИНА ПОД НАДЗОРА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТАЛНА БАНКА- НИКОЙ НЯМА ДА СИ ФАНТАЗИРА ДАЖЕ, ЧЕ ЩЕ МОЖЕ ДА ПИПНЕ ФИНАСОВА ИНСТИТУЦИЯ, ЗА ДА ВЪРНЕ РАЗХОДИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА ОЛИГАРХИЯ ЗА БУНТОВЕ, МЕТЕЖИ И ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА. ЦЕНИТЕ НЯМА ДА СКОЧАТ- ТОВА СА ЧЕРВЕНИ ПЛАШИЛА.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние и сега сме наполовина държава,наполовин Територия!Намъкнат ли ни в Шенген,край и на мижавите остатъци от държава и окончателно ще се превърнем в кошара с овце,които са лашкани натам,накъдето определят господарите от Брюксел!!!Целта на брюксмасоните е окончателно да ни разгонят оттук и опразнят територията,за да я използват за каквито си искат цели -няма да има кой да им пречи,не че и сега сме се засилили да им се пречкаме!Разбрали са че сме едно лесно управляемо стадо,годно за изгонване!
13
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не щем ви шемгеня.Искаме си държавата.
12
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв шенген бе охлюви вместо да бягаме от новото робство ние им се молим.сърбите пак излезнаха по тарикати.някой да ни е питал искаме ли
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам чувството, че тези евродепутати никнат като гъби
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ТАЗИ ТЪРГОВИЯ С ПАСПОРТИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ САМО ШЕНГЕН, АМИ И ВИЗИТЕ ЗА САЩ НЯМА ДА ВИДИМ СКОРО.Каракачанов и Симеонов са се снишили, не се показват никъде. Тарикати.
9
2
 
18
 
! Отговори
NoName преди 5 години
За съжаление го познавам лично това глупаво момче... Поразровете се малко в семейството му и ще разберете как се става Евродепутат на младини ;)
8
5
 
15
 
! Отговори
Народа преди 5 години
НЕ ИСКА ЕС И ШЕНГЕН!На какъв език да ви се каже!
7
3
 
16
 
! Отговори
Smurf преди 5 години
Мамин сладур при тарифа за български паспорт по евтина от колкото да си купиш 10 годишен голф у Перник, ще гледаме Шенген през крив макарон още 15-20 години
6
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз предлагам влизането в Шенген да бъде подложено на национален референдум. Не съм убеден, че мнозинството подкрепя членството там.
5
4
 
18
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Измазваме една барака и влизаме. Вече осем години мазало.
4
9
 
20
 
! Отговори
й преди 5 години
РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛАЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО !!!стига грабеж, толерастия и хомосексуалистки западни "ценности"
3
3
 
21
 
! Отговори
Празнодумец преди 5 години
Този празнодумец е евродепутат, който с нищо не е допринесал за доброто на България. И отгоре на всичко говори глупости. В България е налице повсеместна корупция, кражби, продаване на паспорти и гражданство и скоро няма да има Шенген.
2
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не искаме в Шенген.
1
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига вече баламосване. Омръзнахте ни. Не искаме да влизаме ни в Шенген, ни другаде. Искаме по-висок стандарт на живот. От ЕС до сега нищо добро не сме видели. Само мизерия.