ГЕРБ почете жертвите на комунизма с тежки нападки към БСП

Глутницата отново посяга към властта в България, заяви Гърневски
260
ГЕРБ почете жертвите на комунизма с тежки нападки към БСП
Снимка: БТА

На 1 февруари се отдава почит на жертвите на комунизма, а от ГЕРБ използваха повода не само, за да припомнят зверствата на Народния съд, но и за да нападнат червената шефка Корнелия Нинова, която по думите на Спас Гърненвски с активни мероприятия отново забърква познатата смесица от популизъм и дълбоки лъжи, като така се опитва да заеме позата на борец срещу корупцията.

Иначе в декларацията от името на ГЕРБ Гърневски посочи, че днес се отбелязва една от най-жестоките и най-черни дни в историята на България.

"На този ден преди 74 години е извършено най-масовото произнасяне на незаконни присъди в страната, регентите са осъдени на смърт, осем царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители и 74 генерали и висши офицери са убити и заровени в общи гробове. След това България е превърната в соцлагер, а инакомислещите са изпращани в лагери, където червената коса е покосила над 100 000 човека", каза той.

Според него днес същата "тази глутница отново посяга към властта в България“, а зад тях стоял изцяло и президентът Румен Радев, който по думите на Гърневски бил изцяло творение на руския запасен генерал Леонид Решетников, бивш резидент на КГБ у нас и отговорник за кремълската политика на Балканите.

Гърневски обвини директно Нинова, че използва незаконни приоми и ченгеджийски номера и прозвището й "Г-жа Лъжа" не било случайно.

"Г-жо Нинова, нека оставим настрани опитите Ви да изфабрикувате нова порция ало измами, Вие сте единственият лидер на партия, приватизирал незнайно с какви пари държавни дружества на крехката възраст от 29 години, кога ще кажете истината за "Техноимпекс"?“, призова той.

Депутатът от ГЕРБ нападна соцлидерката и за това, че била забъркала България в тежък лобистки скандал, че си позволила да звъни над 200 пъти на следовател, който я разследвал за корупция, че била извършила национално предателство, след като се срещала с генерал Решетников.

"Докато обществото ни се развива, втората партия у нас се връща към най-гнусните практики, посочването на враг, съсипването на човешки съдби, пропагандата и всичко това заради пустата жажда за власт, но хората се умориха от това", обвини още той.

Кристиан Вигенин от "БСП за България" веднага след декларацията поиска от председателстващия заседанието Явор Нотев да направи забележка на Спас Гърневски, защото през цялото време се обръща към Нинова, без тя да е в залата и да може да се защити. Трябва да има известно уважение. Не трябва да се злоупотребява с една дата, която е свещена за част от българското общество - жертвите на комунизма да бъдат смесвани с една акция тук към Нинова, обяви той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм съгласен, че ГЕРБ са фашисти. Те са продажни, некомпетентентни крадци.
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай сиктир бе ...след 1ви февруари идва 2ри февруари.Той е по-важен празник за нашите политици.Между другото тях,що никой не ги бие,а бият все учители и лекари???Като гледам новините...,взе да ми прави впечатление.
137
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До патенцето СатюрненЯсно е като бял ден,че троловете и чужди шпиони работят,за да унищожат българските партии,за да се настанят,защото иначе няма как да победят,страшното е обаче,че ще настане страшно и ще страдат невинни хора,а ние не искаме да умират и страдат хора,не искаме кървава баня и зверства в България!Ние си харесваме ГЕРБ!
136
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какви нападки от страна на ГЕРБ срещу БСП, след като и двете са на една майка деца? Никой не се самозалъгва, че ГЕРБ са демократи и нови лица в политиката. Всичкото, що управлява вече век в тая нещастна държавица, е все едно и също. Затова и електорат не остана - за нищо не стават управляващите.
135
0
 
5
 
! Отговори
Българофил преди 5 години
Тръмп и Путин са виновни!!! Нека русофилите и русофобите да започнат хейта сега.
134
3
 
2
 
! Отговори
Странжата преди 5 години
Посветено е на шайката
133
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние няма да застанем срещу българските партии,без значение дали са БСП,ДПС,ГЕРБ или някоя друга,няма да допуснем да се лее кръв и да настане терор над населението!И не искаме да ни откъсвате от Германия,а да ни вкарвате в англосаксонския свят,ние си харесваме герберите и Германия,харесваме си и останалите партии,също и ЕС!
132
4
 
13
 
! Отговори
патенцето Сатюрнен преди 5 години
Наближават избори и циркаджилъците между комуниститте от ГЕРБ и комуниститте от БСП пак започнаха !Лошото е , че винаги губещи са зрителите в цирка ! И пеленачетата вече знаят ,че БСП и ГЕРБ са едни и същи *** ,родени от една майка !И другаря Гърневски го знае отлично , по продължава с цирковете ,щото така му отЪрва .
131
10
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
... - "Аз знам, аз вярвам, че си права,когато съгрешиш дори...Води ме партийо, води ме"...
130
5
 
2
 
! Отговори
БСПЩЕОПРАВИБЪЛГАРИЯ преди 5 години
Като са били против власта само СМЪРТ!!! САМО БКП И БСП!!!
129
1
 
4
 
! Отговори
шаман преди 5 години
Да почетем жертвите и да въздигнем духовете им да помагат срещу зверствата за власт нека всеки да получи заслуженото си
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са из,ме,кя,ри.Бу,да,лите да му мислят.
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Василев.И внимавай щото "антикомунистите" ще те намразят.Сори,... ама найстина ли имало антикомунисти у нас
126
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб са фашисти .
125
12
 
5
 
! Отговори
КНСБ преди 5 години
Я па тая каква е злобаЧ А г-н Гърневски е абсолютно прав,колкото и да се гърчат черве ни те тролчета - млади са и не знаят,че у нас всичко се вършеше с нагласата:"Какво ще кажат съветските другари? " Освен това всичко се правеше в името на ...ПАРТИЯТА и по него време във всяко поделение ЕДИНСТВЕНИЯТ лозунг бе :"ВИНАГИ ВЕРНИ НА ПАРТИЯТА!",не и на НАРОДА?!Има достатъчно литература по въпроса и който желае може да пречете,а не само да плюе и храчи като соцлидерката!!!
124
3
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
На Нинова,Борисов и Цветанов децата им са в чужбина и се надпреварват кой ще преразпределя евросредствата, защото се знае че фирмите, които ги усвояват са едни и същи и там няма грешка няма прошка!!!За каква държава говорим???Добър ден селяни прости!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
123
7
 
13
 
! Отговори
аз преди 5 години
Така са червените другари - угоени , мръсни и мазни , тикат народ и държава на изток към пропаст , а техните пари , имоти и семейства настанени за сигурен и спокоен живот на запад.......
122
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И каква е разликата между ГЕРБ и БСП освен че членовете им са синове и дъщери на едни и същи партийни деятели.Тези които сега размахват знамената на демокрацията и антикомунизма довчера целуваха Червеното знаме и се кълняха в него, сега ги е срам като им го припомняме.
121
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да промени се. КТБ и то се промени :)
120
3
 
12
 
! Отговори
??? преди 5 години
Учудващо е, че САЩ, Англия и Русия още не са ни припомнили, че така наречените жертви на комунзима, са наказани по тяхна заповед и напъните на новоизлюпените демократи в България за оправдаването на фашистите и помагачите им, са опит за ревизия на резултатите от Втората световна война. Може да поискат от България да потвърди спазването на член 5-ти от Парижкия мирен договор, а не да представят престъпниците като жертви.