Цветанов доволен: ГЕРБ няма авторитарен лидер, какъвто е Нинова

Премиерът винаги е готов да направи отстъпка, обяви лидерът на ПГ на партията
19 фев 2019 12:50, Красимир Ангелов
362
Цветанов доволен: ГЕРБ няма авторитарен лидер, какъвто е Нинова
Снимка: БТА

Хубаво е, че ГЕРБ няма такъв авторитарен лидер, какъвто е Корнелия Нинова. Имаме демократичен лидер, обяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след срещата на управляващата коалиция.

Още по темата
"Корнелия Нинова принуди всички народни представители да не участват в заседанията на парламента. Ако някой от тези, които са против това, реши да влезе в пленарна зала, веднага ще бъде назован, че е съглашателствал или че е имал уговорки с управляващото мнозинство", посочи Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му това е стягане на политическата дисциплина с авторитарен начин на поведение. "Премиерът Бойко Борисов винаги е готов да направи отстъпка. ГЕРБ прави отстъпка за преференциите", коментира Цветанов.

По думите му в партията се съобразяват с всичко, което би могло да създаде усещането у хората, че ГЕРБ иска служебна победа на избори.

Цветанов заяви още, че тезата, че ГЕРБ има съглашателство с една от политическите сили в опозиция, е доста несъстоятелна.

"По законите, които се приемат, винаги трябва да има политически консенсус. Това е гаранция за стабилност и устойчивост на законодателния процес“, заяви той. „Не може законодателството да лавира и да се прави в зависимост от нови парламентарни мнозинства, затова винаги търсим политическия консенсус", допълни още Цветанов.

Той бе категоричен, че ще продължи да води разговори и с БСП, и с ДПС, когато се налага, както за дневния ред, за седмичната програма, така и по различни законопроекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
33
 
! Отговори
И АЗ ТОВА СИ МИСЛЕХ преди 5 години
като гледах вчера ТИКВАТА по телевизията
13
2
 
40
 
! Отговори
ДА БЕ ВЕРНО преди 5 години
В ГЕРБ всички са ТИКВИ.
12
2
 
43
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Ако ще си разказваме вицове, да драсна и аз некой .Шевът на парламента вика - каквото е заявил премиера ще го направим. Какво излиза, парламентарна или премиерска република сме? Май второто.Депутатите слушат Борисов, защото в противен случай няма да бъдат на избираеми места в листите.
11
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нинова ходи направо по главите и на младите и на дъртите социалисти.
10
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лъжливото овчарче и сам не си вярва,прави натрапчиви опити да близга ръката на браточката от която папка,прости смешковци
9
3
 
47
 
! Отговори
Смях преди 5 години
Това беше върхът,голям вицхахахаха
8
20
 
7
 
! Отговори
ААА преди 5 години
Нека на днешния ден да няма пъчене! Кой, какъв е? Знае се от всички долу. Най - вече сте българи и не го забравяйте! Днес отгоре ни гледа, великият българин - Апостолът на свободата Васил Левски. Нека, да сведем глави и дадем обет, че ще отстояваме себе си като един народ! Съхраним и пренесем във времето духът български! Другото, всичкото на горестоящите е едно непрестанно дърдорене и нападки. За да проличи другото!!!
7
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България в момента е в условията на диктатура.
6
6
 
61
 
! Отговори
До Цецо Цвъка преди 5 години
Нинова я избират на конгрес и си има мандат, докато вашия Вожд не го избирате и ви дърпа ушите и ви казва как да гласувате!
5
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешкооооо,и си смешен и си жалък и си мислиш,че някой ще ти повярва.
4
4
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лидерът нареди да отпаднат поправките ИЗ, а Цветанов твърди, че нямали авторитарен лидер.Ние такива *** ли сме? Съвсем за ***.или ни взеха.
3
6
 
57
 
! Отговори
>>> преди 5 години
:))))))))))))))) LOL LOL не мога да спра да се смея. После ще поплача
2
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехааааа,най-големият виц на годината!!!
1
6
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прав е ГЕРБ имат тоталитарен лидер не авторитарен.