Трябва да се страхуваме от прекратяване на договора за ракетите!

Каракачанов: Това е заплаха за сигурността на Европа
14 фев 2019 17:30, Елка Василева
28
 Трябва да се страхуваме от прекратяване на договора за ракетите!
Красимир Каракачанов. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че възможното прекратяване на договора между Москва и Вашингтон за ракетите със среден обсег в Европа е заплаха за сигурността на континента.

Общото становище е, че в следващите шест месеца трябва да се търси активен диалог с Русия с цел връщането й към спазване на договора, посочи той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на своите колеги от НАТО.

Още по темата

„Имаше най-различни мнения. Това е проблем за сигурността на цяла Европа. Отговорът на въпроса, дали трябва да се страхуваме, е да, трябва“, добави той.

Вицепремиерът изрази очакването нашата страна да успее дори предсрочно да постигне целта за отбранителни разходи, равни на два процента от БВП до 2024 година. България миналата година представи план за увеличение на разходите за отбрана и върви по графика. Планът предвижда 2024 г. да стигнем до тези два процента, но смятам, че това ще се случи година или повече по-рано, каза той, цитиран от БТА.

Каракачанов отбеляза, че първата двустранна среща на македонския министър на отбраната Радмила Шекеринска в НАТО е била с българската делегация. Шекеринска, която вчера за пръв път участва като наблюдател на заседание на министрите от пакта, е благодарила за помощта и съдействието на нашата страна. В отговор на въпрос вицепремиерът изрази очакването Народното събрание да утвърди по най-бързия начин протокола за присъединяването на Северна Македония към алианса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Керенски преди 5 години
Нали си купихме 8 самолета....чети бе тарикат ,днес войните ще се решават със ракети и дронове.докато един самолет излети нас няма да ни има....комисионните кои4то ще вземешНА .......няма да си пристигнали в банката.ЗА СВЕДЕНИЕ СЪМ СЛУЖИЛ ВЪВ ВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ...тАЯ ЛЪЖИЦА НЕ Е ЗА ТВОЯТА УСТА.
21
2
 
0
 
! Отговори
Вили преди 5 години
Какво ще стане ако Русия каже на България да има правителство тип Лукашенко, иначе ще насочи ракети срещу нея. Редно е срещу всяка руска ракета насочена срещу Европа да бъдат насочени три срещу Русия.
20
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До BG СМЕШКИ: Ние не сме фактор, но можем да станем мишена ако се съгласим американски ракети да бъдат разположени на наша територия. Така че, Каракачанов, умната!
19
1
 
6
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
ало, Дебелио крадеш ли ?!?! А ... ама ние не сме фактор в нищо бе дебел ! кво си седнал да се вайкаш ...нито руснаците нито американците ни бръснат за нещо !
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яяяяя..............че ЗАЩО се страхувате бе???? Нали сте под отан-ски "чадър"???? Хи-хи-хи...или "чадъра" е с дупки и е АБСОЛЮТНО ПРОБИТ???? Или пък НАЙ-СЕТНЕ РАЗБРАХТЕ, ЧЕ НИКОЙ ВЪОБЩЕ НЯМА ДА СИ НАПРАВИ ТРУДА да ви защитава на-с....ни-те зад-ни..ци????
17
1
 
14
 
! Отговори
Промити Мозъци преди 5 години
представете си каква красота !седят си глобални толерасти в дълбоките си бункери в Алпите а Путин разполага купища свръхзвукови високоточни ракети в Крим и Калининградтакава ракета лети с 8 км/с т.е. от Калинингард до бърлогите на гнусните еврей в Швейцария такава ракета лети 2 минути !
16
1
 
2
 
! Отговори
Гепи преди 5 години
Значи ,хич няма да се страхувам.Незнамдаже дали е точна тази формулировка.Претръпнах до изтрещяване.Даже и закинолента неставате.Забавление сър.
15
1
 
11
 
! Отговори
Промити Мозъци преди 5 години
помислете сега за кого са страшни Руските ракети за Швейцария !там се крие 90% от световния юдо-масонски елит издълбали са си бункери дълбоко в планините с парите който си смъкват за т.н. космически програми и с данъците и таксите от т.н. глобално затопляне така плащате за бункерите на тези гадове !!!
14
1
 
9
 
! Отговори
Промити Мозъци преди 5 години
ракетите и атомните бомби НЕ са предназначени да унищожават градове !!!това са високоточни оръжия и тяхното предназначение е да унищожават бункетите кудето се крият юдо-масонския елитако идеята е да се унищожи град 1-2 километра точност е достатъчна - няма нужда от високоточна атомна бомба !помислете промити мозъци ако Хитлер имаше средства да унищожи Кремъл а Сталин бункера на Хитлер дали щеше да има 2-ра световна !?ето за това вече 80 години няма война - юдо-масонския елит е запекъл !
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия не може да си позволи да продължи този договор, защото китайците просто щамповат такива ракети на конвейр А те не са насочени съм Аляска. Затова беше провокирана Америка да го прекрати.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само че диалога за връщане към договора трябва да се води със САЩ, а не с Русия. На Русия такива ракети не й трябват - те не достигат до територията на Щатите, а врагът е там. Русия не виждам да има някакви намерения да води война в Европа, по-скоро тук търси начини за икономическо сътрудничество, което САЩ торпилират.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че е заплаха за Европа. Това значи бъдеща ядрена война да се пренесе в Европа. Отказването от договора за САЩ е начин да разположат ракети със среден обсег в Източна Европа. Това при бъдеща война ще принуди Русия да отклони една част от ядрените удари към европейски страни, а това ще намали ударите към САЩ. Щатите разчитат друга част от изстреляните към тяхната територия ракети да неутрализират и до тях да достигнат минимален брой ядрени удари. Това е предателство спрям Европа.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 5 близо си ама не точно ето това беше старата идеология на САЩ новата на фюрера Тръмп е нашето си е наше света е наш а за Луната и Марс имаме претенции.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9 прав си но Каракачанов не просто е наведен а наду.пен към САЩ при това със събут панталон а познай той и Тръмп какво правят в тая поза тестват ползите от истанбулската конвенция.Сащ както и Англия няма народ с света който да ги обича защото няма народ в света който да не са окрали, измамили и предали.Не че и Путин не го прави но САЩ водят световния рекорд.А Каракачанов и фашистката му клика ги чака тесла в главата но още не го знаят заради тъпотиите им скоро ще ги залее народна радост.
8
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Трябва да се страхуваме от прекратяване на договора за ракетите!"Вие да, Каракачанка. Ако поради някаква причина пострадаме заради навеждането ви пред САЩ, ще ви завлечем на улицата и... абе, сещаш се.
7
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първи Тръмп се отказа от споразумението с ракетите.На него му се играе на война.Мирът в света не ги интересува.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов, наш Андрешко се страхува повече от Истанбулската конвенция, отколкото от ракети...нали все пак ще дойдат от "братушките" !
5
2
 
32
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
Ейй, какво пак Русия ти е виновна бе.......!Нали САЩ първи прекратиха договора!А и САЩ са ЕДИНСТВЕНАТА страна в света употребила атомно оръжие срещу мирни хора: бебета, жени, деца старци, сакати,...........Не повръ*щайте лъжи. САЩ са най-голямата заплаха за мира на Земята.Много бързо се научихте на АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ:Нашето си е наше - чуждото И ТО НАШЕ!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AGENTA OT DS PRODAVA PASPORTI,ZA PARI I BALGARITE SHTE PRODADE.
3
3
 
20
 
! Отговори
Ю кортес преди 5 години
Що продаваш българско гражданство бе лъжец