Борисов: Саудитска Арабия е перспективен партньор

Премиерът прие делегация, водена от принц Турки Ал Сауд
Обновена: 24 дек 2018 20:22 | 24 дек 2018 20:15, Анисия Иванова
167
Борисов: Саудитска Арабия е перспективен партньор
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерския съвет с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд, съветник в Кралския двор на Саудитска Арабия, и водена от него делегация, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер и саудитският принц обсъдиха двустранното сътрудничество в областта на инфраструктурата, енергетиката, индустрията и хранително-вкусовата промишленост. Провелите се днес разговори са част от установения диалог след официалното посещение на премиера Бойко Борисов в Кралство Саудитска Арабия в края на ноември 2017 г., когато за първи път в историята на двустранните отношения се осъществи визита на толкова високо равнище.

В изпълнение на постигнатите тогава договорености в Рияд е и настоящото посещение на принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд. Целта на срещата в Министерския съвет бе обсъждането на конкретни действия за засилването на сътрудничеството между двете страни.

Саудитска Арабия е перспективен външноикономически партньор на България, посочил премиерът Бойко Борисов при разговора си с принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

От своя страна саудитският принц е изразил сърдечна благодарност за гостоприемството и е приветствал сътрудничеството на най-високо ниво между двете страни.

Днешното посещение е потвърждение на това. Ще работим за успешно реализиране на всички идеи в областта на икономиката, търговията и политиката, добавил принц Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд.

В ръководената от него делегация бяха още съветникът към Генералния секретариат на Министерския съвет Ахмед Агил Алхатиб, заместник- ръководителят на Саудитския фонд за развитие Халид Сулайман Алхудайри, и др.

В рамките на разговорите със саудитската делегация е било договорено посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в Саудитска Арабия, където с неговия колега да започнат работа по конкретни проекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тикво, не те ли е срам по Коледа да се срещаш с държавата, която финансира носенето на бурки у нас?
13
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Личи си , че Тиквата още носи червената партийна книжка в джоба си. Хората празнуват най-светлия християнски празнищ, на той като истински комунист и безбожник е тръгнал точно тая вечер да оправя далавери с тия чаршафи
12
3
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На връх Бъдни вечер нашия тиквeник рекламира радикалния ислям...
11
2
 
55
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Перспективен партньор е. Що инвестиция е наляла в разпространение на салафизма сред мюсюлманското население и ромски махали у нас, като случая с 12-те радикализирани пазарджишки имами. Пък и са готини хора- разчленяват опозиционните журналисти и заличават останките.
10
3
 
27
 
! Отговори
Наблюдател до 5 преди 5 години
Има, има, има едно краварче зад океана.
9
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще пратим журналисти на обмяна на опит. Нека разгледат фалиращите вестници, как с последни сили славословят и хвалят. А Герберизова Храбър и Гербеновска Бесепеборец могат да предадат уроци на саудитските колеги, за да нямат проблеми.
8
2
 
35
 
! Отговори
И на тез преди 5 години
И на тези ли ще изнасяме кокошки.
7
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това банкянско комунистче май се подсигурява ако трябва да смени кастюма с традиционна саудитска униформаколко му е от второ поколение комунист - "демократ"от демократ правоверен саудит - направо ще му отиваче и на цялото гербегъзко племеда му мислят българите- на какви яйца са се насадили - обикновини полози
6
3
 
61
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Платените медии прислужници на властта не пропускат дори на Бъдни вечер да ни наврат в лицата тая мутра.Няма нищо свято за вас !
5
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е няма такава ***!
4
2
 
48
 
! Отговори
9876 преди 5 години
Турки Бин Мохамед Бин Фахад Бин Абдулазис Ал Сауд....... последният да затвори вратата
3
2
 
50
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Мда, надежден партняор докато не ти се наложи да оправяш документи за брак в някое посолство.
2
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обещай ни хъбче , тикво , след ,,танц и саби " .
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не пропусне да се мерне и за Коледа. Д а не го забравим случайно.