Цветанов иска прагматизмът да заглуши популизма

"Тръгваме с оптимизъм към общините, където нямаме кметове"
76
Цветанов иска прагматизмът да заглуши популизма
Снимка: Булфото

Нека прагматизмът да заглуши популизма, идват важни избори. За това призова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов в първия работен ден на народните избраници от новата пленарна сесия.

Той припомни, че през тази година политическият календар включва важни избори като евровота и гласуването за кметове и общински съветници, което гарантира активен политически дебат.

"Много ми се иска да сме прагматици, но сред нас има политици които още не разбират, че хората не приемат обвинително кресливия им тон, защото е неискрен", обвини Цветанов опозицията, а след това нападна и президента Румен Радев.

Още по темата

"Той препотвърди нежеланието си да работи за хората, за какво единение говори той тогава", риторично попита Цветанов.

Зам.- шефът на ГЕРБ упрекна държавния глава за речта му в новогодишната нощ, която била опредена от анализатори и политици като израз на лични амбиции.

От Европа пък се били чули гласове, че Радев, който трябва да е обединител на нацията, успявал единствено да провокира разделение на обществото.

"Бих искал през тази година в парламента да имаме повече общи за нас каузи за българите и нека да помним, че България е над всичко", призова лидерът на ПГ на ГЕРБ.

Според него е ясно отсега и е напълно логично, че след като за над половината от българите ГЕРБ е най - европейската партия у нас, а едва 11% смятат, че БСП проевропейска, левицата ще приеме евровота само като мерене на силите.

За ГЕРБ обаче изборите за евродепутати били нещо повече и заради това си поставяли за цел да излъчат поне шестима представители в ЕП.

Според Цветанов пред Европа остават остри предизвикателства, които не могат да бъдат решени от нито една старана поотделно, а само с общи усилия.

Той се похвали, че по време на управлението на ГЕРБ икономиката е отбелязала растеж, а безработицата е намаляла.

"Сега ГЕРБ управлява 130 общини и искаме да тръгнем с повече оптимизъм и в тези общини, където нямаме кметове, ще подкрепим хората, които са доказали, че са успешни, ще се вслушваме и в обществените настроения и ще подкрепяме и кандидати издигнати от инициативни комитети", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя трябва да лежи в затвора с доживотна присъда за национално предателство,слугинаж на чужди държави и фалшифициране на избори.
14
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Управлява",не защото са умни,способни и желани,а защото са ги поставили янките и не защото са избрани в честни избори.На тях им трябват алчни послушковци.Другото е демагогия.По-силният извива ръцете на по-слабия.Международно положение,какво да го правиш.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да сме прагматични да. Ще трябва да се съгласим за американските самолети. Все пак те ще му надуят сметката - ето прагматизъм.
12
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде се скри пак шефът на Цветанов - посра ната банкянска мишка?
11
0
 
38
 
! Отговори
Шок преди 5 години
Цветанов всички твой изказвания са популизъм. Означава ли това, че ще изчезнеш от медийното пространство????? Защото от теб родолюбец не става. Доказа го последните 10 години. Изгонихте българите от България, а сега ще внасяте чуждоземци? Кое точно е патриотичното и прагматичното?
10
1
 
36
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Народа го е казал "пази боже сляпо да прогледа" отнася се в пълна сила за тоя с пипонестата тиква.
9
1
 
26
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 5 години
ко штъ обединява Радев, бре, да те гушка теб от едната страна, каракачанката с джамбаза от другата?
8
1
 
25
 
! Отговори
Доцент преди 5 години
Такива са ви "будителите",затова спите като мечки зимен сън.
7
48
 
0
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Както винаги Цветанов е прав. На първо място пред всички политически партии трябва да бъдат националните интереси на страната. Европейските избори са много важни. За съжаление всички партии представени в парламента с изключение на ПП ГЕРБ целят единствено лични и партийни облаги а нехаят за бъдещето на страната. Единствено ГЕРБ е национално отговорна партия благодарение на лидера Бойко Борисов който е голям българин, родолюбец и народен будител.
6
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя милиционер знае ли какво е демокрация и свободa на словото и запознат ли е с хартата за правата на човека и евроатлaнтическите ценности, които обича да споменава като основна своя идеология.
5
1
 
43
 
! Отговори
безполезен преди 5 години
Нищо не е направил за страната си.Работи за чужди интереси и урежда челядта си на работа в Световната банка при бай Кристалин.
4
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледайте и слушайте Цветан Цветанов.Лекува запек.
3
34
 
2
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Цецо Президент !!!
2
0
 
43
 
! Отговори
Старата школа преди 5 години
РАЗКАРАЙТЕ ГО ТОЗИ, много ВИ МОЛЯ! ВРЕДЕН Е ЗА ЗДРАВЕТО!
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много сложни думи е научил милиционерския крадлив запъртък,което не го прави по-умен.