Румен Радев за заплатата си: Не аз я определям, а парламентът

Президентът за срещата с Борисов: Първо визия за справяне с корупцията
Обновена: 21 ное 2018 06:38 | 20 ное 2018 20:45, Красимир Ангелов
277

Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре. Така президентът Румен Радев коментира пред журналисти призива на лидера на БСП Корнелия Нинова депутатите да намалят своите месечни възнаграждения.

Още по темата
"Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма", отчете президентът, цитиран от "Фокус".

Според него една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата", добави още Румен Радев.

Президентът коментира и евентуалната срещу между него и премиера Бойко Борисов, за която се говори от няколко дни. "Среща ще има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяване на катастрофалния срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа. Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета "Борисов" 3, която изведе хората на улиците?, попита Радев.

Президентът бе помолен да коментира и случващото се в малката коалиция и смяната на вицепремиера Валери Симеонов. "Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите", заяви Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто казано Радев вече яко набива манерката на Борисов.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни занимават с 200 млн. лв., колкото са партийните субсидии, за които 3 млн. души гласуваха на референдум да бъдат спрени. По-лесно е да ни занимават с парите на Радев, които наистина, ако смятат за правилно, в парламента могат да намалят.
14
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откажи се от заплатата си , защото нищо не правиш за хората , а само плюеш . Явно тези рушвети , които изтърва за Грипените не ти дават мира.
13
15
 
22
 
! Отговори
Генади ГЕРБ преди 5 години
На снимката - Ал Бънди !
12
16
 
10
 
! Отговори
Анализ преди 5 години
Сега вече Радев води хорото. Да видим кои ще успеят да се хванат на хорото.
11
20
 
26
 
! Отговори
Радев преди 5 години
Радев едно истинско политическо послание не може да направи като хората, всичко звучи като от учебник по Максизъм-Ленинизъм от преди 50 г.
10
12
 
17
 
! Отговори
Стоедин преди 5 години
Не са нужни коментари за недоразумението. Шапката си е шапка. Любовницата - любовница (може и да я назначи за ПР). Посредствено.
9
24
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев е единственият, който заслужава заплатата си. И е вярно, че не той я определя, за разлика от търтеите в парламента, които сами си определят заплатата и сами си гласуват увеличението към нея.
8
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е плазмпдий,а Радев провали ВВС !Това са първите двама мъже в държавата !Срам !
7
18
 
18
 
! Отговори
! преди 5 години
Фантасмагориите на един президент. Ще се срешнем ама няма, а може би да ... вчера.
6
15
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Истински президент.А Жeлю Жeлев ни излъга, че има демокрация в Бг. !!
5
11
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Като не я определяш ти, откажи се от нея !Има примери в световната история на държавници работили БЕЗПЛАТНО за народа и родината си.Нашите обаче не са от тия ...
4
14
 
20
 
! Отговори
От Германия преди 5 години
Ами като се прави на скромен да я дари на децата с увреждания. Аз определено не ща да ви ставам президент. Вземам в Германия 11,000 евро. Защо да ме плюе половин народ за половин заплата?
3
8
 
23
 
! Отговори
Добре преди 5 години
Ми да дарява половината за сираци тогава.
2
2
 
26
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Наистина ли мислите, че проблема е в заплатите на 300 човека в тази държава? Натъртвам на думата "ЗАПЛАТИТЕ"!
1
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грипените не стават !