Майкъл Пенс похвали Борисов и за спецслужбите ни

Вицепрезидентът на САЩ се готви се посещение у нас
Обновена: 16 фев 2019 17:48 | 16 фев 2019 17:45, Камелия Цветанова
74
Майкъл Пенс похвали Борисов и за спецслужбите ни
Снимка: МС

Търговските отношения със САЩ и ръста на американските инвестиции в България бяха сред темите на разговор с вицепрезидента на Съединените американски щати Майкъл Пенс, заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Мюнхен, където участва в традиционната конференция по сигурността.

Премиерът Борисов и американският вицепрезидент са обсъдили също така постигнатото от председателството ни на Съвета на ЕС, както и позицията на България по ситуацията във Венецуела.

Пенс е изразил одобрението си за работата на страната ни на всички нива, като специално е изтъкнал дейността на българските специални служби.

Вицепрезидентът е изразил и намеренията си да посети България през настоящата година.

Министър-председателят обобщи най-важното и от другите срещи, които проведе днес в столицата на германската
федерална провинция. С еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер говорихме защо трябва да се случи българският хъб „Балкан“, заяви премиерът.

"Това не е нещо в повече за България, а след като близо 17 млрд. куб. метра, които минават сега през България за Турция, престанат да минават, нашите тръби ще се изпразнят. И е задължително да възстановим баланса – да мине Турски поток и да стане газов хъб Балкан. Искаме да имаме това, което имаме към момента“, аргументира се Борисов.

Премиерът Борисов изтъкна огромната подкрепа за България, която е засвидетелствал Маркус Зьодер и добави, че баварският премиер ще посети страната ни през май тази година. Борисов изтъкна, че Зьодер се е съгласил, че България се нуждае от допълнително финансова подкрепа във връзка с охраната на границата.

По отношение на ситуацията в черноморския регион премиерът Борисов заяви, че трябва да се консолидираме, да сме единни в отбранителните си способности, да увеличаваме парите за отбрана и сигурност , но трябва да водим и максимално добър диалог с Русия и Китай. Премиерът Борисов добави, че предстои посещение в България и на руския премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
27
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
Най-важна е ПОЗАТА!
18
4
 
34
 
! Отговори
Машала преди 5 години
Щом шефа ти те хвали пред осталаните значи, че много добре си си свършил работата. Освен това, служиш и за добър пример на останалите натегачи. Чух, че бат Бойко гласи БГ за културен център на Европа. В момента строи музей на ядрената енергетика с непокътнати реактори, а вторият музей бил на празните тръби.
17
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов , неуспешен опит да направиш и Пловдив както Хитрино . Следва .....
16
5
 
33
 
! Отговори
Леле преди 5 години
Усмихната ***.
15
6
 
30
 
! Отговори
Дипломат преди 5 години
Марионетъчно правителство и премиер.
14
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха на Путин му отрязаха квитанциите с Турски поток и няма да може да дойде в България да мърсува и да я препикае като собствена територия. Ще му се наложи да си стои в *** където му е мястото.
13
3
 
12
 
! Отговори
стоп преди 5 години
До Анонимен 15Ти добре ли си,май ти трябва лекарска помощ!?
12
4
 
37
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Точно и ясно казано, одобрено марионетно правителство,и Б Б се хвали с това това е срам и позор.
11
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано спрат най-сетне и Турски поток...България получава достатъчно газ и сега, но българите не могат да я плащат защото Путин я продава скъпо !
10
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След толкова хвалби, най-вероятно ще спрем продължението на турски поток през България.
9
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако купим още 8 самолета да видите как ще го хвалят и за икономическите успехи на България, и за борбата с корупцията, ако трябва ще го хвалят и за успехите в изследванията на Юпитер.
8
34
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Борисов е не само обединител на българите, балканите, европа, но и глобалист, който може да говори по човешки с всеки, дори и с дитаторитте от рускотурската империя !......Само с русофилите не може да се разбере, защото са Троянски кон с капаци.
7
6
 
36
 
! Отговори
X преди 5 години
Появи ли се американски политик/администратор в България-хубаво не чакайте! Толкова ли *** държавници имаме??? Не се ли научихте от грешките си? Америка е на майната си, но ние сме на Балканите!!! А на тези из.роди ръцете им са целите в кръв!
6
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С две думи, Борисов иска да каже, че не е клекнал пред Пенс за Турски поток... *** дали е така, един Бог знае и стари баби.Пенс и Помпео щъкат из Източна Европа и агитират за спирането на руските газопроводи, а също сондират за желаещи да приютят тактическите им ядрени ракети със среден и малък радиус. Надявам се, че тиквата не е чак толкова куха да им се върже за последното.
5
3
 
34
 
! Отговори
Да де преди 5 години
Бочко е пътник. Намазаха му ските към някоя килия.
4
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко да внимава че крепостниците Петров, Боширов, Мишкин, Чепига, Федотов и Сергеев са му приготвили много хубав парфюм и с тези български служби дето служат на братята си от североизток направо си е изгорял, по-скоро ще помагат на братята си отколкото да защитят него.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А зaщо Пeнс си мисли, че премиера на една държава командва спецслужбите кога Пенс е бил в БГ и ги е виждал тез спецслужби, че и ги хвали ? Да не би да намеква, че наистина са добри за да опазят една Тиква от народната любов.
2
5
 
36
 
! Отговори
dgf преди 5 години
Бойо отдавна е известен ,че пее всичко на хамериканците,даже Батето го каза веднъж в едно интервю,Цвъко и Боко са парашутисти още от соцвреме,тогава комунисти,сега десни демократи,ако дойде джендърско ще станат ***.Интересно ми е по какъв начн ни е продал ,за пореден път,за да получи орден от сърбите,нещо във връзка за турецки поток ще да е ,щета за д-вата със сигурност.......
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как се габаркат с Тиквун, а той мига на парцали. Алооо, Тимбак, стига се перчиш изван страната, ами си натиснете малко задниците и подредете държаеата, че на народа взе да му писва, а това няма да кара много. Заебете ги другите, а вземете да работите за народа, да не вземе народа да заработи с вашите особи.