Калфин иска: Не повече пари, а нова система

"Вместо услуги, хората получават бюрокрация"
Обновена: 7 дек 2018 22:45 | 7 дек 2018 22:40, Анисия Иванова
18
Калфин иска: Не повече пари, а нова система
Снимка: Bulgaria ON AIR

Нови закони и повече пари за социални политики – ще се решат ли проблемите на хората?

"Добре е, че се отпускат тези пари, но следват нови недоволства. Системата трябва изцяло да се пренареди. Никой не е доволен от нея. Няма го чувството за справедливост. Впрочем, парите засега са обещания. Градим нови агенции. Вместо услуги, хората получават бюрокрация", отбеляза бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин.

Според него новите агенции няма да са по-ефективни. Вместо това сегашните агенции трябва да се укрепят и дигитализират.

"Самооценката на всеки е, че проблемите са тежки. Законите не трябва да се приемат под натиск, защото няма да работят. Ще има жестоки скандали и много обидени хора – за всеки неговият проблем е най-тежък. Системата трябва да се промени. Повечето пари ще създадат повече проблеми. Когато се прави реформа, трябва да се знае докъде ще се стигне. Майките на деца с увреждания са само част от всички хора с увреждания. Угоди им се. Техните семейства трябва да се социализират, но ние правим само нови агенции", подчерта той в "Денят ON AIR".

По негови думи в бизнеса може да възникнат притеснения да наема хора с увреждания, тъй като ако иска да свие персонала си, не може да ги уволни лесно.

"Фалшивите ТЕЛК-ове – цялата система на оценката на хората с увреждания трябва да се промени. Трябва да се възприеме методиката на Световната здравна организация. Така се дава персонален код. С него се определя трудоспособността на индивида. А не както е сега – какво не може да прави. Концепцията за нетрудоспособност трябва да отпадне", заяви Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
СМело КЛАфин преди 5 години
*** окупирали власта в София след 9 11.1989 година продължават да ограбват зверски народа и д а харчат десетки милиарди годишно за ненужни вредни и корупционни обекти.КАлфин да докладва имена адреси на терористите заграбили власта в София на 9 и 10 НОЕМВРИ 1989 ..Същите чрез доказано престъпни групировки маскирани като партии вкл БСПДПС ГЕРБ И СДС ликвидират БЪлгарите в БЪлгария
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфин- гробокопача на българския пенсионер.
15
1
 
3
 
! Отговори
ххх преди 5 години
Този е един от съсипителите на държавата!
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфин-дрън,дрън,дрън...тралала!Един от най безличните бюрократи-службогонци,некадърник лаладжия!
13
4
 
3
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен 4 Да не забравим и гениалното "откритие на Калфин като кандидат-президент, че патриотизма на всеки българин трябва да минава през любовта му към Русия. Само това е достатъчно да бъде захвърлен на бунището на политиката. Може да си умен, но когато си се продал на една античовешка идеология и си станал слуга на чужда държава, мястото ти е на ***.
12
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственият високообразован, компетентен и мислещ политик! Но такива хора са опасни за герб. Те знаят, могат и имат собствено мнение. Стоеше нелепо сред герберските калинки.
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4engeto ot bkp kalfin da si satvara ustata nai golemia masni nekadarnik vanschen minister sasipa mn istinski diplomati ostavi donodnizi 4engeta i sebe si sapadi dega s 20,000 eur v bruksel se 4epati toja masnik bkp gerb
10
8
 
10
 
! Отговори
До Робчо Робчев преди 5 години
Благодарение на този индивид пенсията ми се увеличи с около 130 лв.Увеличението на възраста за пенсиониране е световна тенденция,а финансовите параметри на пенсията са пропорционални на направените вноски и постъпленията в НОИ,като цяло!Лично за мен това е единствения министър,който е свършил нещо полезно!
9
4
 
17
 
! Отговори
Робчо Робев преди 5 години
Благодарвние на този индивид пенсията ми се отдалечи на още две години и половина и ще.е с двойно по - малко финансово измерение. Социалните министри са антинародни марионетки, цвлящи затриването на българската нация!
8
6
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 5 години
този за премиер ли го подготвяте.неговия учител казваше;не купувайте братя за бога;.той следва тезата че не с пари,а в името на партията се живее.то б.б няма кадри ами да си го вземе и него.
7
3
 
16
 
! Отговори
потърпевш преди 5 години
ееей тоя не беше ли министър при най-успешните,който направи "тотална"реформа в неговия сектор И след 4-5 години ПАК -отново заговори за нови закони??????е..б...а..аа..т..иии И д.ъъъъ...ррр..жжж....ааа...вввв...ааа.тт..а...И управлението в 21 век.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дам, комунист за революция мечтае
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българйя, се- подигра, със- мен...И, нека- я - съди, Гърция,...
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква бе, Калфа? Ами нали беше социален министър, не си спомням да си променил нещо.
3
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калфин е един от най-образованите ни и интелигентни,подготвени политици,такива хора трябва да ръководят държавата,а не калинки.
2
6
 
19
 
! Отговори
Рф преди 5 години
Абсолютен сме6ник
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Създай я бе Калъфин, защо не я създадеш нали е демокрация отиди в някое село намери още 100-нa човека с твоите възгледи и живейте както искате кой ви спира направете си там едно ТКЗС и колхоз и вперед. Искаш на рапачката ли няма лапаница за тее хората 45 год бачакаха за без пари въвъ вашите модерни колхози, сега ти бачкай!