Почина вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Поклон!

Той бе вице по време на мандата на Петър Стоянов
Обновена: 6 фев 2019 10:19 | 6 фев 2019 10:14, Красимир Ангелов
60
Почина вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Поклон!
Снимка БЗНС

След продължително боледуване почина Тодор Кавалджиев, вицепрезидент на България в периода 1997-2002 г. Тъжната новина съобщиха от БЗНС.

Кавалджиев е роден на 26 януари 1934 г. в село Главан. По време на комунизма прекарва повече от 11 години по комунистическите лагери и затвори.

През 1989 година е един от възстановителите на БЗНС "Никола Петков". Избран е за народен представител във Великото народно събрание, а през 1996 година – за вицепрезидент на Петър Стоянов.  Двойката на ОДС печели изборите на балотаж.

До последния си дъх беше пример за честност и почтеност. С всяко свое действие през целия си живот той служеше за пример за всички нас, отбелязват от БЗНС.

Поклон пред светлата му памет!

Опелото ще се състои в петък 8, февруари 2019г., от 11:00ч., в църквата "Св. Седмочисленици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
14
 
22
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
До АнонименНастоящето, в момента, е благодарение и единствено на нас самите.И ако в момента не можем да го променим, отново е до самите нас...щом си гласуваме за мутри, ченгета и комунисти.А, през комунизма, просто нямаше избор.Но, какво да обяснявам на милениумчета като теб, които комунизма сте го чували само от някой дядо партиен член, който ви обяснява, че бай Тошо бил страхотен.
23
8
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости!Беше истински демократ, не като настоящите псевдодемократи, бивши ченгета и комунисти от ГЕРБ.А, за пишещите по-долу ***...нямам коментар.Точно такива като тях са били и комунистите след 44г. некадърни, необразовани, но агресивни и злобни...убийци на собствения си народ.
22
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста от коментиращите пишат пълни глупости, защото никога не са живели през комунизма.Платени *** или внуци на комунисти.
21
19
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, тук някакви пак подхванаха темата комунизъм, това е минало. Защо не говорите за сегашно време, пребиват те и убиват в домати за 5 лв., по улиците всеки джигит е готов да те смачка, тия от гетата си правят каквото иска, дрогата убива децата, държавата е абдикирала от всичко, здравеопазване няма, доходи няма, спокойствие няма, само корупция си има. Комунизма е бил китка на фона на днешното време, поне са вярвали в някакви идеали, а сега се вярва само на пари.
20
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано и Тиквата с неговото обкръжение час по-скоро го последват...
19
34
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега погледнах в нета,този е работел срещу държавата в миналото,чужд шпионин,фашист.Защо ли всички предатели и бивши нацисти днес се считат за герои?
18
8
 
31
 
! Отговори
Поклон преди 5 години
Поклон! Такива хора трябваше да направят и Прехода, а не ченгета, комунисти и политикономисти. Всички тогава щяха да са по добре днес. Но честните и пострадалите бяха изтикани а другарите се налапаха здраво. Добре поне че СССР изчезна завинаги...
17
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излиза от затвора и става студент в Свищов - завършва счетоводство....
16
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До марксистПо комунистическо време пъхаха неудобните на властта по затворите.
15
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли да кажете каква е присъдата му,какво престъпление е извършил,за да е осъден и лежал в затвор?
14
14
 
38
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До марксистДРУГАРЮ "марксист", кой си ти, че да говориш от името на народа?Не знаеш ли, че през 1944 г. на българския народ силово, чрез окупация, беше наложен режим на терор.Не знаеш ли, че управниците бяха подчинени на Кремълската власт.Не знаеш ли, че българския съд беше подчинен на Кремъл.Знаеш ли колко хора бяха осъдени и убити само заради различните им убеждения?Къде тук виждаш "управление на народа"?Аз съм живял в тези времена и помня, че "народа" беше заврян в миша дупка.
13
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости!Но с какво го е запомнил някой не знам!
12
26
 
12
 
! Отговори
ционист преди 5 години
добър слуга на Цион беше, Бафомет да е с него!
11
10
 
7
 
! Отговори
антифа преди 5 години
Без коментар!
10
50
 
21
 
! Отговори
марксист преди 5 години
тука възхваляват затворник - вие мислите ли, че 11 години е бил в затвора щото е невинен, не може да си невинен, ако народа по това време е решил, че си виновен! каквото реши народа в даден моменто това е - и това се нарича управление на народа!!
9
5
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До въпрос: Ами той имаше едно знаменито изказване - че България няма нужда от вицепрезидент, и веднага след това каза, че ще се справи със задачите, които му предстоят.Поклон пред светлата му памет!
8
17
 
31
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
може ли да цитирате какво точно е направил за Българския народ, нещо дето е на лице?!
7
22
 
11
 
! Отговори
християнин преди 5 години
Господ е с нас! един по един, един по един, Сатаната си ги прибира!!
6
13
 
24
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
мъжкар беше. Бог да го прости.
5
4
 
50
 
! Отговори
.rotos преди 5 години
Единственият обитател на президентството, за който си спомням без омерзение. Бог да го прости!