България през 2018-а - фрапираща бедност

Зам.-председател на АБВ: 53% от работещите взимат чисто 450 лв.
26 дек 2018 22:00, Екип на Bulgaria On Air
78
България през 2018-а - фрапираща бедност

Думата, която описва България за 2018 г., е бедност - фрапираща бедност. Това заяви зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

Тя акцентира върху данни на Евростат, според които 40% от хората у нас (2,7 млн. души) са бедни. Ганчева настоя, че минималната работна заплата се доближава до линията на бедността, а минималната пенсия за догодина е под линията на бедността.

"Пенсионерите усещат трайна и задушаваща бедност", отбеляза Ганчева и добави, че по данни на Еврокомисията 30% от българите не могат да се отопляват.

Според зам.-председателя на АБВ една от основните мерки при решаването на проблема с бедността е промяна на данъчната система - по-специално въвеждане на необлагаем минимум поне до размера на минималната работна заплата.

"53% от работещите хора в България взимат чисто 450 лева", заяви Любомира Ганчева в студиото на Ганиела Ангелова.

По думите ѝ е крайно време да се предприемат мерки в областта на данъчната и демографската политика, ако искаме да оцелеем като държава.

Ганчева подчерта, че не е правено преизчисляване на пенсиите от 10 години и с разочарование обяви: В парламента нито една от политически партии не излезе и не каза "Да, трябва да се борим с бедността".

Тя бе категорична, че липсва доверието в държавността и в работата на институциите.

"Сега е моментът хората да повярват, че има нужда от политически партии, които ще променят статуквото", обобщи Любомира Ганчева.

Вижте видеото с целия разговор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
babaqga преди 5 години
Другаря е четвъртит има няма три шопара И сега ще поучава помашките народи със чудовището бедност, като не може да си скрие даже подривните милиционерски "групи" пълен фарс е!
54
12
 
3
 
! Отговори
,.,.,. преди 5 години
Разбрахме, че другарката Любомира Ганчева е зам.председател на АБВ.Не разбрахме по-важното,какво образование има ,какво работи,какви данъци плаща,колко деца е родила за да бори демографската криза.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бедни са работонаемателите, не могат да плащат много. Ужасяват се от заплата 560 лева. Ужас и инквизиция за бизнеса. Моля, отменете я по молба на Велюв и Другия ***.
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите вече си свикнаха с бедноста така че не ни обиждаите вие сте бедни
51
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До driver84% от хората не са по МОЛ-ве и зимна почивка. Обаче троловете по партийна заръка генерализирате, че всички са задръстили курортите, МОЛ-те и магистралите.И тая мантра за Виденов се изтърка. Виденовата зима беше няколко месеца. Вашата зима продължава 10 год. На фона на всеобщата бедност си раздавате бонуси помежду си. А пред медиите разигравате сценария за загриженост към пенсионерите, бездомните и инвалидите.
50
4
 
13
 
! Отговори
Истина преди 5 години
партиите са отживелица и бяха подходящи за 20 век. в 21 век нямаме нужда от партии, а всеки който е достатъчно образован да взема решенията сам и да носи отговорността си за грешните. За останалите .... те ще трябва да се образоват ако искат да им се чува гласа.
49
11
 
10
 
! Отговори
Помня преди 5 години
Най богати бяхме при Виденов.Почти всички бяхме милионери. Ех , минало незабравимо.!
48
3
 
14
 
! Отговори
ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА преди 5 години
До Айде по сериозно* Нареча се пир по време на чума.Това явление, на което се превръщате в трубадур е израз на няколко неща.Израз на безизходица, без перспективност,безизходица и отчаяние.Има и друга страна поне за част от тях,лумпенизация и желание за презентабълност.Няма как човек да е щастлив сред нещастен народ
47
10
 
15
 
! Отговори
driver преди 5 години
Е лошо ли си живеете -блокирахти от коли по празниците магистралите,моловете препълнени, всички места по празниците са резервирани ,а ревете ,като вдовици за *** ,щото не сте преживели бедност а само лянкати заучени фрази!!!
46
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фрапираща комунистическа простотия!
45
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тая ще бори демографската криза с по-високи пенсии... айде чао
44
3
 
24
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Сития на гладния не верва
43
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да - понеже миналата година бяхме много богати :D :D :D
42
11
 
21
 
! Отговори
Гадняр преди 5 години
"Фрапираща бедност" обяви другарката и намести очилата си за 400 лв.
41
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки народ си заслужава съдбата която си е избрал. Бойко е прав за матриала.
40
5
 
11
 
! Отговори
BB преди 5 години
До Айде по сериозноКазва 40% г-ко и е абсалютно права
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни с изпаднали чужденци. Тичат на евтин ол инклузив.
38
28
 
12
 
! Отговори
Айде по сериозно преди 5 години
Заведенията пълни , курортите пълни , моловете пълни ????? За каква бедност говорим? Бедност беше когато имахме пари , но нямаше какво да си купим с тях.
37
4
 
18
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
"Тя акцентира върху данни на Евростат, според които 40% от хората у нас (2,7 млн. души) са бедни. Ганчева настоя, че минималната работна заплата се доближава до линията на бедността, а минималната пенсия за догодина е под линията на бедността."Това е част от неолибералната евро-гейска мантра,която в най-кратък вид гласи."Имаш ли пари ,живееш и се лекуваш, нямаш ли ,поемаш мъчително към един по -съвършент свят"
36
29
 
6
 
! Отговори
те го направиха преди 5 години
До BG СМЕШКИБКП-комунистите ни научиха на мързел и само да изпълняваме!Освободиха ни от свободата! През турско е било по-добре!