Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!

Не било важно обаче какво иска тя, а дали обществото има нужда от него
Обновена: 15 дек 2018 21:10 | 15 дек 2018 21:05,
231
Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съпругата на президента Десислава Радева призна в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

Още по темата

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.", каза Радева пред Мартин Карбовски в предаването му по bTV.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

"Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно", добави тя.

Тя коментира и случая през февруари, когато служители на жандармерията спряха за проверка автомобила на НСО, в който тя се вози. По думите й не е ясно какво е предизвикало проверката, а темата била представена провокативно в медиите.

Радева обясни и че няма помощници в резиденция "Калина", в която живее президентското семейство. Тя настоя и че за всички нейни тоалети, прически и грим се плаща от семейния бюджет, който пък се формирал единствено от заплатата на президента.

За себе си Радева разказа, че е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга.

В София дошла 1989 година, искала да кандидатства журналистика, но се отказала от мечтата си.

"Майка ми ми намери работа в единствената в България рибоконсервна фабрика. На 19 години всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учеха да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: "Нищо няма да стане от теб", разкри Радева.

"Със Слави Трифонов се познаваме от 90-та година от Студентски град. Доведе го моята съквартирантка, която се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола в стаята. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам", разказа още първата дама.

С Румен Радев пък се познавали вече от 31 години.

"Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц", разказа още тя.

Десислава Радева обаче призна, че голямата любов на Румен Радев са изтребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
12
 
26
 
! Отговори
Дългата Деса-златна преди 5 години
Дългата другарка на Руми Радев - Деси ще ни излезе златна. Да са живи и здрави данъкоплатците. Не знаех, че тя е била толкова ценно национално богатство, че да я охранява НСО за 15000лв. месечно. В същото време много българи гладуват
106
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скъпа Деси, успя да промениш нагласата у хората като нагледен пример как проста, нахална и арогантна жена може да прелита от цвят на цвят и да храни егото си! Но...може би точно това заслужават някой мъже!
105
17
 
28
 
! Отговори
Деса-гургулица преди 5 години
На Деса Радева едно трябва да и се признае - ако глупостта можеше да лети, тя би литнала като млада гургулица...
104
8
 
10
 
! Отговори
Антибоко преди 5 години
Едва ли има съмнение, че : 1. Цачева би била карикатура за президент 2. Радев е агент на комунистите и руснаците. 3. Това "Деси" е изключително нагло и неприятно същество. 4. Все пак е нужна промяна, стига вече пионки на Боко, т.е. мафията и руснаците; Нека народът да избере промяна, и не ми пишете, ЧЕ ТО НЯМА КОЙ....защото ако е така, искате да ме убедите, че сред 900 000 привърженика на ГЕРБ , няма по-интелигентни, честни, културни хора от БОКО ТИКВАТА ?
103
19
 
31
 
! Отговори
iskren преди 5 години
Десислава (понастоящем и засега) Радева е типичния пример за зодията си - амбициозни, властни, алчни и изключително ***. Ако Румен Радев напусне политиката и не е част от публичните личности, тя моментално ще му бие шута и ще се качи на друг клон. Просто жаждата И за власт и показност е болезнено голяма - та сега тя дефакто е президента на България, а не този бльон сегашния И съпруг.
102
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
куха та дрънка
101
12
 
15
 
! Отговори
Д-р Иванов Карлуково преди 5 години
До 129:Откакто Борисов дойде на власт през 2009 година, целия свят научи за България....==============Спешно да идват санитарите. И запомнете - болните да не се допускат повече до компютри свързани с интернет.
100
20
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто Борисов дойде на власт през 2009 година, целия свят научи за България. Кoмyниcтите са за местна консумация, никой по света не е чувал за БСП, Станишев, Корнелия и т.н., но всеки световен лидер е чувал за Бойко Борисов, а и България стана доста разпознаваем бранд! Само си спомнете какво беше преди Борисов, бяхме едни анонимници, дори румънците, гърците и сърбите ни гледаха с пренебрежение, а сега не само че сме номер едно на Балканите, целия свят ни уважава!
99
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип комунистите от бсп са интернационалисти *** и би трябвало да ни натякват бежанци овластяване на жени, лгбт. Ако не харесват бежанци и защитават традиционните роли би било интересно, значи са националисти, но с толкова жени в бсп и толерантност към нетолерантните ме съмнява.
98
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като се познават, тя просто като е разбрала че ще става президент веднага се е задействала. Жените го умеят това. И преди това с депутат от бсп.
97
8
 
20
 
! Отговори
аман от критика... преди 5 години
До мъжВие явно не сте гледали интервюто внимателно. Радева казва, че те се познават още от ученици!!! Всички само критикуват, но само анонимно по интернет...
96
28
 
19
 
! Отговори
браво! преди 5 години
Много са готини и двамата! Деси е много свежа и забавна. Нормални хора са това!
95
0
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
От друга страна, ако ви е интересно как се съотнасят българските управляващи спрямо западните такива искам да наблегна, че точно същото е съотношението между редовите хора.
94
18
 
15
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Да бъдем джентълмени и да не се уяждаме с Деса.Проблемът е мъжа й.Дано не е нужен на България още един мандат.
93
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата са"пази Боже,сляпо да прогледа".
92
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Започва да ни липсва,отсъствашата Плевнелиева",както каза един наш социолог.Пък и по конституция,в БГ няма първа дама.
91
14
 
22
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Интелекта на Деса е средностатистически за България.Първо се гордее че е работила не дотам престижни работи. Предишните управляващи бяха горди, че са пасли офци и кози.Както и Боко е горда и го разправя, че е маала мас.С ей толко салам.И всичко туй подсказва последния възглас:И вижте ме сега коя съм!Познавала Слави и Карбовски от сума време.
90
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оле,каква "манекенка"само,те навремето и манекенките у нас се избираха по партийна линия.Като са се били сближили преди 30 години,защо Радев се жени за длуга жена?Четем автобиографията на "Деса" и "не вярваме на ушите си".
89
13
 
19
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Ходих да гледам интервюто...Само да задам един въпрос на президентшата....Тея българи дето консервират риба цял живот тя смята ли ги по-долни от нея?Или тия, дето й мият кенефите в президентството?Пази боже, сляпо да прогледа!
88
2
 
10
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 5 години
Всеки българин го е срам от останалите българи, щото ги гледа от страни.