Зад маската на най-младия евродепутат Димитър Стоянов

Не бях готов за политиката, но се справих, смята той
6 фев 2019 17:52, Анисия Иванова
28

Преди поредната изборна рулетка – накъде води пътят след европарламента? Тази седмица "Зад Маската“ с Мария Папазова представя Димитър Стоянов – най-младият български евродепутат, който прекара 7 години в Брюксел.

За живота извън политиката, раздялата с Волен Сидеров и спомените му с дядо му Радой Ралин говори пред Bulgaria ON AIR самият той.

"Димитър Стоянов е човек като всички други, който се опитва да променя света, но постепенно разбра, че трябва да надгради малко себе си, преди да направи това със света", споделя младият политик.

Изборът именно той да води листата на "Атака" станал заради добрата му езикова подготовка. "От цялата група на партията в НС бях човекът с най-добри езикови познания, с два западни езика, и това беше основната причина", признава той.

Всъщност внукът на писателя Радой Ралин става най-младия евродепутат от България. Съгласно изнесените от ЦИК данни, той е най-добре представилият се мажоритарен кандидат – за него са подадени 26 519 преференциални гласа.

Като евродепутат се включва в парламентарната група "Идентичност, традиция и суверенитет“, съставена от общо 23 души.

"Не бих казал, че бях готов за евродепутат, но смятам, че се справих с отговорностите. Тогава европейските инситуции бяха нещо непознато за мен", категоричен е Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
9
 
! Отговори
АЛО, Банов го няма. преди 5 години
Излезна до прокуратурата.
3
1
 
20
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Един нормален няма , а само гнусаци !!
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от семейната партия Атака....Пропадна семейството-няма европарламент.
1
8
 
28
 
! Отговори
V преди 5 години
Поредния евромилионер . И кво точно промени като беше там ??? Пак нищо ,ама от сърце .Майната му на ЕС .България трябва да е над членството ни където и да е . Също като Тръмп ;) Членството трябва да се преразгледа и ако не се получи друга сделка чао . Тръмп така прави ;) Къде е българския Тръмп ???