Цветанов за ветото върху НК: Това е стил на президента!

Поправките ще се използват по изключение и тежки престъпления
19 дек 2018 13:37,
62
Цветанов за ветото върху НК: Това е стил на президента!
Снимка: Булфото

Шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов видя поредната конфронтация от страна на президента Румен Радев в наложеното от него вето върху поправките в Наказателния кодекс.

Още по темата

Държавният глава върна за ново обсъждане поправките, с които се дава възможност за отлагане до 48 часа на уведомяването на близките при задържане на лице. Още по-тревожна е възможността задържани непълнолетни лица да бъдат в неизвестност за техните родители в срок до 24 часа, пише в мотивите на президента.

Без да е очертан кръгът на лицата и на конкретните престъпления, за които може да се отлага уведомяването, се открива възможност за засягане на права и се създава риск изключението да се превърне в правило, аргументира се още държавният глава.

Цветан Цветанов обясни, че промените са направени заради европейска директива, която е задължителна за всички страни членки на ЕС заради терористичните актове в Париж.

"Не е за да се ограничават правата и защитата, а за да не се осуети разследването по тежки престъпления и терористични актове. Тази мярка ще заработи по изключение, когато става дума за огранизирана престъпност и тероризъм. Всяка друга теза може да бъде манипулативно поднесена пред обществото", каза Цветанов.

По думите му, целта е ако има предпоставка да се заличат доказателства или да се предупредят съучастници, прокурорът да може да поиска да не се уводомяват близките на задържания.

"Това е стилът на президента, налага вето, за да има дебати и да се търси поредната конфронтация или заблуждение, което се поднася в публичното пространство. Всичко, което е направено, е съгласно директивата на ЕС и това е станало след извършените атаки в Париж. Ние сме в състояние да информираме президента за мотивите за внасянето на този законопроект", заключи Цветанов.

Според червения Крум Зарков пък ветото на президента е напълно основателно и от БСП ще го подкрепят.

"Нека управляващите, които останаха глухи, да не се оправдават с европейски директиви. Директивата ясно определя при кои престъпления може да се използва такова изключение. В българския закон това нещо го няма и много правилно президентът го връща", отсече соцдепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Живее той живее преди 5 години
Цветанов е много по умен от Бойков и заслужава да извърши интелигентен безтикван преврат чрез който да отсрани по възможност най-хуманние подход Борисов от висшата администрация на България и да го заточи на некой остров с една каруца себеподобни тикви, пипони и кратуни.Българският народ подкрепял винаги героите си.Цветанов е днешния ЛЕВСКИ.Кой организира комитетите-Цветанов, Кой наддумва ефенди Борисов-Ц В Е Т А Н О В. Той със смело и поетично сърце ще потегли към в Вола да види самодивите!
51
0
 
7
 
! Отговори
ретро преди 5 години
преди 89-та ни управляваше държавна сигурност,сега ни управляват техните лакеи - бодигардовете им,шофьорите им(дори децата на шофьорите им - на снимката)..превърнахме се в най-бързо чезнещата нация (в света)..благодарение на бодигарда на бай тошо и некъф син на шоьор от дс,които окупираха властта..
50
1
 
18
 
! Отговори
ЦРУ ЦЕЦООУ преди 5 години
ОТКЪДЕ ТОЛКОВА ПРИ ЗА СКЪПИТЕ ТИ КОСТЮМИ, ОБУВКИ, АКСЕСОАРИ - ЧАСОВНИЦИ, БУТАНЕЛИ, РИЗИ И ПР. САМИО ТЕЗИ "ДРЕШКИ", С КОИТО СА ГО ИЗТИПОСАЛИ НА СНИМКАТА, СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ ГОДИШНАТА ПЕНСИЯ НА СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯ ПЕНСИОНЕР И БЕДЕН РАБОТЕЩ. ЗАПЛАТАТА МУ Е ОКОЛО 3 БОНА И ИЗДЪРЖА МНОГОЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО. ОТКЪДЕ СА ПАРИЧКИТЕ, ЦЕЦООУ, ПАК ЛИ ТЪСТОВЕТЕ, ОБИКНОВЕНИ ПЕНСИОНЕРИ ТЕ ИЗДЪРЖАТ.
49
1
 
17
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
,, Всичко, което е направено, е съгласно директивата на ЕС и това е станало след извършените атаки в Париж.,Ей, този и вятъра нямат спиране.Завършил ВИФ /физкултура/ и дава ъкъл на юристи от Соф. университет.Цитира НК, борави с правни норми.А бе, няма ли суджук за него ?
48
1
 
16
 
! Отговори
Иван Стоянов преди 5 години
Този е по-отвратителен и от Бойко!
47
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане като с Каролев - като му снеха номерата на автомобила, нададе вой до небесата и ОПААА, промениха ЗДП.
46
0
 
10
 
! Отговори
batmario преди 5 години
Може ли да извърша- граждански арест-на полицай и той да няма право да се обади на никой...или това не важи за тях...
45
1
 
10
 
! Отговори
Рос Плевелев преди 5 години
ама Роско ще се пеняви и пуща от устните си политическата слюнка на недоволството, немо, бившият Презо, Бегачът с апартаментите му бие дуспата след всеко поникнало рогце на челцето Плевняналувуявско
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пък стила на Цвъцко е да дрънка за всичко и най-вече за неща от които си няма никакво понятие!Кухо, кухо та до небето...С една дума - Цецерон!
43
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само ББ е виновен, съсипваха ни правителства подред в годините! И как никой от тях не разбра, че народа иска само ЕДНО: силна и сигурна социална политика!!! Хората да са осигурени срещу житейските неволи. Има такива държави и една голяма част от българите вече се намират там! И другата част ще отиде при тях... Да си останат само политиците да се самоизяждат.
42
1
 
18
 
! Отговори
Немилиционер преди 5 години
ДОКОГА ЩЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ МИЛИЦИОНЕРИТЕ БЕ, ***???
41
1
 
27
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Президентът е учил във Военно Въздушна Академи я ,а не в Помощно училище...
40
2
 
10
 
! Отговори
"...Всичко, кое преди 5 години
направено, е съгласно директивата на ЕС и това е станало след извършените атаки в Париж. Тази мярка ще заработи по изключение, когато става дума за огранизирана престъпност и тероризъм. Всяка друга теза може да бъде манипулативно поднесена пред обществото..."-------Ако е вярно предадено по-горното, всяка от поправките може да се използва и за други цели и нужди, неописани в нито една директива, а дори и да има такава, тя не е на ЕС. Въпросът с варденето на вардианите си е все така актуален
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, предложи го тоя най-после за президент и с това приключваш. Той знае как се печелят избори и конкурси.
38
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клепоухия няма спиране,създава поле за действие на Нинова!... по Чапаевски!
37
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това може, това прави ***. Каквото му каже Решетников, че иначе ще дойде пак КГБ попа да му набие чумберите и шамарите по румените бузки :)
36
4
 
31
 
! Отговори
мак преди 5 години
Пак тоя изпълзя, сякаш не разбира, че президентът има право на вето и го прилага, когато сметне за необходимо. Какво страшно има в това? А това, да не се уведомяват близките в продължение на 2 дни е терор върху хората, да се притесняваш за близкия, дали не се е случило нещо лошо с него е нечовешко. Престъпността не е овладяна хич, как да си спокоен?
35
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този вече толкова се изтърка, че е чак досаден.
34
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов, ти, Биби и четата сте безнадежден случай! Кухо, та дрънка!
33
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, бащата на Радев непълнолетен ли беше, та не го арестуваха за катастрофата, прикриването и' и рекет към Стефчо инвалида !