Кой бил виновен за Войводиново, за Катуница? Партиите!

Затваряли си винаги очите и напрежението ескалирало
114
Кой бил виновен за Войводиново, за Катуница? Партиите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова призова компетентните институции да си свършат работата по случая с нападнатия от двама братя роми военнослужещ в село Войводиново, чието състояние продължава да е тежко.

"Органите да си свършат работата във Войводиново, законите на България трябва да важат еднакво за всички, независимо от етнос, религия", коментира тя.

Още по темата

Според нея случилото се е последица от трупано дълго време бездействие.

"От години наред си затварят очите всички политически партии пред този проблем и това доведе до това наслагване, до ескалиране от време на време тук-там на такова напрежение. Нашият призив е законът да се прилага с пълната му строгост", каза още Нинова.

Соцлидерката смята, че ако в този случай се приложи законът в цялата му строгост той ще послужи като превенция.

"Като се знае, че има наказани строго за такова нещо, следващия път да се замислят", коментира тя.

А за протеста на българските превозвачи в Брюксел Нинова обяви, че депутатът Георги Свиленски ще пътува с тях и ще участва в демонстрацията им.

Според нея проектът "Макрон" на равнище Европа е антиевропейски, защото погазва основен принцип в ЕС на свободно движение но хора и стоки, разделя Европа на малки и големи, Изток и Запад, център и периферия.

Соцлидерката е убедена, че за България това е тежък удар върху икономиката.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов застана зад родните превозвачи, Нинова обвини правителството, че е проспало възможността да защити българския национален интерес.

"Защо председател на Съвета на ЕС, когато имахме по-големи възможности, докато се прегръщаше и потупваше, зае следната позиция – България като председател не може да взема страна и трябва да се държи неутрално. До месец май българското правителство нямаше официална позиция в защита на българския интерес", подчерта Нинова.

Тя коментира и другата актуална тема – решението за купуване на нови самолети за армията ни, което първо трябва да мине през парламента.

Червените са взели решение депутатите от левицата да гласуват против предложението на Министерския съвет.

Според  депутата Кристиан Вигенин с това предложение правителството не защитава интересите на страната и гражданите.

"Поставя се в ситуация доставчикът да определя постфактум правилата и параметрите на сделката в противоречие на решение на Народното събрание", допълни той.

А според Нинова управляващите много пъти са нанасяли удар върху правовата държава и парламентаризма в България, но проектът за решение за нов самолет е дъното и краят.

"Правителството на Бойко Борисов не зачита нито Конституция, нито Народно събрание, нито правова държава. Защо? Има решение на Народното събрание за модернизация на армията и вие знаете какво е то. Сега правителството на Бойко Борисов предлага друго решение на Народното събрание", упрекна го тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Другарко, Корнелия Нинова! Стига призовава от дадената ти трибуна кой какво трябва да направи, ами вземи и го направи! Само плямпаш! И без тебе знаем, че сте виновни! То само дрънкате от тая парламентарна трибуна, без значение партията! От цялата ви политическа сбирщина само Мая Манолова върши работа! Поне аз това виждам!
34
1
 
1
 
! Отговори
Т. Петков преди 5 години
Кой е виновен - управляващите България, вкл. и опозицията през последните 74 гофини.
33
2
 
14
 
! Отговори
смях в залата преди 5 години
Много е забавно как винаги говори за политиците в трето лице, сякаш тя не е такъв :D
32
17
 
3
 
! Отговори
Ляв преди 5 години
Г-жа Нинова е класа над всички останали български политици в момента. Както винаги най-добрите кадри идват от "левицата". Достатъчно е да спомена за г-н Станишев (дългогодишен шеф на ПЕС) или г-н Първанов (най-успешния български президент от промените насам с два пълни мандата).
31
5
 
7
 
! Отговори
82, преди 5 години
Истината е,че гербавите проспаха десет години и съсипаха държавата.От кражби и корупция не им остана време да се вгледат в проблемите на хората.Обири,убийства,изнасилвания всеки ден и никаква реакция от властта.Незаконни бараки,неплащане на сметки,а само консумиране на права-това е живота на един етнос,който се смята за недосегаем.Само тия със сопите да не дойдат и пред МС,че тогава ще стане страшно.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се,че партиите са виновни.А най-виновна е властта,защото си затваря очите пред издевателствата с цел печелене на избори.Но изпуснаха контрола и сега трудно ще го върнат.Затова народа трябва да вземе нещата в свои ръце.
29
3
 
13
 
! Отговори
?!? преди 5 години
*** да иде в махалата и да каже на ромите, че събратята им дето биха войничетата трябва да получат по десет години затвор! Както ходеше да се жертва с овчиците.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де. Може би няма лошо да има 5-10% крайни националисти И ултра комунисти (бойни и луди и революционни в едната или другата посока) В парламента. Това напрежение ще подреди другите партии по спектъра и ще накара маските да паднат. И ако някой само "играе" ляв или десен ще трябва да си бие шута. Сега партиите могат да си позволят да бъдат "мързеливи" политически. Аз затова от 10 години не гласувам. Все едно е кой е на власт. И при Орешарски и Станишев и при Борисов е едно и също
27
5
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Самото съществуване на БСП, в частност Корнела, Кирчо, Станишев ... и компания, е последица от трупано дълго време бездействие
26
16
 
19
 
! Отговори
Американец преди 5 години
Права е, така е! ГЕРБ да си ходят на село.
25
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИНОВНИ ЗА ВСИЧКО ТОВА СА:Партийната система и производните и ВСИЧКИ партии;Всички държавни институции,подчинени на ПАРТИИТЕ,А ТЕ ПОДЧИНЕНИ НА ВСЯКАКВИ НПО-та;И НАЙ-МНОГО Е ВИНОВЕН ТАКА НАРЕЧЕНИЯ "НАРОД" - наплашеното и изпостяляло Стадо,което с гена на робското си търпение,стои,мучи,изчезва в небитието и през цялото време си плаща за всичко това!!!И това,което получава е наградата за неговото тотално обхванало го овчедушие!!!И НЯМА ДРУГ ВИНОВЕН,ОСВЕН САМИЯ "НАРОД"!!!
24
3
 
3
 
! Отговори
до 61 преди 5 години
Това е лъжа. Ако беше точно както го казваш нямаше да остане така. Темата е изчерпана.
23
8
 
21
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
Сърби я тая за стола на Борисов, но... няма да я огрее.
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не купим европейски произведен изтребител? Да подкрепим ЕС? Аз по доста теми съм против неща които се правят и решават в Брюксел. Во все пак въпросите ми са логични нали?
21
7
 
24
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП подкрепя протеста-но закона нарушава рахатлъка на собствениците на транспортни фирми , а не на шофьорите.Искат като крепостни да живеят месеци в камионите.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам на червената Коркондела да вземе решение да се купува газ от Кремъл за 20 рубли кубика, а после да го представи на Путин за изпълнение !
18
4
 
1
 
! Отговори
БОРИСОВ преди 5 години
управлява държавата като охранителната си борческа фирма в съдружие с ЦЕЦА -СЕКСА и аверите ПАШАТА и сие от СИК
17
0
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 5 години
До ГЕРБ ПАДА ОТ ВЛАСТНадеждата умирала последна, казват. Един друг пък бе написал: "Надежда всяка тука оставете!"Наде, чу ли ***?
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Появи се гръмоотвода на Бойко! И веднага поема негативите - за винетките, за либийския параход, за битата армия и за всичко! Бойко - чист и безупречен!