На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама

Каракачанов се надява да не скочи цената на "стоката"
23 ное 2018 16:15,
112
На базара за изтребители: Без натиск от никого, просто... реклама
Снимка: архив "Булфото"

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че няма натиск кое предложение за нов изтребител да бъде избрано, тъй като има много ясна рамка какви са изискванията за самолетите.

Още по темата

"Не може да има натиск кой изтребител да се избере, защото има много ясна рамка, гласувана от Народното събрание. Цифрата е определена - 1,5 млрд., лева способностите на самолетите са много ясно посочени. Да кажеш, че американският самолет е най-добър - това е реклама, не натиск. Същото го казват и шведските колеги и италианците. Всеки си рекламира стоката", отсече той.

По думите му ако се стигне до хипотезата да бъде увеличена цената на самолетите, ще трябва процедурата да започне наново и да се загуби още една година.

"Би ми се искало цената да е надолу. Но ако възникне хипотезата да се увеличи цената, това означава, че трябва процедурата да започне отначало, защото парламентът е гласувал 1,5 млрд. за авиацията", обясни военният министър.

По въпроса със съмненията за нередности при изграждането на оградата по границата ни с Турция Каракачанов също се съгласи, че ако има доказателства, виновните трябва да понесат отговорността си.

Той обаче бе категоричен, че няма информация за нарушения при строителството на съоръжението и добави, че не познава нито един от тримата областни управители, които са провеждали процедурите.

Каракачанов отсече и че не се притеснява за имотната си декларация. Този отговор дойде след като Сотир Цацаров снощи каза, че прокуратурата ще направи проверка на финансовия министър Владислав Горанов заради луксозното жилище, което ползва безвъзмездно.

Вицепремиерът коментира и обвиненията на Корнелия Нинова, че е била следена от полицаи по време на посещенията си в Ямболско при хората, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума. По думите му тя не е била преследвана, а патрулите са били там, за да следят да не се изнася заразеният добитък извън населените места.

"Двама полицаи са били с една патрулка, не са я следвали. Те бяха там. На практика тя ги следва, тя отива при тях!", заключи Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички нормални хора купуват Ф-16, никой досега не е къпил Грипен. Освен това Ф-16 са нови, а Грипен са втора употреба.
14
2
 
5
 
! Отговори
Тръмп /кравара/ преди 5 години
ще купите нашите катраници , а ние ще похвалим и ще погалим по главата пионката от банкя
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безумни спорове кой го вади по голям!За къв муй ни е изтребител да пази уж *** ни докато в същото време продават паспорти на талибани и терористи които са я превзели отвътре!?Безсмислена работа
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз казвам, да купим изтребители от Император Палпатин, а Дарт Вейдър да бъде Инструктор на нашите имперски пилоти!
11
3
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 5Стига с тези 45 г.Самолетите са нови.Какво повече искаш.За ф-35 не ни стига шумата.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето днес е моментът-черен петък- дават ги с 50% намаление и един бакшиш!
9
2
 
3
 
! Отговори
бай х преди 5 години
цената е според клиента , а като знаем че шкембе министър иска и % ... сигурно цената ще скочи
8
0
 
4
 
! Отговори
СЛУЧАЙНОСТИ САМО преди 5 години
за БАЛЪЦИ. Всичко се договаря на тъмно, а рекламни клипчета може и в НЕТА кой то го интересува. А ДАЛИ СА ПЛАТИЛИ от амбасадата за рекламата . Или както с базите - нали сме приятели без пари...
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аферим шкембе баба!
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на всички е ясно, че ще купуваме американските тенекии, без значение че са с около 400-500 милиона по-скъпи от шведските и поне 300 милиона по-скъпи от цената, която самото правителство е определила за максимум.. Така че стига сте баламосвали хората, че уж нещо се избира и някакви търгове се правят. Просто "началниците" на Боко от САЩ му нареждат и тук се козирува и изпълнява. Той много обича да слушка "началниците", както сам ги нарича
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи реклами и по случайност са само за американските 45 годишни тенекии.
4
0
 
5
 
! Отговори
ТОЯ преди 5 години
ако влезе в кабина на самолет после трябва да остъргват с нож мазнините вътре
3
1
 
3
 
! Отговори
ШКЕМБЕ ВОЕВОДА преди 5 години
на ГОЛ ТУМБАК ЕСКАДРИЛА "ПРАВИЛНО ОРИЕНТИРАНИ ПОЛИТИЧЕСКИ" изтребители. Пардон само 8, ескадрилата е 18+2, ама това беше преди ПРЕВРАТА 1989, така че може и 8 щом са от ШЕФА
2
1
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
... ако възникне хипотезата... каза Шкембе Войвода и потопи черпак в баката с фасул чорбата.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрали сме се да купим американски самолети, срещу разрешение да построим руска ядрена централа и руски газопровод. Водим балансирана международна политика. Останалите двама сенатори да не цъфнат пак в София?