България и Полша: Украинските моряци да бъдат освободени!

Радев и Дуда призоваха за сдържаност и разум, за деескалация
27 ное 2018 15:15, Елка Василева
198

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

България и Полша призоваваме за незабавно връщане и освобождаване на украинските кораби от Русия и деескалация на напрежението чрез диалог. Това каза на пресконференция президентът Румен Радев след среща с полския държавен глава Анджей Дуда, предаде "Фокус".

"По време на нашата среща обсъдихме с тревога критичните отношения между Русия и Украйна. И призоваваме за сдържаност, за разум, за деескалация чрез диалог, без употреба на сила, за гарантиране на свободата на гражданското корабоплаване, за незабавно връщане и освобождаване на корабите от страна на Руската федерация. За нас като страни от този регион е много важно да не допуснем по-нататъшна ескалация", заяви Радев.

От своя страна полският държавен глава Анджей Дуда обясни, че е трудно да се пренебрегне това, което се случва.

"Няма съмнение, че е необходима деескалация на напрежението. Украинските моряци, които бяха пленени от руските войски, трябва да бъдат освободени. Това е състояние, което ние не можем да приемем. И ние с президента Радев нямаме съмнение, че са нужни по-нататъшни действия тези конфликти да приключват. И с всички сили призоваваме за това", заяви Дуда.

Той увери, че Полша ще се включи в международните действия, които ще се реализират от международната общност, за да се приключи с това. "Няма съмнение, че Русия е агресор и за пореден път се случва нарушаване на споразуменията, сключени между Русия и Украйна. И това не може да се приеме", каза полският държавен глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Украинските кораби съзнателно са навлезли в руски териториални води, и то, забележете, в район, който е бил в териториалните води на Русия и преди анексията на Крим. Така че каква "агресия на Русия". В случая има предизборна акция на президента на Украйна Порошенко, та дано си качи рейтинга.Моряците може и да ги освободят, а някои (т.н. "контраразузнавачи" на корабите им) може и да полежат в затвора - присъдата за подобно престъпление в Русия е до 5 години.
107
4
 
16
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Полша има Украйна за колония, а България къде се бута.
106
2
 
4
 
! Отговори
Толкоз! преди 5 години
След два месеца.
105
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нашето подобие на президент какво измяука?
104
13
 
7
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
кои са нормалните народи ? кимчо в северна корея къде избива хората с оръдия заради садистичната си извратеност ? приятелчетата на путинчо от иран , които избоват с камъни ? венецуелския тиранин мадуро къде докара хората си до просешка тояга ? комунистическитер диктатури в източна европа къде ми ги докараха калните руски ботуши ? Кои бе червен каскет ?
103
21
 
10
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 5 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
102
8
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Между руснаците и украинците за предпочитане са първите! Руските политици държат на страната и народа си, а украинските политици-политиканти продадоха народа си/както българските/!пп. покажи приятелите си да видим кой си ти!?
101
7
 
22
 
! Отговори
Зло преди 5 години
Оста на злото на 21 век: САЩ - Англия - Израел - Саудитска Арабия - Полша - фашистката хунта в Украйна.Това са враговете на нормалните народи стремящи се към мир. Това са най-големите провокатори и военнолюбиви кръволоци! Заради тази ос е възможна трета световна война, която да заличи човечеството.
100
7
 
16
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
"Няма съмнение, че Русия е агресор и за пореден път се случва нарушаване на споразуменията, сключени между Русия и Украйна. И това не може да се приеме"---------------Без тия! поляка да не ни / България/ замесва/въвлича в чужди /не наши бг/ конфликти!
99
5
 
7
 
! Отговори
Маке преди 5 години
До Вангатова са глупости ...ванга не е казвала подобно нещо ....совен ако ти нес казваш Ванга ....имай срама и не петни името на светицата!В българия нямате морал ...нямате срама ...нямате вяра ... асе чудите защо сте зле !!!
98
21
 
9
 
! Отговори
Ванга преди 5 години
Още през 80 те години Ванга предсказа:Русия ке тръгне да трови ора по целио свет. Ама светот ке и го върне. Накрая от глад *** ке ручат трева као добиток...
97
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поляците са въртиг.... И поради това са страдали исторически. Хем мразят Русия, хем мразят Германия. Хем не искат да са в ЕС и слугуват на САЩ, хем искат да папкат еврофондове. Не става така. Заради действията си вече няколко стотин ядрени ракети са насочени към Полша. Ако избухне война, горко им. В същото време Германия се настрои срещу тях и ще им спре икономическите аванти. Колкото и да лобирате срещу Русия и срещу ЕС, истината е, че сте съседи на Германия и Русия, не на САЩ. Пак ще ядете бой
96
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Полската президентша прилича на жена от Европа а на какво прилича "ефирното създание"до Гадев не смея да кажа....че не е политкоректно да се обиждат всякакви малцинства,по пол и произход.
95
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Украинците още не са готови за самостоятелна държава --това се вижда съвсем ясно .А когато станат готови щеса загубили половината оттериторията си . Вместо да саблагодарни на Русия че излязохаот СССР с територия по-голямаот всяка друга европейска държавас изкл. на Русия , те тръгнали да се самоубиват .
94
3
 
7
 
! Отговори
1111 преди 5 години
а чрез военното положение, хората в тези области ще изпитват затруднения, да не говорим, че голяма част от тях са руснаци или подържат Русия.
93
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да крадеш това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !Да крадеш много това е БИЗНЕС !Да грабиш целия народ това е ПОЛИТИКА !Да ограбиш цялата планета това е ТРАНС-АТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТ !
92
4
 
14
 
! Отговори
1111 преди 5 години
Украинците са направили провокацията за да се обяви военно положение. Даже на украинските военни им е наредено да не спират и ако се опитат да ги спрат - да стрелят! Били са изпратени на заколение. Те обаче не са посмели (разбираемо е още повече руснаците вдигнаха изтребители, хеликоптери, заприщиха под моста :), а те с някакви пробити корита :) ). Обаче не знам кой ще "намаже" от цялата работа, защото Путин е заявявал открито, че областите около Черно Море са руски.
91
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Дуда жена му прилича на изрусен тролейбус.
90
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха, отявления *** и копейкаджия Радев призовава за сдържаност и освобождаване на отвлечените украинци от руските началници на Радев всъщност най-големите морски бандити и пирати на 21 век.
89
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пък какво прави тук? Да се маха. Не искаме проблеми с Русия заради откачените поляци. Искаме мир и разбирателство. Русия не ни е враг. Колкото и американските нпо-та да се опитват да ни настроят - не става. С Русия имаме дълбоки исторически и културни връзки.