"Тренд"-овете: ГЕРБ води на БСП с 1,3%, подкрепата за ОП се топи!

Зад парламентарния борд остават "Демократична България" и "Воля"
Обновена: 21 ное 2018 13:10 | 21 ное 2018 09:15,
226

Ако изборите се провеждаха днес, българите биха гласували така:

ГЕРБ – 21,2%
БСП – 19,9 на сто
ДПС – 6,5%
ОП – 4,2%

Зад парламентарния борд остават "Демократична България", които събират 1,9 на сто подкрепа сред избирателите, и "Воля", които се сриват до 1,4 на сто подкрепа.

Още по темата

Това отбеляза пред Bulgaria ON AIR политологът от Агенция "Тренд" Димитър Ганев.

По думите му скандалите около "Обединени патриоти" в последния месец оказват влияние върху електоралните стойности на коалицията, като те свиват своята подкрепа от 5,5% през октомври до 4,2% през ноември.

По думите му ерозията към формациите, съставляващи управляващата коалиция (ГЕРБ+ Патриоти – бел.ред.), не се прелива към опозиционните партии, а само увеличава дела на деклариращите, че няма да гласуват.

"Сред всички институции най-ниско е доверието в парламента, защото той е еманация на целия политически елит. А хроничното недоверие към него няма нужда да бъде коментирано", отбеляза още Ганев.

Една пета от всички запитани оценяват положително парламента, докато 71% са на обратното мнение.

Сравнително по-добри са оценките за правителството, като 28% го оценяват положително срещу 62%, които дават отрицателна оценка.

"Отчетеното през месец ноември всъщност е една продължаваща тенденция, която се наблюдава от началото на септември насам. А именно - постепенна лека ерозия на положителните оценки за работата на основните институции", заключи политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е виновен.
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименРуснаците ви оставихане са ни оставили и затова сме най-зле от всички в ЕС. Ако бяхме избили червената сгaн през 1989г както в Румъния нямаше да е така. Еми преорентирайте се към САЩ и НАТО бе, що не кандидатствате да стане България член на САЩ и НАТО като Македония сега си подава кандидатурата, защо се държите за руснаците?
108
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и да им се иска на някои бат Бойко няма да падне от власт.
107
7
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ ДОКАЗА, ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ Е В БОРИСОВ А Е В НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО ГО ПРЕИЗБРА ЗА 3-ТИ ПЪТ СЛЕД КАТО РАЗОРИ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ И ИЗХАРЧИ 10 МИЛИАРДА РЕЗЕРВИ 7 ФИСКАЛЕН, 2 НА ЗДРАВНАТА КАСА И 1 ОТ НЕК И БУЛГАРГАЗ И ВЗЕ 4 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ЗА ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!!!ГОРД СЪМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН НО МЕ Е СРАМ, ЧЕ СЪМ ЧАСТ ОТ НАЙ-ГЛУПАВОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЕС!ГЕРБ И БСП ДРУГИ ПАРТИИ НЯМА В ТАЯ ДЪРЖАВА СРАМ И РЕЗИЛ!
106
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългария никога не е фалирала преди 89та година. Преди 89та бяхме сред 30те индуструално най-развити страни в света и 27ми по стандарт на живот.
105
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АНТИРуснаците ви оставихане са ни оставили и затова сме най-зле от всички в ЕС. Ако бяхме избили червената сгaн през 1989г както в Румъния нямаше да е така.
104
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 73Три пъти, *** такова! Края на 50-те, края на 70-те и края на 80-те. Сам си търси документите, с *** не се занимавам.
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опозорените патриоти падат в канала на историята. Отиват при Реформаторския блок. Вече е време да се построи музей за отпадъците на историята. За да не ги забравят учените политолози и да ги преподават в НБУ или друг соросоуниверситет.
102
4
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Офф, *** защо ни занимавате с глyпости, кажете колко зле е било преди 30 години при социализма за да знаем колко добре живеем сега и да помним колко зле е било при социализма за да не се повтаря никога това зло и да живеем добре както днес след 30 години демокрация.
101
9
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Руснаците ви оставиха, и станахтенай бедни,най-болни,най-измиращи в Европа.
100
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави ще е най-вероятната поредна патерица на Герб , която ще замести ОП! Мощното другарско оплюване на Президента снощи го доказа! Бяха жалки, просто си личи как ще спасят Борисов на следващите избори!
99
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пряка демокрация! Цялата власт на площада!
98
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пак има протести срещу ГЕРБ този път ще отида на контрапротестите срещу БСП.
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен ДО Пак ще гласувам за ГЕРБ......... В КАРЛУКОВО ДАВАТ ЛИ ВИ ДА ГЛАСУВАТВЕ
96
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 73Преди 89та не е имало фалити защото България имаше работеща икономика и ниско ниво на задлъжнялост. България фалира при ГЕРБ 2016 след 30 години демокрация когато ГЕРБ взеха 30 милиарда нови дългове за да върнат стари иначе България трябваше да обяви фалит.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 г Борисов е провалял България,преди него комунистите и Доган ,преди тях Костов и СДС .......................Преди това Живков ,преди него фашистите ,а преди тях Фердинанд .На скапана нация все политиците им криви .
94
5
 
2
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Фалит имаше два пъти преди и през 89та и 9/мораториума/-държавен банкрут и през 96/97 млади момко,а сега има кражби.Малко си пообъркал нещата дете-мушмороче.Сега е 10 пъти по добре от ония режима на тока,бензина,и купоните за храна през 90те.Видял си ти фалит.А разграбването стана с ония куфарчета и назначените на длъжност МИЛИОНЕР.На дядо си не ги пробутвай тия,видели сме,преживяли сме а за вас хлапаци е абсолютна слободия ,молове,Гърция,безнаказаност за всичко и живота е в Гугъл,а реалният..?
93
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народът си заслужава управлението. Опозиционните партийки, някога управали, изметени от пейзажа, искат Бойко да го няма. Какво правят за целта: БЕЗПРИНЦИПНО, заедно с бсп и дпс унищожават с всичко каквото(плюване протести..) могат ОП, специално Симеонов - понеже ГЕРБ е много голям залък! Така върви винаги в България - безпринципни дребни душици, нямащо сила за голям скок, ритат когото могат. По тази схема са унищожени всички сини отломки, дпс е вечно, вместо забранено, бсп/бкп е ненаказана за миналото си и герб е на власт безалтернативно. "Обединението прави силата" е кух звук.
92
4
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ДО ИДВАНЕТО НА БОРИСОВ РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ СЕ Е УВЕЛИЧАВАЛА И ПРИ ЦАРЯ И ПРИ СТАНИШЕВ! ОТ ИДВАНЕТО НА БОРИСОВ РАЖДАЕМОСТТА В БЪЛГАРИЯ САМО ПАДА!!!БОРИСОВ Е ЧИСТО ЗЛО! ВИЖТЕ СТАТИЯТА : РАЖДАЕМОСТ В БЪЛГАРИЯ!
91
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде ли БСП на власт ще избият пак 200 000 българи, както направиха при Орешарски!