Нинова убедена: Не виждам кабинет, подкрепен от всички

Това е размиване на отговорност, смята лидерът на БСП
22 дек 2018 12:10, Александър Попов
35
Нинова убедена: Не виждам кабинет, подкрепен от всички
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Корнелия Нинова не вижда възможност за създаване на правителство, подкрепено от всички партии.
 
"Безпринципно е. Няма как да стане това. Ако се прави такова правителство, то би трябвало да е на базата на приоритети, на програма. Къде е тази програма при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България. Да видяхте някакво разбиране в основния ни политически опонент ГЕРБ? Без да са я чели започнаха да говорят срещу тази визия. Имаме много сериозни програмни различи с ДПС. Те например никога да приемат да се отмени плоският данък. Ние пък този път ще стоим твърдо зад това или те никога няма да приемат нашето предложение за промяна в здравната система. И за държавното и общинското осигуряване те искат много здравни каси, разхвърляне на частни каси и т.н. Ако ще се правят програмни правителства просто политическият елит да се събере, да си седне на масата и да си краде заедно, няма да стане! Ако ще се прави програмно правителство на базата на приоритети и програми, то е видно, че ние не можем да изработим общо програмно правителство. Това е размиване на отговорност", заяви в "Годината" по Дарик Нинова.
 
По думите на лидера на БСП българското европредседателство е било успешно технически и организационно, въпреки скандалите и разправиите, но като резултат в политиките - не.
 
"Например, изконна българска ценност, за която бих искала да се борим и да възстановим, е свободното движение на хора, стоки и услуги. Точно по нашето председателство възникна големият проблем по пакета "Макрон", който приключи с лошо решение преди седмица за българските транспортни фирми, шофьори, камиони. И това стана, когато ние бяхме председатели, а можехме много по-силно да търсим съюзници, да намерим и в другите държави подкрепа, да направим по-голяма група, с която да защитим интересите на малките държави от Централна и Източна Европа срещу големите, които наложиха своя интерес в тези решения", посочи Нинова.

Тя смята, че България трябва да бъде приета в Шенген напълно, защото е изпълнила изискванията за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
иванов преди 5 години
Не е и възможно всички партии да подкрепят кабинет,избран от само някои партии .Само при развития СОЦИАЛИЗЪМ .99.99 за БКП.ура другаре.
18
2
 
6
 
! Отговори
Как Сийка преди 5 години
Нинова,изобщо няма нужда да го подкрепяш-гледай да има теб кой да крепи ! Както виж -даш напъните ти досега излязоха... ялови:)))Толкова години ви слушахме обещанията, вярвахме на празните ви приказки и накрая какво?! -вие ограбихте България и доведохте народа до това състояние,а сега отново и отново се опитваш да мътиш умовете на хора та.Да,ама-не!Никога повече да не сте в управлението-полека -лека сами ще се изядете. Я се вижте-има ли сред вас поне един работник ?!Все сте залиосани хрантутници
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13А какви да са, бе "умен", като допреди 30 години други партии в България нямаше? Според Тошовата констиКУЦийка от 1971г., чл. 1 познай дали изобщо можеше да оцелееш, ако само ти хрумне подобна идея, а ако не си член на БКП - газят те отвсякъде - ни жителство, ни ВУЗ, ни работа, ни панелка и кола без 15- 20 годишно чакане; газят не само тебе, но и децата ти навсякъде и всякак, чак ти е слабо въображението какъв "враг на народа" и "неблагонадежден" те изкарват.
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите---могат да управляват, само в условията на "Диктатура".... ЗаДа си крадат спокойно и "Планово"!Пуста Демокрация, много им пречи!!!
15
2
 
11
 
! Отговори
Ами така е.. преди 5 години
Не вижда Кабинет----вижда само "Диктатура", по модела на РЕШЕТНИКОВ!ТОВА е и ----"Визията за България!"
14
3
 
13
 
! Отговори
Да ви светна: преди 5 години
Нинова, иска падане на Герб, и"Президентска Република".... разбирай"Диктатура" на избранника на Решетников---ген. РАДЕВ!ТОВА Е СХЕМАТА НА "ПРЕВРАТА"...... ПРО-ПУТИН!С нормални избори--НЕ могат горките!!!
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хърлявата хиeнa БСП вижда провала на тиквоператора и излиза да дъвче остатъци
12
0
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 5 години
първо трябва да кажем, че онези, които одобряват мълчаливо всичко лежат на два метра под земята. второ, никой не е виновен на политиците, че направиха думата кабинет *** и трето: на фона на серж няма кабинет, който да бъде подкрепен дори и от онези, които все още верват в ролята ви на дядо-мразовци. уж носещи подаръци, а то само болести на развитието...
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те например никога да приемат да се отмени плоският данък.....Части на изречението,граматика елементи съставящи изречението - все по сложни изисквания към българските журналисти от тази страница!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Програмен кабинет със сбъркан чип.
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен-ТЪПИЯ КОМУНИСТаБЕ ЧЕРВЕН КАСКЕТКАК ДА ТИ ОБЯСНЯ ЧЕ ГЕРБ СЪЩО СА КОМУНИСТИОТ ЕДНО КОТИЛО КРАДЦИТО ДА БЕШЕ НЕЩО ДА ТИ ГО НАБИЯ -А ТО АКЪЛ-НЯМА КАК ДА СТАНЕДА СИ ГОВОРИМ ИСТИНАТА
8
4
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ТАЯ НЕ БЕШЕ ЛИ ЕДНА ЧЕРВЕНА КРАДЛА?НА ЕДРОМИ КОМУНИСТАК-ТО МУ В КРЪВТА И ИДЕОЛОГИЯТА.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на тая още ли и обръщате внимание?
6
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска и се на Нинова такова правителство на триглавата ламя и още как,но не смее да си признае.А "визията" на БСП за България са Бенчо Бенчев,Баневи,Арабаджиеви, Миню Стайков и всички на които раздадоха куфарчета с пари за да фалират предприятия и да спонсорират БСП.
5
3
 
7
 
! Отговори
Скука...И мизерия... преди 5 години
Безпределна скука и мизерия е бг политиката и умът не види - добро ли,зло ли насреща иде...
4
3
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
"Къде е тази програма при другите партии? Ние излязохме със своята визия за България" На думи и аз мога да изляза с програма ... "Ще вдигнем заплатите!" ама как .. не е ясно.
3
2
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
програмен кабинет при толкова много маимуни на клона ще има ли яденеза всички
2
4
 
7
 
! Отговори
Scann преди 5 години
S koe oko gledash ma kizim?
1
6
 
24
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 5 години
Ха-ха, защо бе, Корни. Ами то това е единственият ви шанс да участвате в управлението.