Радев пред българи в Лисабон: Заслужавате подкрепа!

България предефинира приоритетите си за сънародниците зад граница
1 фев 2019 09:55,
33

Снимка: Президентство на Р България

Виж други галерии »
България е в процес да предефиниране на своите приоритети и визия за българските общности зад граница. Това заяви президентът Румен Радев на среща с българската общност в Лисабон.

"Тази помощ не трябва да се ограничава само с подкрепа към българските църкви и културно-просветните дружества, защото вие заслужавате по-голяма подкрепа по отношение на квалификация, социални и пенсионни права, както и достъпност на транспортните връзки", подчерта Румен Радев и увери сънародниците ни, че президентската институция е отворена за техните предложения и идеи.

"През годините много наши сънародници потърсиха по-добро бъдеще зад граница, но съм уверен, че където и да се намирате, оставате завинаги свързани с България. Знам колко усилия е струвало на всеки от вас да успее на нова земя и това могат да го постигнат само хора с талант, с упоритост, затова и вашият успех в Португалия е такъв и за България", посочи Радев. Държавният глава разговаря с наши сънародници, които живеят и работят в Португалия, съобщиха от пресслужбата на президента.

Още по темата

В срещата участваха преподаватели от  Българското неделно училище "Св. св. Кирил и Методий", лекари, културни дейци, десетки наши сънародници. Сред гостите беше и легендарният футболист на "Спортинг" Лисабон и националния отбор Ивайло Йорданов.
 
Държавният глава благодари на нашите сънародници за начина, по който представят своята родина.

"С успехите, които постигате в областите на културата, образованието, инженерните дейности и високите технологии, вие давате необходимото доверие на държавното ръководство на Португалия и на местния бизнес да инвестират в България", заяви президентът Румен Радев.
 
Със срещата с нашите сънародници приключи държавното посещение на президента Румен Радев в Португалската република.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Portugal преди 5 години
Forca Portugal! Най-славната и прекрасна нация! Герои на моретата, откриватели на света!
21
1
 
5
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
20
9
 
8
 
! Отговори
Едо преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТЪТ НИ Е НАЙ- ПОДХОДЯЩАТА ПОЛИТИЧЕСКА ЛИЧНОСТ ЗА ДНЕШНА, СЪСИПАНА ОТ МУТРИТЕ БЪЛГАРИЯ! ТОЙ Е ПРАТЕНИКЪТ НА БОГА, ЗА ДА ОСВОБОДИМ С ОБЩИ УСИЛИЯ ПОРОБЕНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО ОТ КРАДЛИВАТА ОЛИГАРХИЧНО-ПОЛИТИЧЕСКА КАСТА, ЗАГУБИЛА ВСЯКЪВ МОРАЛЕН, ЧОВЕШКИ ОБЛИК! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ВЪТРЕШНИ ВРАГОВЕ ИЗЕДНИЦИ И ВЪНШНИ ВРАГОВЕ ЗАВОЕВАТЕЛИ!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сега не сме разбрали каква е визията на Радев, слушаме само критики. Виждаме, че е анти западно настроен и толкова. Разбрахме към какво е анти а към какво е про. В евразйският съюз ли ще ни вкарва, турски васали ли ще ни прави. Само да не затънем на едно място в калта Щото в политиката трябва да се взимат трудни решения и изборът е м/у лошо и по лошо. И да се правят компромиси, а компромисите не правят хората щасливи.
18
8
 
10
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 5 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, м ного назад
17
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На снимка 3 все едно гледам бай Тошо.. :D
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе иска да се докара международен,ама не става със седенки в културния дом!
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква беше целта на това посещение,никой не разбра! Старае се човечеца,ама е във втора лига то се вижда! Не го" кльопат" на Запад!
14
6
 
15
 
! Отговори
ДО 17 преди 5 години
ФУРАШКИТЕ СА ГЛУПОВИ ЗАЩОТО БЕЗ ЖЕНИТЕ СИ НЕ МОГАТ ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЕ. А В ЛОНДОН Е ПЪЛНО С ЧЕРВЕНИ КРАДЦИ - НОМЕНКЛАТУРА И ТИ ДА ОТИДЕШ АКО НЕ СИ С ТЯХ ЩЕ ТЕ ОСМЕЯТ КАТО НЯМАШ И ПАРИ.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези на снимката с Радев всичките са русофили, но са избягали не в руския Гулаг, а в Португалия !
12
15
 
10
 
! Отговори
до Анонимен преди 5 години
Анонимния е за психиатрия. Радев е с най-високия рейтинг в България, хората го харесват, а Анонимния го псува. Това нормално ли е бе Анонимнико?
11
13
 
6
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Твоята глава освен, че е празна е и куха като тиква. Радев е страхотен президент. Хората го посрещат с уважение и радост. За разлика от посрещането на ББ в Лондон, където го осмяха.
10
6
 
11
 
! Отговори
цццц преди 5 години
Ето пак....млади нема на снимките....що така бре президенте??? Президентът на всички........цоцалисти. Каква разлика дори хейтвания Плевнелиев събираше повече млади в чужбина бре.Ама то с това мрънкане и негативизъм кой да привлече след случайната си победа???
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Chervenata bulgarska offshorna aristokracia na komunisticheskia revolucionen international na revolucionni europeiski offshorni razhodki....
8
6
 
13
 
! Отговори
До номер 11 преди 5 години
Това за почти 9 милионната България е долнопробна лъжа. За да стане населението на 9 милиона през 1989 г. от 6 както е било преди 1944 няма как да стане, ако всяка жена не е раждала по 3-4 деца. Всеки знае, че 1 дете е на -, а 2 деца не дават прираст, защото от двама родители излизат двама души... А освен това смъртността някой брои ли я? А самите преброявания са майтап. Стъкмяват резултатите. Следователно това е една долнопробна стъкмистика на червените боклyци.
7
7
 
12
 
! Отговори
Фатмак преди 5 години
Червен ***, нищо не става от тизи, освен да ръси назубрени клишета и празни общи соц лозунги.
6
9
 
20
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
Демагогията на Радев присъща за Партията му !Неговите ментори и клакьори по медийте и тук, нон стоп цитират "статистики" според които населението на България при любимия им комунизъм е било 8,7 млн, а сега само 5,9 млн., а тези по Света, дето им изпращат годишно милиарди евро, ги пишат за умряли !Политиците ще се сетят при първата икономическа криза в Европа, когато много от тези българи бъдат принудени да се върнат !
5
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клепоушко Грипена току се самопокани където й хрумне на Деса мерцедеса, поизпъчи се пред камерите и гледа да се похвали каква излагация за България пак я е свършил.Не е зле да миряса за малко, след поредния макрогаф във Фейсбук Деса позамлъкна, а Грипена срама няма - да си гледат "спинозната" котка и да си плетат вкъщи не евтини популистки интрижки, а шалове и чорапи - би било по-здравословно за всички.
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Sa parvi pat bg ima intel.s 4ujdi esizi s stoika predstavitelen kakto i saprugata mu predstavat bg dostoino i gordo imat pokritie ne kato garderopite mutri eftin protokol zeluvki oregrstki po ruskia manier na brajnev hrusch4ov i jivkov hahaha
3
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vsi4ki intel. Dobri balgari v bg i 4ujbina haresvat bg president radev slobite prostazite kupenite lumpeni v bg ne go haresvat podkuoenibot mutri na vlat sa tova schte barkate v kogite i schte vi ispolsvat i ritnat v gasovete vi grosni i debeli