Станишев зад Радев: Характер, държи се като президент!

Предсрочни избори не били изключени, ако ГЕРБ продължава така
Обновена: 15 яну 2019 16:30 | 15 яну 2019 16:30, Камелия Цветанова
81

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът па ПЕС Сергей Станишев застана на страната на президента Румен Радев, който непрекъснато влиза в спорове с изпълнителната власт.

"Президентът се държи като президент, който има характер, достатъчно самостоятелен и критичен е към правителството", коментира Станишев, след като спази традицията си и покани журналисти на новогодишна баница с късмети.

Още като лидер на БСП Станишев наложи като традиция да черпи ресорните журналисти и не направи изключение, дори когато оглави ПЕС.

Още по темата

Според него поведението на Радев е нормално. Станишев припомни, че президентът няма силна институционална тежест в България по Конституция, но има огромен морален авторитет, а Радев го използва.

"Президентът не може да играе ролята на опозиция", коментира социалистът и допълни, че държавният глава сега е най-популярният български държавник, заедно с омбудсмана, което е оценката от гражданите.

Освен това Станишев е убеден, че ако управляващите продължат с този темп да създават скандали, предсрочните избори не са изключени.

"Бях изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция. Това създаде усещане, че страната тъпче на едно място и затъва в блато. Има нужда от промяна. Това е шанс за БСП да бъде тази промяна", обяви той. 

А за предстоящите местни избори през есента той смята, че ГЕРБ е в отстъпление, а БСП има реални възможности да надскочи електората си.

Според него за София специално има умора от сегашното управление и ако БСП намери подходяща кандидатура, левицата може да постигне успех.

"Надявам се годината да не бъде толкова трудна за хората. Очертават се сериозни рискове пред икономиката в европейски и световен мащаб. Много хора говорят за възможността за нова икономическа криза. Трябва да се готвим", каза още той.

Станишев призна, че в личен план се чувства много щастлив човек, защото толкова години, след като не е лидер на БСП, има много приятели в партията.

"С тях си говорим като другари, и комфортно, а отношението чисто човешки към мен е много позитивно. Имам много приятели в БСП и пожелавам на всеки лидер да е така, след като вече не е на върха. Не се чувствам изолиран от БСП. В събота бях на заседание на Националния съвет на партията, чувствам атмосферата към мен", каза той.

Станишев отказа да коментира листата на БСП за евроизборите с мотива, че партията е мъдра и опитна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ония горе може и да са се нашмъркали но сред народа БСП е мъртва партия на изборите ще са под 10%
31
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24Василев, и баба ми казва истината !Но Радев казва същата истина срещу 11 000 лева на месец !Освен това негова работа беше да вземе отношение по ексцесиите на Шкембе войвода в ромската махала, тъй като всички в тази държава са негови поданици !А той се скри зад пердетата на Президенството.
30
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президент и Омбутсман са синекурни длъжности и затова могат да пъзволяват популизъм на колкото си искат, ама друг да плаща сметките !Не разбрахме обаче къде се скри Радев докато Каракачанов вилнееше в ромската махала по сред зима, както турчин не е вилнял !Президент ли е Опозиция ли е или е просто едно Радиомълчание според конюнктурата !
29
29
 
12
 
! Отговори
Зная преди 5 години
Имаме свестен президент. Станишев е на престижна позиция в Европа. ГЕРБ - гаф след гаф, върви надолу, отива си. Следват промени към добро.
28
7
 
29
 
! Отговори
Маркс преди 5 години
*** + СерГей = СерНелия и КурГей въобще новия партиен кадър в БСП
27
11
 
13
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До 29Сатанишев повиши пенсиите преди изборите и загуби. После Бойко плащаше новите високи пенсии а не Станишев. Най голямо реално увеличение на пенсиите имаше когато минималната пенсия от 180 лева стана 200 лева. 20 лева ударно увеличение на минималните пенсии благодарение на настояване от страна на обединените патриоти. И днес най ниската пенсия е 200 лева , цели 100 евро.
26
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек повиши пенсиите на всички, повтарям на всички с 20% в една година .
25
4
 
18
 
! Отговори
Охлюв преди 5 години
Станишев зад Радев?! Не трябва ли да е обратното?
24
7
 
27
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
БСП никога не може да предложи промяна към по-добро. Доказано от историята.
23
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ли червено уро,,дче ще се пръкне от брак от *** и СерГей (((
22
11
 
26
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Радев разединява нацията. Истинския президент не трябва да бъде партийно обвързан. Независим и обединяващ народа като Президента Росен Плевнелиев.
21
5
 
17
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Президентът казва истината, че в България има корупция и бедност, каквато има във всяка страна по света!!!А Станишев е човек на световния финансов капитал!!!Агент Алврик Конован!ЦРУ!!!
20
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо се прави на "изненадан от темпа на създаване на скандали и недоволства от правителството и управляващата коалиция" след като неговата русофилска партия ги създава? Сега са напечатали плакати на ромеите впрегнати в отиграния веднъж с кресливите майки екшън наречен "Извини се и дай отставка" преди с Валери Симеонов сега с Каракачанов.
19
13
 
27
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Две големи неистини в думите на съсела. Първо, резидентът има висок (сравнително, но вече под 50%) рейтинг, защото нищо не прави и не дразни. Второ, голяма част от изявленията на радефф са неверни.
18
5
 
27
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Благодарение на Станишев българите се обединиха както отдавна не бяха го правили над Сто хиляди по Цариградско шосе, за да го изхвърлят и той да избяга чак в Брюксел.
17
5
 
24
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Тоя явно си мисли, че вече ДПС, Пеевски, Орешарски и техния министър на икономиката дето после пристана на Доган сте ни залипсвали. Е не сте!
16
14
 
24
 
! Отговори
Що е то? преди 5 години
Мъж под чехъл- жененМъж под два чехъла- заврян зетМъж три чехъла- Гумен радефф
15
3
 
22
 
! Отговори
Станишев преди 5 години
притежава специфични ТАЙНИ умения, които високо се ценят в БСП и въпреки ЕвроГейската си позиция може отново да оглави листата. В Брюксел е най-добре за хора които обичат спокойствието, семейния уют и финасовата сигурност.
14
7
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
СерГей ще направи голяма услуга на партията си ако не се показва въобще по медиите.Както Цецо пък за ГЕРБ.
13
6
 
30
 
! Отговори
Я гледай.... преди 5 години
Вярно БСП е многа мъдра. Прелива от мъдрост. Особено Корнелия.