България и Македония - два братски народа за пример!

Зоран Заев благодари на Бойко Борисов за близкото приятелство
4 фев 2019 20:45, Нели Христова
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В приятелска атмосфера се състоя срещата между Бойко Борисов и македонския му колега Зоран Заев, предаде агенция "Фокус".

"Току-що завърши една близка и приятелска среща с моя добър приятел Бойко. Нашите две държави са пример за новата реалност на Балканите – два братски народа, които създадоха отношение на близко приятелство. Македония премина през сериозни политики. Преди няколко дни нашият парламент прие устава за промяната на името, а след това ратифицирахме и Преспанския договор. И изразяваме огромна благодарност на българския народ и премиера Бойко Борсов, защото това нямаше да е възможно, ако Борисов със своята храброст, със своя европейски дух и по европейски начин, типичен за 21 век, не спомогна за подписването на договора за добросъседство между България и Македония. Благодарение на този договор лично аз като премиер на Македония имах храброст и сила да продължа и да вляза в обществения спор за името на нашата държава“, каза Заев

Той посочи, че Македония благодари на България за това, че държавата ѝ е помогнала да получи историческия шанс да стане 30-ият член на НАТО.

"Ние се превърнахме в държава, в която има мир, сигурност и стабилност. И всички наши съседни държави ще имат интерес от това“, категоричен бе Заев.

Той посочи, че Македония ще има шанс още през юни да започне преговори за членство и в Европейския съюз. По думите му това е възможно, защото по време на европредседателството си България е поставила във фокуса на вниманието Западните Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
вижда се преди 5 години
Народите-робски ,а политиците -мафиотски !!
29
1
 
4
 
! Отговори
РККА преди 5 години
България и Македония ми напомнят на персонаж от филма ,,Игра на тронове,, спомняте ли си за сестрата на Катлийн Старк и отрочето и де беше на 15 и още бозаеше..
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33Писанията ти са пълни с лъжи!През 17,18,19 векове няма и един руски учен който да твърди че славянското население в Македония не е българско!Същото се отнася и за руски политик!
27
5
 
13
 
! Отговори
Тургенев преди 5 години
Българите масово не знаят произхода на казуса "Македония". Подготовката за сърбизирането й започва още през 19в. с активна политика на Русия към Осм.империя с "версията", че македонците са по-близки до сърбите. Целта е да се разпокъса българската нация и да не се допусне да има държава с реалните и етнически граници, което я прави много силна. Четете реалната история. Русия винаги е поддържала Сърбия и Гърция на Балканите и е била против българите. Примерите са безбройни в исторически план.
26
2
 
17
 
! Отговори
До Македонце преди 5 години
И аз съм от пиринска македония, което ще рече чист Българин. Македония е област, хората са Българи, Гърци или Албанци, такова животно като македонец няма,както шоп, граовец и тн.
25
13
 
4
 
! Отговори
Makedonce преди 5 години
Da vi pitam bugarive, mislite li da vratite nazad so krotce Piniskiot del od Makedonija? Tamu makedonci zivejat, bidejki e makedonska zemlja. Vi blagodaram.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барато сакивали румънците как ни задминаха по стандарт. Минималната заплата е 892 лева. ДДС е намалено на лекарствата и хранителните продукти на 7 % ти къде си бе барато под моркова на сенка ли. Гледай да не настнеш че ного ше кашляш.
23
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и и във Видин не са Българи.Шоплъка и те не са.Родопите не знам в кой щат се намирам като ида.Май само новите Българи са БЪЛГАРИ и това са Р-о-м-и-т-е.Да живеее новото българско царство
22
2
 
14
 
! Отговори
Ариец от БългАрия преди 5 години
Скопиенските татари не са ми братя, това са пропаднали, генетично увредени майцепродажници.
21
9
 
5
 
! Отговори
Георге Миленковски преди 5 години
Бракя Македонского народ je Српскиот и Руссиянскиот народ
20
5
 
22
 
! Отговори
Сдорж Дорос преди 5 години
Борисов е най-големият предател на българските национални интереси, пичове.
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два "братски" народа- български и бугарски
18
10
 
19
 
! Отговори
Таваришть Путкин преди 5 години
Пичове кой създаде Македония и отцепи тази територия от България КОЙ ??? Коминтерна и Рассия. Пичове кой уби сума народ в най големия атентат в световната история преди 11 септември в църквата св. Неделя КОЙ ??? *** и Рассия. Пичове кой след 9-ти Септември 1944 изби целия български елит КОЙ? пак Рассия. Пичове кой нареди УБИЙСТВОТО НА ЛЕВСКИ КОЙ??? Граф Игнатиев и Рассия. Пичове кой назначи *** Радев за президент КОЙ пак Рассия
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Я кажи - великия ти генерал върна ли най-сетне партиината си книжка ?
16
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерал Борисов е велик държавник и възродител на съвременна България и ще остане в историята редом до други велики българи.Жалко че и днес има толкова много предатели. Същите предатели каквито е имало и едно време. Имало е такива дето са предавали революционери на турците. И Левски така са предали.Българина по стар обичай най много мрази този който му прави добро!
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЗащо си най-беден в Европа ли ***?Щото си най-мързелив, най-некадърен и най-крадлив.Ти що си мислише?
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто ГЕРБ им подписа договора и ги призна за отделна нация, с техен си език, азбука, история.
13
2
 
21
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
От кога станахме два народа? Нали твърдим, че македонците са българи.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко е минималната заплата в Македония? И те ли ни изпревариха вече?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДодоРаботата е, че след 2-3-10 поколения, ще са два народа.