Глас от ВМРО: Голяма част от ромите у нас се интегрират

След Войводиново: Едва ли ще се стигне до етническо напрежение
17 яну 2019 22:35, Екип на Bulgaria On Air
38

2552 гледания   |  Още видео
Ромска интеграция или дезинтеграция? 33-годишният Валентин Димов, който беше пребит от двама роми в пловдивското село Войводиново, беше изписан от болницата.

Младият командос постъпи в лечебното заведение със счупена лява скула. След успешна операция той вече е вкъщи и се възстановява.

"Въпреки опитът да се породи етническо напрежение след случилото се, не мисля, че ще се стигне до там. По-голяма част от ромите у нас не приемат подобни действия, извършени от тяхната общност. Когато живееш в гето обаче, тръгне ли един, тръгват всички", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

Инцидентът във Войводиново предизвика недоволството на жителите на селото. Те излязоха на няколко последвателни протеста с искания за адекватни и справедливи наказания на нападателите роми, както и за разчистване на селото от незаконните постройки и незаконно пребиваващите. Към протестите на хората се присъединиха и стотици военнослужещи.

Двамата братя роми, пребили командоса, са в ареста. Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до 3 години за по-малкия, който е непълнолетен и до 10 години за по-големия.

"Не бива да поставяме всички под общ знаменател обаче. Има много роми в България, които се интегрират в обществото. Аз съм родом от Силистра, където живеем мирно и спокойно хора от различни етноси. Имам приятели роми, които са съвестни граждани, плащат си данъците, живеят в изрядни узаконени къщи", подчерта още Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR.
 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Вярно преди 1 месец
Наистина няма да се стигне до етническо напрежение, ама то е въпреки вас. Има по-отговорни партии от вашата...
8
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 1 месец
Първо виж дали не са гласували за тези, за които и ти си гласувал, па тогава говори...
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не говорят български, живеят на помощи, не плащат данъци, не учат, не работят, крадът, мразят българите въпреки че живеят с техните пари. Думата интеграция тук не може и да се споменава.
6
1
 
7
 
! Отговори
до Има Закони преди 1 месец
като има закони няма да ревеш като събарят незаконни постройки колиби и землянки. Да до вчера ги е имало но ти желаеш да се прилага закона еднакво за българи и другите етноси, е тогава събаряме....
5
14
 
1
 
! Отговори
Има Закони преди 1 месец
КАРАКАЧАНСКИ, НЕ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ЗА, ВСИЧКИ РОМИ, ЧЕ СА ВИНОВНИ!
ДА. СИ ОТГОВАРЯТ. ПРЕД ЗАКОНА САМО. ВИНОВНИТЕ!!!!!!!
НЕ ИСКАМЕ ПАК КОМУНИЗЪМ!
4
6
 
4
 
! Отговори
Anonimen преди 1 месец
Има и такива, истина е. Роми ни помагаха за ремонт на апартамента, изкарваха по 6 до 10 Бона месечно, но работата е тежка. Има ги, но не са мнозинство, а останалите са голям проблем
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интеграция няма ,когато има гета
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ромеите са големи тарикати у нас номерата им вървят незаконни къщи не плащат данъци ток вода като отидат по Европата там всичко си плащат и спазват законите щото знаят че няма прошка тук били дискриминирани там не им минава номера
1
0
 
28
 
! Отговори
Интегрира се онзи, преди 1 месец
който иска. Човек трябва сам, съзнателно да реши на каква общност иска да принадлежи. Така е справедливо.
Ако предпочита да живее според традиции, които не съответстват на законите на една държава, той заминава там, където обществото живее според традициите, които на него му харесват. Това също е справедливо.
Несправедливо е да бъде потискано и дискриминирано работещото мнозинство, на чиито плещи се крепи държавата. Несправедливо е трудови пенсионери да мизерстват, за да бъдат хранени мързеливци