Димов срещу БСП за мръсния въздух: Целят дестабилизация!

Екоминистърът: Оросяването на мозъка на столетницата не е добро
18
Димов срещу БСП за мръсния въздух: Целят дестабилизация!
Снимка: Булфото, архив

Поведението на БСП е или неадекватно, или цели дестабилизация, отсече екомонистърът Нено Димов, след като от левицата нападнаха властта с критики, че не предприема мерки за подобряване на чистотата на въздуха.

Още по темата

"Обвинението на БСП е поредната стъпка, която показва, че може би оросяването на мозъка на тази столетница вече не е добро. А може би има и някакви други цели. Но при всички положения трябва първо да се замислят какво те са направили. Погледнете – как се казваше, "Визия за България" или "Ретро визия за България", в нея няма една дума, касаеща замърсяването на въздуха", коментира той.

Според него с обвиненията си днес от БСП са постъпили горе-долу по същия начин, по който и през май, когато червеният Таско Ерменков каза, че водата в язовир "Искър" е отровена.

Нено Димов смята, че и сега новината на левицата е фалшива.

"На практика 2014 г. спрямо 2012 г. има два града, които много рязко влошават ситуацията си с превишаванията на нормите на фините прахови частици във въздуха, и странно защо и двата града тогава са с кметове на БСП. Не искам да злоупотребяват с това нещо, но като цяло има тенденция за подобряване в последните години", каза още той.

Димов посочи, че още през 2011 г. започват мерките за чистотата на атмосферния въздух, като правителството на Бойко Борисов тогава започва процедура, която е напът да приключи в момента, за въвеждането на норми за съдържанието на сяра и пепел в твърдите горива.

Той припомни, че още през 2013 г. работна група е изляза с предложения за мерки за намаляване на фините прахови частици, но правителството на Пламен Орешарски и тогавашният министър на икономиката са ги спрели.

Веднага след това Европейската комисия завежда дело срещу България, което обхваща периода 2007 – 2013 г., за редовно превишаване на замърсяването на въздуха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НЕКАДЪРНИЦИТочно, некадърници, непрофесионалисти, продали съвест и чест за висока служба. Какво се подобри последно време? Нищо, обратно! Навсякъде мръсотия, гниещи листа и пластмаси... Изсякоха тополите, а те залепваха точно финия прах...ама правели шума... простотия, невежество. Навсякъде гниещи фасове и пепел от цигари - ау,откъде са тия фини прахови частици... Разбити на чакъл и пясък тротоари и асфалт, неприбрани строителни и изкопни отпадъци, от тях - торнада от прах и пясък, миене -
15
0
 
7
 
! Отговори
НЕКАДЪРНИЦИ преди 5 години
Този нено димов е костовист, беше депутат от дсб и дясна ръка на радан кънев.След като народът ги изрита от Народното събрание стана министъ и задръсти министерството с проипаднали депутати от ДСБ
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скандалджийката и селска клюкарка др.Нинова само търси поводи за кавги и простотии. Имам чувството , че ако ГЕРБ пуснат ракия по чешмите тя ще попита , а защо не е водка.
13
3
 
10
 
! Отговори
АЛОО преди 5 години
Само на мен ли ми се струва или всеки министър,даже и депутат от управляващите го хапе кучето, ама многоооо. Какви са тези приказки за дестабилизация,че какво ни е стабилното при нас, освен бедността,корупцията и неспиращата се престъпност от всякакъв аспект. Плюс това,доколкото съм запознат всяка опозиция по целият свят търсят слабите места на управляващите и ги атакуват,на това се вика политика,на съвременен език. Да не забравяме от 2013 до 2014г.как ръководството на герП повече бяха в Брюксел
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе тия калинки от ГЕУРБ , бивше СДС, Патриоти все виждат заговор срещу власта и дестабилизация. Ами вие бе господа ни докарахте до тук, до мизерията, до африканският стандард. Страхувате се да не ве отнеде народното недоволство .
11
2
 
5
 
! Отговори
air преди 5 години
G-n Dimov, poglednete na kartata zamursiavaneto v Evropa i sveta i kade sme nie!I togava govorete za orosiavane na mozuci....
10
8
 
5
 
! Отговори
Ттт преди 5 години
Ако Сланинкова получи запек ,пак са виновни от ГЕРБ
9
3
 
14
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Нено, престани да говориш глупости. Вече 10 години сте на власт, а ти припяваш на БиБи , Цуци, Цвета, Бичко: БСП са виновни. Ти си виновен, че от математика в институт на БАН премина към екология. Хората учат по 4 и 6 години, а ти с твоята 1,5 г. искаш да хванеш бика ..., за топките. Някой да те е карал насила да ставаш пишман еколог? И защо не изгони онова *** на Златев, два мандата кмета на Правец Красимир Живков? Махай го!
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този неудачен слабо-умен нескопосаник най-добре да се гръмне, защото грам акъм няма а е Долна ***!
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано БСП да дойдат на власт по бързо и да изчистят въздуха
6
6
 
19
 
! Отговори
Ненужният преди 5 години
се обади с освежен лакейски глас и каза нова глупост. Дали БСП са цвете или не, не е важно в случая, важна е помпозната лакейщина и на този дребосък. Какво ги прави психопатът от Банкя, та му стават верни пудели?
5
2
 
20
 
! Отговори
мак преди 5 години
цецо-2. И на тоя някой друг е виновен. Това, че са установени нормите не пречиства въздуха.
4
5
 
19
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Следващия назначен министър в ГРАБ ДА БЪДЕ МИНИСТЪР НА ВЪЗДУШНИТЕ ПОТОЦИ И ТЕЧЕНИЯ!ЩЕ МУХЛЯСАТЕ ЛИ ВЕЧЕ!
3
15
 
9
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До 4 червен анонимник. И откога е така бе, позитански цър.вул? От вчера ли? И какво направиха бесепарите по проблема при техните управления или беше още по-зле?
2
20
 
5
 
! Отговори
Валери преди 5 години
Хе-хе, лошо оросяване на червените мозъци. Ама те нямат мозъци бе, Димов, имат кухи кратуни.
1
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, нагъл гнусар!